Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ennyire fontos az anyatej?...

Ennyire fontos az anyatej? ENNYIRE?

Figyelt kérdés

Szóval tudom hogy nagyon fontos, kislányomat 9 hónapig szoptattam.

Van egy ismerősöm, aki MINDEN ÁRON CSAK ANYATEJET AD A GYEREKÉNEK!

Nincs elég teje, szenved, szoptat, fej, cumisüvegezik, anyatejgyűjtőállomásról is kap, vesz mindenhonnan. Erre most látom, hogy interneten hirdeti, hogy akinek van felesleges lefagyasztott vagy hűtött anyateje, adja már oda neki......Nekem ez kicsit már beteges :/

MINDEN ÁRON ennyire KELL?

Értem én, hogy megtesz mindent, én is megtettem mindent, az okés, hogy gyűjtőállomásról hoz, de hogy interneten kéreget akárkitől?

2014. júl. 3. 09:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Ez mar nekem is sok.de o tudja,o gyereke.csinalja ugy ahogy akarja.en is hetekig szoptattam felorankent,fejtem,szedtem kapszulat,ittam a.mentes sort....de keves volt....igy tapit kap potlasnak.mar 5honapos,nincs mar tejem.probalok ebbol nem lelkiismereti kerdest csinalni.csak az a baj h sokan rendesen leneznek pl.a babausziba h tapitkap.hat most mit csinalhak?haljon ehen??????nalunk a vedono fel sem hozta h esetleg mas anya tejet is ihatna...
2014. júl. 3. 09:36
 2/15 anonim ***** válasza:
69%
NEM ennyire fontos. Csak ma mindenhol ezt hallják az anyukák, hogy szoptatni minden áron.
2014. júl. 3. 09:36
 3/15 A kérdező kommentje:

Én mikor abbahagytam a szoptatást 9 !!!!! hónaposan, 6 hónapig kizárólagosan szoptattam, szóval mikor abbahagytam, úgy néztek rám mint a véres rongyra, MÁR NEM SZOPTATSZ????

Nem értem ezt a hozzáállást, MINDEN áron? Az anyatejgyűjtős tej be van vizsgálva, ez a nő meg akárkitől kér? Ki tudja, mit szed mit nem szed mi baja annak az illetőnek?Sztem ez gáz, nagyon!!!!!

2014. júl. 3. 09:39
 4/15 anonim ***** válasza:
Tisztában van amúgy a veszélyekkel? Ismeretlen helyről ismeretlen tej?!!komolyan már kicsit beteges!! De tényleg mindenki azt csinál a gyermekével amit szeretne!
2014. júl. 3. 10:05
 5/15 A kérdező kommentje:

Neki voltak elképzelései...

Nem szülhet csak természetes úton, őt senki nem fogja megcsászározni. Oszt mondom ha gond van a babával ? :D

2014. júl. 3. 10:19
 6/15 anonim ***** válasza:
Tuti nincs valami rendbeb nála ha ennyire tökéletes akar lenni hogy veszélyezteti a kicsit... keressen fel egy orvost vagy beszéljen a védőnővel.. én tuti idegen anya benem vizsgált tejét odanem adnám a gyereknek az biztos. Sajnálom szegényt!
2014. júl. 3. 10:36
 7/15 anonim ***** válasza:

Hát szerintem is fontos az anyatej,és az oké,hogy amit tud azt megtesz az ember,nem adja fel rögtön a szoptatást az első héten. De ez már szerintem is túlzás.Én 5 hónapig szoptattam,de 3 hós korától már kellett mellé tápszer. Mikor vártam a babámat,persze azt szerettem volna,hogy 6 hónapos koráig szoptatom kizárólag,de nem így alakult,én örülök,hogy mégis anyatejes volt legalább az első időkben.

Vannak amúgy nagyon végletes anyukák,amit te is írtál,hogy még az is kevés,hogy te 9 hónapig szoptattál,pedig az nagyon jó szerintem.

2014. júl. 3. 10:39
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

Ez tényleg nagyon túlzás amit csinál... Az a baj, hogy most tényleg mindenhonnan csak azt hallja egy terhes nő, hogy szoptatni kell, ha lehet 3 éves koráig, és ha nem megy, akkor kétségbeesik, hogy milyen szar anya is ő.

Én is össze-vissza stresszeltem az elején, hogy csak a tej lehet jó, mindent összeettem-ittam, híztam, de nagyon, aztán a doktornénink rámszólt, hogy nehogy már lelkiismereti kérdést csináljak ebből. Azóta lenyugodtam, úgy vagyok vele, hogy a természet megoldja, ha mégsem, akkor ott a tápszer, nem ördögtől való az sem. De már 4,5 hónapos a lánykám és még csak cicizik. De ha már nem cicizne, akkor se dőlnék a kardomba, és nem csinálnék ilyen őrültségeket, mint ez az ismerősöd.

2014. júl. 3. 11:22
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is túlzás,nem is kicsit.Nekem sajnos nem volt tejem,nem tudtam szoptatni,mégis egészségesek a gyerekeim.
2014. júl. 3. 14:06
 10/15 anonim ***** válasza:
Szerintem megfelelési kényszere van, nagyon erősen. Idegen helyről beszerzett anyatej veszélyes lehet. HIV, hepatitis stb... Manapság mindenhol azt hallani, hogy minden nő tud szoptatni, stb...na persze, és akinek genetikailag kevesebb a tejmirigye, stb.; sajnos az embernek bűntudata van ha nem tud szoptatni. A lányom lassan 11 hónapos, teherbe estem, és vészesen megcsappant a tej. Reggel és este szoptatok, de pár napja elővettem a tápszert mert kevés már neki a tej. Azóta is rosszul érzem magam belül, de éhezni nem hagyom.
2014. júl. 3. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!