Másnak is unalmas már az anyatej istenítése?
Nekem ez a "tápszer van olyan jó, mint az anyatej" "a tápszer nem sokkal rosszabb, mint az anyatej" stb mondatok unalmasak.
De igen, a tápszer sokkal rosszabb, mint az anyatej. Egy laboratóriumban elóállított mű vacak, amit azért állítanak elő, hogy azok a babák, akiknek az anyukája nem szoptathat, vagy nincs teje, ne halljon éhen.
Mondom ezt úgy, hogy én is tápszeres voltam, a gyerekem is tápszeres volt, mert a családunk női tagjainak nem indul be a tej.
Nem tartom rosszabbnak az én gyerekemet azért, mert tápszeres, de senki nem vitathatja, hogy sokkal jobb lett volna, ha lett volna tejem és nem kellett volna egy műtejporral etetnem.
Te mit ennél meg inkább, a laboratóriumban termesztett paradicsomot, vagy azt amit frissen szedsz le a saját kertedből?
És aztán vannak az álszent anyák, akik a saját kényelmük meg ellenérzésük miatt meg se próbálják szoptatni a gyereket, de a hozzátáplálásnál meg menőznek, hogy ők csak és kizárólag bio cuccokat adnak a gyereknek,és eszük ágába nincs a spárból venni a hormonkezelt csirkét...
Nem
Az a része igen, hogy hősnek gondolja magát valaki bármiért is a gyerekvállalás kapcsán..
Engem jobban zavar a tápszeresek önigazoltatása, hogy nem is annyira jó a szoptatás..
/ azoké, akik nem tettek meg mindent, nyilván épész határain belül a szoptatásért/
Nekem az első babám sok minden tényező miatt, de nem az én elhatározásomból 16 hetes korára tápszeres lett A másodikat 8 hónapig igény szerint szoptattam, akkor leválasztotta magát. Látom mindkét oldalt, látom a tápszerezés kényelmét és hatásait, ahogy anyatejét is. Nekem speciel az anyatejes sokkal negatívabb élmény lett, ugyanakkor mindent megtettem, mert tudom jó a babának.
Nem az anyatejes, nem a tápszeres táplálás ami gond, hanem hogy ilyen a magyar anya ma: ha ezt csinálod szar vagy, ha azt szar vagy.
/ A betegségeknek meg köze sincs hozzà./
Ja és általában azok próbálják a leghangosabban igazolni magukat azzal, hogy a tápszer ugyanolyan jó, mint a szoptatás, akik saját döntésükből nem szoptatnak. (általában az ilyen kérdéseket is ők írják ki)
Azok akik rákényszerülnek a tápszerezésre, nem próbálnak hazudni maguknak, csak elfogadják, hogy ez van, nem tudnak mit csinálni, nem volt választásuk. Az ilyen anyák ezzel nyugtatják magukat, és nem azzal, hogy a tápszer ugyanolyan jó. Tudom,mert énis ilyen anya vagyok, és tisztában vagyok vele, hogy a szoptatás a legjobb a gyereknek, de el kell fogadom, hogy mindent megtettem, és ezen nem tudok változtatni, akármennyire is szeretnék.
Mindenkinek a saját döntése, hogyan neveli, eteti, fürdeti, stb a gyerekét. De akkor tartsa meg magának a döntését és ne a szoptatós vagy a tápszerre kényszerült anyák között keressen önigazolást, mert nem fog kapni.
Az az unalmas, hogy ennyien támadják a másikat.
És főleg a tápszereseknél látom ezt az agresszív bizonyítgatást, hogy márpedig ugyan olyan jó és kész. Ahogy látom az anyatejesek inkább csak az ellen háborodnak fel, aki nem akar szoptatni, mert nem. Senki se bántott olyan anyukát, aki muszájból ad tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!