Másnak is unalmas már az anyatej istenítése?
Már miért ne kérdezhetné?! Látja, hallja oviban mondjuk hogy másik gyerek szopik, eszébe juthat.
Egyébként nem értem miért kéne szopihoz hazarohanni? Ott van kéznél, szinte bárhol megoldható. Minimális elfordulás, szopis takaró kendő és sima ügy, de szoptatásra alkalmas baba szoba is sok helyen van ma már. Ez egy teljesen természetes dolog, én is szoktam nyilvános helyen enni, a babáknak sem tilos.
(sosem tápszereztük egyik gyereket se, én a hozzátápi időszakra gondoltam, hogy jóval nehezebb. Nem elég ha a feleségem ott van, hanem ki kell találni mit eszik az 1 éves, mit főzzünk előre és hogy melegítjük a kiránduláson. Megoldható, de egyszerűbb amikor a táplálkozáshoz semmi sem kell anyán kívül.)
Az én egyévesem a mi ételünket eszi, kivéve a gombát....
Amúgy azért kell hazarohanni, mert nem mindenki híve a nyilvános szoptatásnak, mit nem értesz ezen? A Te evésedhez nem kell egy nő melle, bár enni is alapvetően az erre kijelölt helyeken illik, ez csak kulturálatlanság hogy a buszmegállóban falnak az arcok.
Babamama szobáról már írtam. Még annyi: Budapest külvárosában élünk. Innen a legközelebbi hely, ahol van babamama szoba, az tömegközlekedéssel összesen 45-60 perc, egy bevásárlóközpont. Én alapból nem szivatok egy csecsemőt ennyi bkv-val ha nem muszáj, egy év alatt 2x voltunk ott. Itt a séta, bevásárlás, ügyintézés stb területen nincs ilyen szoba sehol, tehát igazából elméleti a kérdés, mert akárhonnan közelebb van az otthonom.
Ha meg autóval van az ember, nyilván nincs probléma, bár az is ciki, mert meg ha az én ablakomhoz be is csiptetek egy tetrát, azért annyira nem tudom elbarikádozni magam, hogy ne legyen egy szög, ahonnan be lehet látni. Félreeső parkoló kell nyilván, de nekem ebben is pechem van, plusz szegény páromat ugye kiszàllítottam ilyenkor, szóval annyira ez se tuti, de még mindig a házon kívüli szoptatásban a legjobb.
Vendégség borzalmas. Nem tudom, Te bejelentenéd-e hogy na most megyek szrok egy jót, na ezt nem tudod titkolni, mert nyilván szólnod kell hogy kérek efy szobát etetéshez. Miközben a másik szobában ott az apám, a sógorom.
Egyébként nem elképzelhetetlen téma.
Én is tudtam már kiskoromban, hogy tesómnak "tejtestvére" volt, mert kevés volt a tej. Férjem ugyan ezt tudta magáról. Azt is, hogy nálam volt tejelég, meg férjem bátyjánál is. Szóval előkerülhet a téma valahogy.
Én 3 éves voltam mikor előkerült a szoptatás téma, mert láttunk a parkban egy anyukát aki szoptatott. Anyám a koromnak megfelelően magyarázta el, hogy én cumisüvegből ettem, mert az ő cicije beteg volt és nem jött belőle tej.
Úgyhogy a legkevésbé sem elképzelhetetlen hogy előkerül a téma amint megtanul beszélni.
És nem valószínű, hogy ilyen idősen megérti, hogy ez választás kérdése, meg, hogy anya nem azért nem adott neki tejet, mert nem szereti, hanem azért mert undorítónak tartja a szoptatást.
Nem tudom, nekem nem volt még olyan ismerősöm aki saját akaratából nem szoptatott, szóval ki tudja milyen komplexusokat okoz ez a gyerekben.
Arról nem is beszélve, ha felnő, és szoptatáspárti lesz mikor neki gyereke lesz,mennyire fogja elfogadni, hogy az anyja őt nem szoptatta, mert a saját kényelme miatt nem akarta megadni neki a legjobbat. Én biztos nem tudnám ezt elfogadni, nem szeretném kevésbé az anyámat, de biztos lennének bennem ellenérzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!