Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tényleg annyira szar anya...

Tényleg annyira szar anya volnék emiatt?

Figyelt kérdés
Van egy ADHDs, kilenc éves kisfiam. Folyamatosan pörög, már korán reggel felkel és természetesen engem sem hagy aludni. Most nyaralni megyünk egy hétre, már gyomorgörcsöm van előre az egésztől. Apuka már most kijelentette, hogy ő pihenni akar és nem "koncentrációs tábort". Csak feküdjünk a szálláson. Természetesen ez nem megoldható a kisfiam mellett. Egyszerűen egy percet sincs el egyedül, kivéve a számítógépet. Viszont ahová megyünk, nincs wifi. Tehát ez kilőve. Előre tudom, hogy az egész nyaralás arról fog szólni, hogy nekem kell lekötnöm a fiamat. Félreértés ne essék, nagyon szeretem, de borzasztóan elfáradok nap végére. Nincs egész nap egy fél óra, hogy leüljek és pihenjek. És természetesen megkaptam nem egy helyről, hogy nyaraláskor a gyerek öröme a lényeg, nem a saját pihenésünk. És hogy gondolom, hogy én pihengetni szeretnék. De nekem miért nem jár egy kis pihenés, hogy a következő tanévre fel tudjak töltődni? Miért vagyok attól szar anya, hogy egy kis én időt szeretnék? Nem folyamatosan lepasszolni a gyereket, csak egy kicsit kikapcsolódni.
2019. júl. 22. 16:00
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
De miért csak te vagy lusta, ha pihenni szeretnél? Akkor a férjed mi?
2019. júl. 22. 17:38
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben (ne haragudj) itt az ADHD oka, hogy az apa nem foglalkozik a fiával semmit. Nem gyógyszer kell ide a gyereknek hanem egy hatalmas agymosás kedves apukának. Én nem maradnék együtt a párommal ha így letojná a saját gyerekét és engem. Nem hinném, hogy itt gyakorin bárki is tudna használható tanácsot adni ilyen helyzetben.
2019. júl. 22. 17:42
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Egy egészséges 9 éves sincs meg egész nap egyedül. Ha ő meg tud egész nap xboxozni, akkor tuti hiperaktív?

Amúgy az xbox főleg nagy dózisban nagyon káros neki, akár ADHD-s akár vmi annak a határán. Szomorú ez az egész.

Tényleg mit lehet erre mondani itt a gyakorin?

2019. júl. 22. 17:50
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Én nyaraláson simán otthagynám őket egy fél napra, reggel elmész, du vagy este vissza. Addig picit pihenj, menj el strandra (távolibbra), fürdőbe, pihenj le valahova.

A férjed semmilyen módon nem társ a gyereknevelésben sajnos, ez kiderült.

2019. júl. 22. 18:28
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Pont azt gondoltam, mint 13-as, egy teljesen normális gyerek sincs el magában naphosszat! A férjed elvárásai teljesen irreálisak. Amúgy szerintem csak szivat téged, megteheti. Nem vele mennék nyaralni, hanem egyedül, barátnőkkel, aztán próbáljon meg valamit kezdeni a fiával.
2019. júl. 22. 18:30
 16/31 anonim válasza:
86%
Most már én is azt gondolom, hogy itt egyértelműen az Apuka a probléma. Nincs olyan gyerek, aki 9 évesen hosszabb időre magában eljátszik. Meg merem kockáztatni, hogy az ADHD kiváltó oka/triggere is az Apuka. Kedves Kérdező a saját érdekedben lépni kell! Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy egyszerüen menj el otthonról vásárolni vagy egy kávézóba vagy egyszerűen egy moziba. Apuka had jöjjön már rá mi lenne a dolga.
2019. júl. 22. 18:42
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Mindamellett, hogy maximálisan egyetértek a korábbiakkal (apukával kapcsolatban főleg, meg azzal kapcsolatban is, hogy egészséges 9 éves sincs el magában egész nap), nem teljesen értem, miért nem célzottan mentek nyaralni. Millió olyan nyaralási lehetőség van, ahol animátorok, képzett emberek lefoglalják egész napra a gyereket (igen, ADHD-s és egyéb speciális igényű gyerekeket is), amíg a szülők pihennek. Fura nekem, hogy direkt olyan helyet választasz nyaralásra, ahol az egyetlen üdítő, pihentető átmenet, a wifi nyújtotta segítség sincs meg. Mintha direkt akarnád nehezíteni az életed, mintha a férjed önmagában nem nehezítené eléggé.
2019. júl. 22. 21:01
 18/31 A kérdező kommentje:
Azért nem ilyen helyre megyünk, mert a fiam nem menne el ezekre aszú animátoros dolgokra. Vagy ha elmenne, nekem is mennem kellene vele. Nehezen veszi az új dolgokat, helyzeteket.
2019. júl. 23. 07:28
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Én elválnék, de villámgyorsan. Semmire sem mész a férjeddel, akkor már jobb nem kerülgetni. Így is úgy is egyedül vagy a gyerekre. Ha egy héten egyszer délután nem képes tehermentesíteni, akkor nem szeret se téged se a gyereket. Azért azt megmondanám neki hogy egy gyáva, kegyetlen és férfiatlan puhap.cs.
2019. júl. 23. 08:51
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Szintén 9 éves ADHD-s fiú anyukája vagyok. Én azt látom, hogy a fiam imádja a hasonló korú gyerekek társaságát, ha ezt megkapja egy nyaralás alatt is (pl. strandon), akkor ő nagyon jól érzi magát mindenféle wifi és egyéb kütyü nélkül is.

Apa nálunk sem foglalkozik a fiammal (sokat dolgozik, de amúgy sem), de én emiatt nem fogok tőle elválni, mert szeretem. Ez van. Kicsit jobb helyzetben vagyok, mint te, mert van kistesó, akivel (ha éppen nem egymást nyúzzák és püfölik :)) néha egész jól eljátszanak. A korábbi évekhez képest az idei nyaraláson már én is tudtam pihenni, bár a délutáni alvás utópia maradt :) De azt szerencsére ritkán igénylem.

Ahogy valaki már írta, én is olyan helyet választanék nyaralásra, ahol vannak gyerekprogramok (megőrzéssel) és animátorok. Voltunk már ilyen helyen, csak el kellett kísérnem a gyerekeket, pár perc után már az se érdekelte, hol vagyok és mikor jövök értük. Nagyon jó fej fiatal animátorok voltak, jól kezelték az összes gyereket, és mindig volt olyan tevékenység, amibe be tudták vonni a fiamat. Ha van ugrálóvár is és lehetőség rohangászni, mászni, esetleg talál haverokat is, akkor már csúcs jól érzi magát. Én meg addig azt csinálok, amit akarok, kávézhatok a férjemmel, elmehetek sétálni, szaunázni...

Még annyi, hogy az én fiam szeret néha rajzolni, rejtvényt fejteni, képregényt olvasni, legózni. Amikor elutazunk, mindig veszek neki néhány új dolgot, újságokat, kisebb játékokat (kintre és bentre is). Ezekkel elég jól elfoglalja magát akkor is, amikor a szálláson vagyunk (amíg nem unja meg őket). Idén 2 hétig fel se tűnt neki, hogy nincs számítógép, sőt tévé sem. De ha nincs is wifi, vihettek laptopot és DVD-n olyan rajzfilmeket, filmeket, amik érdeklik, vagy esetleg valamilyen számítógépes játékot. Ezzel is nyerhetsz egy kis pihenőidőt magadnak, ha máshogy nem megy.

2019. júl. 23. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!