Borzasztó rossz anya vagyok?!
Anelkul, hogy melyebben belemennek: azt javaslom, keress masik szakembert. Pszichiatert is akar (de miert pont azt?), de inkabb gyogypedagogust, pszichologust, esetleg olyan intezmenyt, ahol komplex vizsgalatot vegeznek.
Valoszinuleg nem a megfelelo szakemberhez kerultel, ebben biztos vagyok. Amennyiben egy talalkozas utan kozli, hogy te rontottad el, es minden hiba okozoja a tablet es pont, akkor ez az ember nem ert a sajat szakmajahoz, a gyerekekhez meg plane nem.
Hát ez sajnos elég gyakori séma a mai világban. Szidják a fiatalabb generációt, hogy csak a telefon, csak az internet, holott szülői odafigyelést nem kapnak/vagy nem eleget, ezért mást nem is nagyon tudna kezdeni magával a gyerek.
De ez nem csak a te hibád, nyilván te is robotolsz egész nap, hogy legyen miből megélni, és valahol itt csúszik szét ez az egész dolog.
De nem gondolnám, hogy ettől rossz anya lennél, ez csak a szomorú igazság napjainkból.
Márpedig ha foglalkoznak irányitott jatekkal a gyermekkel óriási valtozás áll be. Koncentrácios ideje nő, kezelhető udvarias empatikus lesz.
A tv stb tényleg csak romlást hoz.káros.
De az is ha hanyagolják, hogy azt csinál amit akar.
Naponta, vagy 2-3 naponta egy ora foglalkozas csak anyával, kell.
Tablettől nem lesz a gyerek figyelemzavaros, viselkedészavaros hiperaktív. Párom ADHD-s, mikor ő volt gyerek tablet a fasorba nem volt, helyette kint rohangált reggeltől estig mint egy duracell nyuszi.
Keress másik dokit!
Vajon ez a "pszichiáter", amíg nem volt még tablet, sem okosteló, talán még tv se nagyon, mire fogta a gyermek agresszióját??
Annyira könnyű az anyát okolni, de azt megteszi a gyakorikérdések primitív népe, egy orvostól azért az ember többet vár.
Vidd el a Vadaskertbe, vizsgálják ki ott.
Szerintem nem a tablet miatt ilyen. Gondolom felügyeled, hogy milyen játékokkal játszik, mit néz!
Amúgy meg olyan jó, fejlesztő játékok is vannak!
NE vedd magadra, nem miattad ilyen. Anyaként szerintem biztosan próbálod a legtöbbet kihozni magadból!
De kérdező, megmagyarázta neked a pszichomókus a diagnózisát? Elmondta, hogy a tabletezés milyen károkat okozhat, és hogyan? Nyilván én is tudom a választ (rengeteget olvasok a témában, bár laikus vagyok), de nagyon érdekelne egy "szakember" magyarázata.
És nem hiszem, hogy egyedül a kütyü az okozója minden problémának a ti esetetekben. Írd már le, légyszi, hogy mit jelent nálatok a sok tabletezés? És amellett milyen napirendje van a gyermekednek? Mennyi időt töltesz vele és mennyire minőségi az a közös időtöltés? Ezek mind nagyon fontos szempontok!
És egyébként leírnád kicsit konkrétabban, milyen problémája van a gyermekednek? Tényleg pusztán érdeklődésből teszem fel a kérdéseimet. Te írod, hogy segíteni szeretnél másoknak, ezért kérdezem.
Én egyszer drága magánklinikán kaptam meg, hogy a gyerek furcsa, autisztikus tüneteit(később beigazolódozz a félelmem) valamelyik oltás alumínumvalami tartalma okozza. Háziorvos pedig ajánlotta a homeopátiás bogyókat, mint csodaszert, náthára.
A szakemberek is csak emberek, vidd másikhoz. Attól nem lesz senki okosabb, hogy elvégezte az orvosit. Mindenkinek megvannak a saját tévképzetei és mumusai, mindenki máshogy értelmezi a tanultakat.
Amúgy én is napi 5-6 óra tévén nőttem fel, csendes gyerek világ életemben, reggel 2 óra mese, este 4től 8ig mese, de lediplomáztam, és kifejezetten értelmes vagyok.
Vidd másik helyre.
Összekeverik az ok-okozati összefüggést sokan. Aki nem ilyen más természetű, azt nem érdekli a tablet/tv hosszabb időre.
Mint a videójátékoknál volt egy az agresszivitás dolog 20 éve, mikor még új volt. Azt hitték a játékoktól agresszívabb lesz a gyerek, utána pedig rájöttek, hogy az erőszakosabb gyerekek szívesebben játszanak olyan játékkal, amiben ki tudják élni magukat.
De ugyanez van a cukros felpörgéssel, a magasabb vércukorszint ritkán okoz látványos változást, csak az arra érzékenyebbeken üt ki a dolog, mégis mindenki a cukorra fogja a gyereke elevenségét.
Vidd máshova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!