Nagyon nagy baj, hogy ennyire gyűlölöm a nővérem 7 éves lányát? Ezek szerint rossz anya leszek?
16 éves vagyok és a nővéremnek van egy 7 éves gyereke, mindketten velünk laknak. És az a helyzet, hogy úgy érzem, tiszta szívemből utálom ezt a gyereket. Más kisgyerekekkel nincs semmi bajom, de ezt nagyon utálom. Egyrészt azért, mert ő is mindig kötözködik velem és ok nélkül lökdös, meg belémrúg, meg ilyesmi és mikor vissza merek ütni vagy rászólok, hogy hagyjon már békén, az én szüleim meg nővérem is velem ordibálnak, hogy hagyjam békén szerencsétlen gyereket, másrészt mert mindig mindenben akadályoz. Amikor iskola van, valamennyivel jobb a helyzet, de nyáriszünetben mindig itthon kell lennem vele, mert mindenki dolgozik és kicsit se irritáló, amikor látom, hogy más normális 16 évesek nyáriszünetben a barátaikkal mennek ide-oda, én meg még a házból se mehetek ki unokahugom miatt, mert nővérem gyűlöl engem és azt se engedi meg, hogy a boltba lemenjen csak velem a lánya, mert akkor biztos, hogy elütné egy kocsi, vagy elhagynám valahol út közben...-.- Ráadásul azért is idegesít ez az egész, mert még maga anyám is mindig az orrom alá dörgöli, hogy milyen hülye vagyok, hogy egész nap itthon ücsörgök, mások meg bezzeg kint vannak meg elmennek a városba, amikor ők nem engedik meg, hogy elmenjek itthonról -.- Egyszerűen gyűlölöm ezt a gyereket...Tudom, hogy ez rossz így, de nem tudok mit csinálni, próbáltam már vele kedves lenni, de akkor is idegesít és mikor én kedvesen mondok neki valamit, ő akkor is úgy beszél velem, mintha valami rosszat mondtam volna.
Szóval nagyon nagy baj, ha így érzek iránta? És ha a nővérem lányát így utálom, akkor majd ha lesz saját gyerekem, rossz anya leszek és őket is utálni fogom?
16L
Nekem inkább úgy tűnik, mintha inkább testvérekként viselkednétek. Ha a nővérednek már 7 éves a gyereke, akkor gondolom köztetek is nagyobb a korkülönbség, tehát a nővérednek is végig kellett mennie hasonlókon, mikor ennyi idős volt. Ettől persze nem lesz könnyebb, de ez is egy nézőpont. :)
Egyébként nem lesz rossz anya szerintem, vannak gyerekek, akik egyszerűen elviselhetetlenek, de még az elviselhetetlen kölyköket is szeretik a szüleik - végülis ki ha ők nem, ők nevelték ilyennek.
Nincs semmi baj. Úgysem rúgod szájba, az pedig, hogy néha ilyet érzel, nem tragédia.
Van egy ötletem: mi volna, ha apránként megpróbálnád megszeretni? Ha kis gesztusokat tennél felé, leszerelnéd? Annak is van valami oka, hogy piszkál téged, barátkozz kicsit össze vele és akkor jobb lesz.
Láttad, ha visszaütsz, az nem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!