Rossz anya vagyok?
Válaszold, hogy majd beírhatja az önéletrajzába, milyen szörnyű sorsa volt.
Ne tőle akard beszerezni a szülői pirospontjaidat, és ne írd fel a feketéket, amiket kiosztana. Ha boldog, elégedett gyereknek tűnik, aki testileg és szellemileg megfelelően fejlődik, bizonyára jó anyja vagy, és egész biztosan nagyon szeretitek egymást.
Persze ettől még rossz lehet hallani a szájából, hogy nem szeret. Valószínűleg a "haragszom rád" érzést fogalmazza meg így. Segíthetnél neki megtalálni a helyes kifejezést, és egyben elbeszélgethetnétek az aktuális harag okáról is.
A feleségem is tragédiaként éli meg, ha ezt mondja a gyerek neki. 4 éves és fiú.
Az én véleményem szerint van úgy, hogy a gyerek bántásnak éli meg, hogy abba kell hagyni a játékot és el kell pakolni / el kell indulni vacsorázni / fürdeni / lefeküdni / stb. és ráadásul néha sürgetjük is.
Csak a bántást akarja ezzel a mondatával visszaadni, mert látja, hogy ő ezzel tud bántani...
Nekem összesen ha kétszer mondta, de én leguggoltam hozzá, és azt mondtam: nem baj, hogy nem szeretsz. Én akkor is szeretlek téged, amikor te nem szeretsz. És megsimogattam a buksiját.
Nekem nem mondja, mert tudja, hogy ezzel engem nem tud bántani.
Nem különösen szeretem Müller Pétert, de van egy nagyon igaz, nagyon tanulságos gyerekneveléssel kapcsolatos mondása:
"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!