Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nagyon nagy baj, hogy ennyire...

Nagyon nagy baj, hogy ennyire gyűlölöm a nővérem 7 éves lányát? Ezek szerint rossz anya leszek?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és a nővéremnek van egy 7 éves gyereke, mindketten velünk laknak. És az a helyzet, hogy úgy érzem, tiszta szívemből utálom ezt a gyereket. Más kisgyerekekkel nincs semmi bajom, de ezt nagyon utálom. Egyrészt azért, mert ő is mindig kötözködik velem és ok nélkül lökdös, meg belémrúg, meg ilyesmi és mikor vissza merek ütni vagy rászólok, hogy hagyjon már békén, az én szüleim meg nővérem is velem ordibálnak, hogy hagyjam békén szerencsétlen gyereket, másrészt mert mindig mindenben akadályoz. Amikor iskola van, valamennyivel jobb a helyzet, de nyáriszünetben mindig itthon kell lennem vele, mert mindenki dolgozik és kicsit se irritáló, amikor látom, hogy más normális 16 évesek nyáriszünetben a barátaikkal mennek ide-oda, én meg még a házból se mehetek ki unokahugom miatt, mert nővérem gyűlöl engem és azt se engedi meg, hogy a boltba lemenjen csak velem a lánya, mert akkor biztos, hogy elütné egy kocsi, vagy elhagynám valahol út közben...-.- Ráadásul azért is idegesít ez az egész, mert még maga anyám is mindig az orrom alá dörgöli, hogy milyen hülye vagyok, hogy egész nap itthon ücsörgök, mások meg bezzeg kint vannak meg elmennek a városba, amikor ők nem engedik meg, hogy elmenjek itthonról -.- Egyszerűen gyűlölöm ezt a gyereket...Tudom, hogy ez rossz így, de nem tudok mit csinálni, próbáltam már vele kedves lenni, de akkor is idegesít és mikor én kedvesen mondok neki valamit, ő akkor is úgy beszél velem, mintha valami rosszat mondtam volna.

Szóval nagyon nagy baj, ha így érzek iránta? És ha a nővérem lányát így utálom, akkor majd ha lesz saját gyerekem, rossz anya leszek és őket is utálni fogom?

16L

2014. aug. 3. 16:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szép tárgyilagosan meg kell mondani, hogy a nővéred szülte a gyereket, ő vállalta, az övé. Más nyakára ne szüljön gyereket, neked meg nem dolgod egész nyáron át vigyáznod rá.

Ha elkezdenek vergődni, hogy hogy lehetsz ilyen önző, akkor meg meg kell mondani, hogy már eddig is többet tettél, mint amit bárki más tett volna, érezzék letudva a dolgot. Téged meg senki nem kérdezett meg, hogy akarsz-e egy pesztrálni való gyereket, úgyhogy innentől nem érzed kötelességednek, hogy kötelező érvénnyel neked kelljen foglalkoznod vele.

Ráadásul, ahogy a nővéred viselkedik veled, nem is érzed az erkölcsi hátterét sem annak, amit csinálnod kéne szerintük.

Oldja meg a nővéred, ha már megszülte. A legkönnyebb dolog a világra szrni (már bocsánat) egy gyereket, aztán meg elvárni, hogy a másik nevelje fel meg vigyázzon rá.

Ha kicsit határozottabb vagy, nem engedsz nekik mindig, lehet, hogy nem fognak ennyire palira venni. Az eleje szr lesz nagyon, mert ahogy a gyerekek hisztiznek, ha valami nem jó nekik úgy a felnőttek is, max. kicsit kulturáltabban vagy más eszközökkel.

2014. aug. 4. 16:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbálom :)
2014. aug. 4. 17:53
 13/17 anonim válasza:
Teljesen rendben van, hogy ilyeneket érzel 16 éves fejjel abban a helyzetben amibe belekényszerültél. Mégis azt kell mondjam, itt a probléma forrása nem az a szegény 7 éves kislány, aki bármennyire is elviselhetetlen számodra, nem hibáztathatod sem a viselkedéséért sem azért, hogy a nyakadba varrták. A gyerek a szülei tükre - jelen esetben úgy tűnk, a nagyszülőé is - velük kellene valahogy tisztázni a dolgot. Ha pedig nem képesek normális ember módjára átértékelni a családban betöltött szereped - mert sajnos van ilyen - van hely, ahová fordulhatsz tanácsért. Magadnak és annak a kislánynak is jót tennél vele. Egyébként egyetértek az előttem szólóval. :)
2014. aug. 4. 20:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gyereket gyulolod, hanem a kialakult helyzetet es az igazságtalanságot, amit jogosan érzel. Egy 7 evesnek te mar felnott vagy, ezért érdemes vele szemben ugy fellepned. Ha beledrug, akkor nagyon határozottan raszolni, hogy ilyet nem csinálhat! Nem kamaszosan visszaszolni, hanem nevelo célzattal fellépni. Az is gond, hogy a noveredfyerekkent kezel a kisgyerek előtt, igy lerombolja a tekintelyedet. Ez amellett, hogy dühítő, a kicsinek sem jo. Kamaszként fontos, hogy a sajat hataraidat is megteremtsd es ki tudj állni magadért, a sajat programjaidert, felvallalva a kulturált konfliktust. Arról is beszélnek a novereddel, hogy ha azt akarja, hogy időnként felugyeld a kicsit, akkor a kicsi előtt soha ne alazzon teged, mert igy lehetetlenné teszi a kettotik kapcsolatát. Szoval tusztazd a kereteket felnott módjára, ami nem lesz könnyű 16 évesen, de muszáj. Az indulatokat a kicsi is érzi, es annak megfelelően viselkedik. Ha ugy érzed, hogy képzetlen vagy szeretni es elfogadni őt, akkor semmiképpen ne vállald a felugyeletet.
2014. aug. 5. 15:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen és vissza nem utunk gyerekre, es nem vakaszokunk nyeglen, hogy hagyjon mar beken... Hanem határozott hangnemben raszolunk, hogy igy nem viselkedhet! A hangsúly, hangnem nagyon fontos. Ha a novered ezen kiakad, akkor is állj ki amellett, hogy a beledrugas nalad nem megengedett meg egy 7 evesnek sem!
2014. aug. 5. 15:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Hívd át a barátnődet. Vigyétek a kicsit ketten el egy rövid sétára. Jobban telik az idő, és te is kitapasztalod, hogy érdekesebb programmal le tudod-e kötni. Nyilván ő is utál a négy fal között lenni egész nap, hát szépen átmegy idegölőbe.

Szerintem a nővéred által felállított szabályok helytelenek. Nem való a hétévesnek sem heteken át egy és ugyanazon személlyel a lakásban bezárkózva tölteni a nyarat.

Ha el akarod a kicsit passzolni, okosabb szépen becsomagolni a dolgot, mint direktben bosszankodva a lepasszolást emlegetni. Valahogy így: Holnap strandra/ fagyizni / sétálni... szeretnék menni Katival, ki tudna addig vigyázni Ágikára?

2014. aug. 7. 11:51
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Most pár napja normális velem, mert néha játszok vele meg együtt szoktunk MLP-t nézni :D
2014. aug. 7. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!