Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tényleg annyira szar anya...

Tényleg annyira szar anya volnék emiatt?

Figyelt kérdés
Van egy ADHDs, kilenc éves kisfiam. Folyamatosan pörög, már korán reggel felkel és természetesen engem sem hagy aludni. Most nyaralni megyünk egy hétre, már gyomorgörcsöm van előre az egésztől. Apuka már most kijelentette, hogy ő pihenni akar és nem "koncentrációs tábort". Csak feküdjünk a szálláson. Természetesen ez nem megoldható a kisfiam mellett. Egyszerűen egy percet sincs el egyedül, kivéve a számítógépet. Viszont ahová megyünk, nincs wifi. Tehát ez kilőve. Előre tudom, hogy az egész nyaralás arról fog szólni, hogy nekem kell lekötnöm a fiamat. Félreértés ne essék, nagyon szeretem, de borzasztóan elfáradok nap végére. Nincs egész nap egy fél óra, hogy leüljek és pihenjek. És természetesen megkaptam nem egy helyről, hogy nyaraláskor a gyerek öröme a lényeg, nem a saját pihenésünk. És hogy gondolom, hogy én pihengetni szeretnék. De nekem miért nem jár egy kis pihenés, hogy a következő tanévre fel tudjak töltődni? Miért vagyok attól szar anya, hogy egy kis én időt szeretnék? Nem folyamatosan lepasszolni a gyereket, csak egy kicsit kikapcsolódni.
2019. júl. 22. 16:00
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
98%
Dehogy vagy szar anya, ez a normális gondolkodás. Személy szerint mindig is nevetségesnek tartottam, hogy az az emberek többségénél elfogadott álláspont, hogy nem jó a párunkkal együtt dolgozni, nem jó 0-24-ben együtt lenni, ellenben a gyereknek persze mindig a seggedben kell lennie, különben te vagy a rossz, mert hat a gyereket azt te vállaltad. Az nem baj, hogy part is te akartál magadnak, tőle kell a külön töltött idő, de ha esetleg a gyerektől szeretnél egy kis kikapcsolódást, akkor máglyára veled. Szard le, hogy ki mit gondol, úgy csináld, hogy neked is jó legyen, neked is csak egy életed van. Ne áldozd fel magad a gyereknevelés szent oltárán, igen is a te pihenésed is fontos. Te is fontos vagy. A gyerek a család része, de nem kell mindennek körülötte forognia.
2019. júl. 22. 16:12
 2/31 anonim ***** válasza:
56%

Nem vagy szar anya, csak nem értem a kérdést se.

Leírod, hogy szeretnél pihenni majd, de ez nem megoldható, akkor mi a kérdés??

2019. júl. 22. 16:25
 3/31 anonim válasza:
96%

Azt megkérdezhetem, hogy szed a gyerek orvosságot? Mert ha igen, és annak ellenére igy pörög minden nap, akkor ott valami teljesen más dolog lehet a háttérben...

És szerintem teljesen normális, hogy pihenni akarsz!!!

2019. júl. 22. 16:33
 4/31 A kérdező kommentje:

Csak iskola időben kell szednie.

Hogyan lehetne a férjnek elmagyarázni, hogy nem lusta vagyok, csak nem bírom. Azt már elmondtam, hogy egy vasárnap délutánt adjon, mikor elviszi magával a gyereket és csak egyedül lennék. Megígérte. Ez valamikor március környékén volt. Aztán megígérte még egyszer, az a délután sem jött el. Harmadszor én már nem mondom neki. Szerinte szimplán lusta vagyok, más is ezt csinálja. Csak nem érti meg, hogy a folyamatos anyaanyaanyaanya mellett nem tud az agyam kikapcsolni.

2019. júl. 22. 16:43
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Annak a kisfiúnak apa kéne, aki foglalkozik vele. Elviszi focizni, pecázni, bicajozni, túrázni..máris nem pörög annyira mert végre apával van és kikapcsol. Zavard el őket kettesben programra, hogy te barátnőiddel elmész valahova. De ne otthon üljenek és netezzenek. Amit leírtál én azt szűröm ki, hogy a kisfiával nem foglalkozik az apja eleget.
2019. júl. 22. 16:50
 6/31 anonim ***** válasza:
95%

Apa ezt úgy értette, hogy ő pihen, Te meg szakadj meg 24 órában?

Ha igen, nem szaranya, hanen szarapa és szarférj a probléma.

2019. júl. 22. 16:55
 7/31 anonim válasza:
100%

Huh... ennyire nem lehet a férjeddel beszélni? Pedig csak egy vasárnap délutánt szeretnél, ami valljuk be nem lenne túl nagy áldozat a részéről.

Nem akarok tanácsot adni, de mindenképpen le kéne ülnöd a férjeddel beszélni. Meg kell értenie, hogy itt nemcsak a "jó/rossz anyaságról" van szó, hanem a mentális egészségedről.

Egyébként bocsánat, hogy ezen rugózok, de orvos mondta, hogy a gyerek nyáron ne szedjen gyógyszert?

2019. júl. 22. 16:56
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Apuka nem a gyerek apja? Baxus én fognám magam és ott hagynám a gyerekkel egy napra, oldja meg ahiy g tudja.
2019. júl. 22. 17:00
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nekem az ép elmém fontosabb, minthogy lelustáz a férjem, nem kell úgy magadra venni, hagyd rá azt a gyereket azt kész.
2019. júl. 22. 17:04
 10/31 A kérdező kommentje:

Igen, orvos mondta.

Ha otthon hagyom őket, akkor a program az lesz, hogy apa alszik és/vagy netezik,tvzik, a gyerek pedig egész nap a gép előtt ül.

De, az ő gyereke. Csak mindig van kifogás. Eleinte az, hogy kicsi, nem tud mit kezdeni vele. Aztán éppen azt nem, ami a gyereket adott korszakban érdekelte. Most kerek perec kijelenti, hogy ő utál autóval, társassal, kártyával,xboxszal játszani. Sétálás hülyeség, strand egy fél óra, míg kiússza magát. Homokvárat még soha nem építettek együtt. Mindig azt mondja, hogy legyen el egyedül magában a gyerek. És nem érti meg, hogy ő nem úgy működik, mint egy normál gyerek,ő más. De egy szerethető, tiszta érzelem, segítőkészség gyerek. De őt kikészíti fél óra alatt és foglaljam le én.

Két éve, mikor nyaralni voltunk, még nem tudtuk, hogy ez a baja a gyerkőcnek. Akkor a kutyát is vittük magunkkal. Abból állt a nyaralás, hogy a férjem aludt, mert fáradt, én meg foglaljam le a gyereket, meg vigyázzak a kutyára, hogy ne szökjön meg. És csodálkozott, mikor kiborultam, hogy én is szerettem volna aludni délután. Közölte, hogy miért nem aludtam, be kell csukni a szemem és kész. A gyerek meg ellesz magának.

2019. júl. 22. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!