Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A lányom terhes lett! Most...

A lányom terhes lett! Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ti mit tennétek? Nem akarja elvetetni, nem engedi, de lehet az lenne a legjobb.

Nagyon haragszunk rá és nem tudjuk mit tegyünk.

Ti mit tennétek ilyen helyzetben???

A lányom 16 éves. És Jó tanuló nem is volt felelőtlen soha...ezért nem is értjük.

Bár igaz, nem túl jó a viszonyunk, de akkor is.

A férjem ki akarja tagadni, ha megtartja. És hajthatatlan.

Kérlek, adjatok valami tanácsot.

2010. júl. 3. 22:21
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
57%

Nekem is van lányom és ha ilyen helyzetbe kerülne akkor tudom én is hibáztam mert nem voltam eléggé figyelmes.Nem hagynám hogy elvetesse hanem segítenék neki felnevelni nem kényszeríthetem arra amit nem akar (abortusz) mindent megtennék a boldogságukért.Ha kell én megyek el gyesre ő befejezheti az iskoláit és majd tud dolgozni.Az apát illetően nem tudni hány éves milyenek a kilátásai de ha együtt akarnak maradni hát legyen én abban is segítek.Nagyon nehéz lehet de a szülőknek kell józanul gondolkodni.Az én férjem tutira nem tagadná ki inkább beválalna több munkát de az unokáját nem hagyná el.A lányomnak tutira egy életre szóló lecke lenne de a lényeg hogy együtt legyünk és segítsünk mindenben.

Azok akik támadnak nem gondoltak az örökbe adásra???Nem öli meg a babát hanem biztos jövőt biztosít neki és örömet okoz más embereknek hiszen rengeteg a meddő pár.Lehet titkolt és nyitott örökbeadás is ahol a szülő anya láthatja felnőni a gyerekét.

2010. júl. 15. 11:36
 52/60 anonim ***** válasza:
46%

Kedves anyuka megtörtént! Ezen nem változtathatsz. Ne vetessétek el. Üljetek le és beszéljétek meg. Nem hinném, hogy ebből problémát kéne csinálni. Persze kellemetlen, Mert mindenkinek rossz. HA GYILKOSOK AKARTOK LENNI ÉS MEGKESERÍTENI A LÁNYOD ÉLETÉT AKKOR VETESSÉTEK EL!!! DE AZ ILYENRŐL MEGVAN A VÉLEMÉNYEM!!!!!!!!!!!!!!!! ÉS mi van ha téged vetettek volna el ugyanebben a szituációban? Mindenkinek joga van az élethez, senki nem ítélkezhet felette, egyedül csak a jó isten!

Feltetted a kérdést magadban, hogy akár a saját lányodat is megölhetted volna? Még mielőtt megszülted volna? Nem tudom megérteni, egy olyan anyuka gondolatát arról, hogy elvetesse a lányának a gyerekét. Az ilyen nő, nem anyuka. A férjről meg nem mondok semmit...

Még hogy kitagadja...

Úgy látszik egyik sem szereti a gyermekét igazából, ha mégis törekedjetek egy jó megoldásra, ami mindenkinek jó!!

Gondoljatok arra is, hogy a lányotok fiatal és ha valami nagyon rossz dolog éri, kihatással lesz az életére. És 10 év múlva visszagondol arra, hogy úristen újra terhes vagyok, de egy gyermeket azért sikerült megölőm... Már élnek a lányodban az anyai ösztönök, védelmezni és szeretni a gyermeket...stb.

Hát mond anyuka, neked ezek nincsenek meg benned?

Mond a hapsival mi a helyzet? Mert vele is kell beszélni, üljetek össze mindannyian, akik érintettek a dologban és EMBERHEZ MÉLTÓAN OLDJÁTOK MEG!!

MO-n élen van a méhen belüli gyilkosságok terén, nem véletlen ez. Ha lehet a statisztikát ne gyarapítsátok! A magyarságnak szüksége van MAGYAR APRÓ GYERMEKEKRE!!

2010. júl. 15. 19:39
 53/60 anonim ***** válasza:
51%

utolsó vagyok, törődjetek bele abba, hogy nagymamák és nagypapák lettek.

Látjátok a gyermeked és az unokád felnőni, Az egyik legszebb dolog szerintem. Tudom, a körülmények kicsik koraiak volta, de könyörgöm üljetek le és beszéljétek át, nem győzőm elégszer leírni....

2010. júl. 15. 19:42
 54/60 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok megint, láttam a válaszod. Örülök, hogy végül megtartjátok, és remélem jóra fordul a dolog. Hm a férjedről: Adnék akkora de akkora pofont, hogy leszállna feje a pokol legmélyebb zuglába. Kitagadja a lányát...

De remélem változtat ezen, mert ha nem akkor bebizonyosodott a tény: NEM SZERETI ÚGY A LÁNYÁT, AHOGY KÉNE.

Minden jót és sok sikert.

2010. júl. 15. 20:07
 55/60 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

Elúször is, örülök, hogy nem veteti el. Abosrtusz ellenes vagyok, 2 dolgot kivéve, egy, ha beteg a baba,mert az nem csak nekünk rossz, de nekik is, szerintem, a másik az erőszakból származó terhesség.

A férjedre nem tudok mit írni, kitagadás a mai világban?! Én is fiatalon szültem, de nem bántam meg, mondjuk én már dolgoztam.

Megkapta a férjed és Te is amit akartatok, nem kell az unokátokat nevelni, segíteni! Érettebbek a gyerekek, mint ti, és van olyan szülő, aki segíti a gyerekét(apuka szülei). Mi sem vagyunk tehetősek, de ha az én gyerekemmel történne mindenben segíteném.

És igenis belehet olcsón szerezni a holmikat a babának. Én pl kb 40000-t költöttem mire megszültem, és láss csodát mindene meg volt a gyerekemnek. Írták a ruhákat, hogy egy vagyon, léteznek un. bababörzék, ahol potom összegekért lehet venni ruhákat!

A gyes+családi meg ha okosan be van osztva akkor kitart a babára, még ha tápszeres is!

Sok sikert neki, boldog terhességet és könnyű szülést kívánok neki!

2010. júl. 16. 23:39
 56/60 anonim ***** válasza:
31%
Az apukáról annyit tudok mondani,hogy férfi.A férfiak mind önzők.És sohasem lesznek képesek úgy látni egy helyzetet,mint egy nő.Ő most is csak magával és a családja becsületén ejtett sebbel van elfoglalva,nem tehet róla szegény.A lányod vissza fog jönni hozzád,mert szüksége van rád.A fiú éretlen a feladathoz és éppoly kiszolgáltatott mint a lányod.A lányod szerelmes,de ez elmúlik.Most még hiába is magyaráznál neki bármit,ezek szerint magától kell rájönnie.Ezt az utat választotta.Ha megszületik a pici,nem fogja elviselni,hogy anyósa rátelepszik és hazamegy.Csak nem hagyja saját maga helyett neveltetni velük a gyerekét.
2010. júl. 22. 23:56
 57/60 anonim válasza:

Bárhogy is dönt a lányod, az lesz a helyes döntés, márha egyedüli, saját és befolyás nélküli dntés lesz. Természetes, hogy elköltzik, ha ki akarjátok tagadni... Én is ezt tenném, a szűlői támogatás nélkül! Bár a fiatalon szülő anyák nagy százalékban, még nem élték ki magukat! még ilyenkor kezdődik a bulis, alkeszos, pasizos, bnőzős korszak, amin ha nem megy keresztül egy idő után hiányozni fog Neki!

Ezt a kapcsolatot a fiúval, a szűő dolga lett volna gyírájában eltépni!

2010. aug. 2. 16:25
 58/60 anonim ***** válasza:
100%

Én is 16 éves vagyok és 3 hónapos terhes, és jó tanuló. Amikor felmerült a gyanú, én futottam anyukámhoz hogy baj van, amikor kiderült akkor is mellettem volt. Igaz nekünk nagyon jó a kapcsolatunk, és támogat, mert megtartom a babát, a párom is támogat, jövő hónapban megyünk dolgozni hogy legyen saját keresetünk is (legalább egy kevéske ).

Ha a lányod tényleg akarja ezt a gyereket akkor tartsa meg, tudni fogja, mit csinál. Mindenképp valamilyne szinten tönkreteszi az életét, mert ha elveteti, bánni fogja, ha megtartja, lemarad sokmindenről. De ha ő úgy látja hogy meg tudja csinálni és vállalja a nehézségeket, akkor álljatok mellette mindenben!!!!!!

2010. aug. 3. 09:43
 59/60 anonim válasza:

Nézzétek meg a Juno c. filmet, teljesen ilyenről szól!

amúgy képzeld el magad az ő helyzetébe: te elvetetnéd a gyereket?! megölnél egy embert, mert szerinted felelőtlenség volt amit csináltak? az volt! de segítsetek neki, ahelyett hogy szapulnátok a múlt miatt! megtörtént, megtörtént. ez van! az élet megy tovább... én sem venném jó néven ha a szüleim ellenem fordulnának mert elkövettem egy hibát. senki sem tökéletes, el kell fogadni!

2010. aug. 17. 09:55
 60/60 anonim ***** válasza:
100%

Én nem csodálkoznék azon ha soha nem látád többet a lányod és az unokádat...Legalábbis ha az én szüleim tagadnának ki akkor biztosan soha többet nem is látnának.Nem tudom felfogni,hogy milyen apa az ilyen?!Bár férfiak...Inkább probálj mindenben seíteni a lányodnak!

Sok sikert! :)

2010. okt. 3. 22:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!