5 hetes terhes vagyok. Van egy 3 és fél éves lányom. Mennyire baj az ha őt emelgetem, ölbe veszem? Már 15 kg. Ettől elmehet a kicsi?
36 hetes vagyok, a kisfiam másfél éves, 13 kg. Emelgetem, igényli, ráadásul most lett "anyásabb". Eddig nem volt baj, bár most már nagyon nehéznek érzem, de talán már nem lesz.
Szerintem ha a nagy emelgetésétől elmegy a pici, akkor eleve rosszul tapadt. De azért a dokidat kérdezd majd meg!
6 hetes terhes vagyok és egy 3 éves leányzót meg egy 14 hónapos fiúcskát emelgetek, lépcsőn föl-leviszem, ha kell, a kicsit akár babakocsistól, amikor a szükség úgy hozza.
Szerintem egészséges terhességnél ez nem lehet probléma.
Utolsó előttivel értek egyet.
Miért lett ilyen nagy "divat" cipelgetni ekkora gyerekeket? Egyre több ilyet látok, meg 4-5 éveseket babakocsiban(!).
Az első gondolatom mindig az, hogy talán beteg a gyerek, aztán általában kiderül, hogy nem, csak anyuka erre szoktatta valamiért.
Még valami. Az erőlködéstől kinyílhat a méhszáj, amitől elmehet a baba. Ennek semmi köze a magzat egészségéhez, egy teljesen egészséges baba is elmehet, ha kinyílik a méhszáj.
De a ti döntésetek, hogy mekkora kockázatot vállaltok be...
Nem cipelésről volt szó, hanem emelésről. Persze, hogy vagy két lába, de attól még oda akar bújni anyához, ki kell emelni a kádból, nekem a másfél évest ki-be a kiságyba, babakocsiba, vagy vegyek neki sámlit, aztán vagy be tud mászni, vagy nem?
Én meg azokat a gyerekeket tudom sajnálni, akiket félretolnak, mert "te már nagy vagy".
A kádba apuka is be tudja emelni, a 3 éves már nyilván nem kiságyban alszik, és nem hiszem, hogy egy gyerekkel csak úgy lehet foglalkozni, ha felemeled. Nem kell félretolni, le lehet hozzá hajolni/guggolni és úgy megölelgetni. Én egy betegség miatt nem emelhetek 5 kilónál nehezebbet, mégis babát vállaltunk, és nem fog hiányt szenvedni semmiben a gyerekem emiatt.
Ha muszáj megemelni, ott van a férjem, én pedig képes vagyok úgy is szeretni a gyereket, hogy nem emelem fel. Nem olyan bonyolult ez szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!