Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A lányom terhes lett! Most...

A lányom terhes lett! Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ti mit tennétek? Nem akarja elvetetni, nem engedi, de lehet az lenne a legjobb.

Nagyon haragszunk rá és nem tudjuk mit tegyünk.

Ti mit tennétek ilyen helyzetben???

A lányom 16 éves. És Jó tanuló nem is volt felelőtlen soha...ezért nem is értjük.

Bár igaz, nem túl jó a viszonyunk, de akkor is.

A férjem ki akarja tagadni, ha megtartja. És hajthatatlan.

Kérlek, adjatok valami tanácsot.

2010. júl. 3. 22:21
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
91%
Én is 16 évesen szültem.Most 32 vagyok, semmit sem bántam meg.Ja, és semmi, de semmi segítségem nem volt, a páromon kívül.A fiam születése után nemsokkal az anyukám meghalt, a párom szülei meg még korábban.Megálltuk a helyünket, felváltva jártuk ki a sulikat, most a másoddiplomámra tanulok.Egy 16 éves sokszor jobban megállja a helyét, mint az idősebbek.De mit értesz az alatt, hogy nem túl jó a viszonyotok?
2010. júl. 4. 07:40
 12/60 anonim ***** válasza:
77%
Én megmondom it tennék! Elmondnanám a lányomnak a gyerekvállalás összes buktatóit, nehézségeit, de az összes pozitivumát is. De mindezt teljesen tárgyszerűen, minden befolyásolás nélkül. Tanácsot CSAK akkor adnék neki, ha ő kifejezetten kéri, mert különben később visszaüthet a dolog. Mivel a lányom, mindneképpen támogatnám teljes erőmből, akármit is dönt. Ebben ez esetben ugyanis nem lehet jól dönteni, csak rossz és kevésbe rossz döntés van, hogy neki melyik melyik, döntse el ő. Ha van lehetőségetek nézzétek meg a LifeNetwork-ön ment tegnap a Juno című film, jövő szombeton megint adják. Ugyanez a szitu, számomra nagyon szimpatikus volt a szülők hozzááláása, támogatása, elfogadása és talán a lányodnak is ad segítéget a döntésben.
2010. júl. 4. 11:29
 13/60 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem 16 évesen még nem tudd maga gondoskodni a gyermekéröl,az meg nem ferr hogy a nagyszülök nyakába akasztanak egy gyereket hogy nevelje mikor ma már sok ember saját magát sem tudja ellátni.Majd ha lesz jövedelme,vagy a párja eltartja a gyerekkel akkor van joga vállalni,amíg a nagyszülők nyakába akarja az anyagi terheket addig ne döntsön.De szerintem 16 évesen még nem is dönthetne maga,kell szülő aki a gyerek gyámja lesz.Nem? Le kell beszélni,vagy védőnőhöz vinni,ha ö maga még nem képes eltartani magát és családját a párjával.Az hogy feláldozza a fiatalságát az ö dolga,de nem neveltetheti mással a gyerekét.Én sógornőm is terhes volt 16 évesen.Titokba akarta tartani mert szerelmes volt,én szóltam az apjának.Sokáig haragudott rám,de ma már 10 év elteltével,azóta sok kapcsolaton túl,megszületett első gyermeke olyantól akit igazán szeret.Az az illető aki meg akkor volt,2 hónap után el is tűnt az életéből.Szóval egyáltalán nem bánja hogy attól van gyereke akit már felnőttként választott.16 évesen hány fiú köti le magát egy életre?? minek szülni ha tudjuk hogy szegény gyereknek sose lesz apja? Ez nem szívtelenség? Ahoz van jogunk hogy a gyerektől megvonjuk a teljes családhoz való jogot?
2010. júl. 4. 12:02
 14/60 anonim ***** válasza:
58%
Igazatok van. Tartsa meg ha akarja, de akkor tartsa el ő, és ne nektek kelljen a gyereket is pénzelni, költözzön el, dolgozzon. Ilyen "egyszerű". Nem tudom miből gondolja mindenki hogy olyan természetes hogyha valaki teherbe esik akkor a szülőnek teljes kötelessége ellátni, pénzelni és természetesen tengernyi pénze is van hozzá...
2010. júl. 4. 18:05
 15/60 anonim ***** válasza:
35%
Az utolsónak van igaza, ennek a lánynak nincs keresete, hiába van anyai ösztöne, márpedig a gyerek a szeretettől nem lakik jól. Ez a szomorú igazság. Tényleg durva volt a szülők reakciója, de érthető, nem tudom ti hogyan reagálnátok, ha a gyereketek esne teherbe, én is nagyon mérges lennék. Még ha babusgatja is majd a lány azt a kisbabát, akkor sem fogja tudni felnevelni, mert még gyerek és semmi végzettsége, hol dolgozna és miből élne? Én nem azt mondom, hogy menjen abortuszra a lány, mert ha van lehetőségük felnevelni a babát akkor az a lehető legjobb, de nem lehet elítélni a szülőket, mert teljesen normálisan reagáltak.
2010. júl. 4. 18:15
 16/60 anonim ***** válasza:
78%
A legfontosabb az, hogy bárhogy is dönt (mert ebben a kérdésben nem dönthettek helyette), fogadjátok el és támogassátok! Ettől ő nem lesz kevésbé a lányotok. Az apuka és a családja tudja már? Ismeritek a szüleit? Velük is le kéne ülni beszélni, hátha van olyan megoldás, amiben senki nem sérül.
2010. júl. 4. 19:12
 17/60 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem is el kellene vetetnie.Nem vagyok az abortusz híve,de a környezetemben 6 olyan lány volt,aki teherbe esett.16-17 évesek.És mégis hova szülné,nektek?Én megkérdezném tőle,hogy hogy látja a jövőjét?Segélyért sorbaállva,minimálbérért gürcölve.És ki fogja eltartani?Magának szüli,vagy a kedves nagyinak?Elnézést kérek,hogy így kerek perec leírtam,de ez a véleményem.A 6 lányismerősömből 1 az,aki foilytatja az iskolát...
2010. júl. 4. 22:30
 18/60 anonim ***** válasza:
44%
Inkább legyetek rá büszkék. Ilyen felelős ember, ennyi idősen nem sok van. Pont attól érett valaki, ha vállalja a tettei következményét. A lányotok érettebb nálatok ezek szerint. Ez a kitagadás szánalmas. Ti a középkorban éltek, már bocsi?
2010. júl. 5. 09:39
 19/60 anonim ***** válasza:
64%
Haragszotok rá? Pedig valahol a ti hibátok is, hogy ez megtörténhetett. Ha jó lenne a viszonyotok, talán nem történt volna meg ez az egész. Apuka meg a kitagadás helyett gondolkozzon el azon, hogy ő mit ronthatott el esetleg.
2010. júl. 5. 10:19
 20/60 anonim válasza:
63%
Jó figyeljetek. azért érthető, hogy egy szülő ha szembesül azzal, hogy a 16 éves lánya terhes nem repdes az örömtől, nemhogy még büszke is legyen rá mert " érett gondolkodású". Akkor lehetnének esetleg, ha védekezett volna normálisan. Bár arról meg bizta nem számol be egy gyerek. Ez a baj amúgy, hogy elég egy felelőtlen szerelmi légyott és... És még fórumokon azt sugalja sok vagány anyuka, hogy igenis nem baj ha már a lánya tizenöt évesként már él nemi életet. Na az ilyet kéne nyakonverni. Mond el neki buktatóit is, meg a jókat én azt tom tanácsolni, de azért lehetne beleszólása az ifju apucikának is. Ő válalja e egyáltalán vagy tirátok fog minden hárulni.
2010. júl. 5. 11:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!