Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ti mit reagáltatok volna erre...

Ti mit reagáltatok volna erre a helyzetre?

Figyelt kérdés

Társasházban lakunk, hosszú folyósó, mindket oldalon lakások. Van egy szomszédom, akivel pár éve jóban vagyunk. Közvetlen egymás mellett lakunk és az ő lakása mellett és hat nyilvan hozzam is közel, lakik egy házaspár, két eléggé rossz gyerekkel. Szomszédom már rengetegszer panaszkodott és én is neki, hogy milyen rossz az a két gyerek, folyamatosan visítoznak, kiabálnak, folyosón rohangálnak, mint egy fél őrült. A nagyobbik 5-6, a kisebbik kb 3 éves lehet. 1 lány, egy fiú. Mivel barátnőm lakik közvetlen mellette, így ő sokkal több minden athall. Mintha amúgy papírból lennének a falak. És hogy esténként mikor altatnák őket, csapjodjak a falat a gyerekek, neki ment pont ott a hálója, folyton hisztiznek, kiabalnak, dörömbölnek, reggel is mikor mennek oviba-suliba gondolom, eszeveszetten rohannak végig az egesz folyosón stb stb. Tegnap reggel szinten teleüvöltötték a gyerekek a folyosót, amíg az anyjuk zárta az ajtót, ők rohangaltak fel-alá. Barátnőmnek meg betelt a pohár, kidöntött a folyosóra és hát eléggé “lekiabálta” a nő fejét, hogy ha nem tűnt volna fel neki, masok is laknak ebben a rohadt házban és hogy nevelje már meg a kölykeit, mert nevetséges, amit művelnek, az egesz emeletet felverik. Nagyon sokáig egyetlen egy szót se szólt neki szomszédom, próbált türelmes lenni, de mondta h elege lett. Persze még a nőnek állt feljebb, próbált volna magyarázkodni, de barátnőm nem is hagyta szóhoz jutni, jól kiosztotta és racsukta az ajtót. A kiakadasahoz hozzátartozik az is, hogy a kedves anyuka nem egyszer kopogtatott már be a közvetlen szomszédaihoz, közte ugye a barátnőmhöz is, hogy este majdnem 8kor mégis hogy mer porszivozni, mert az ő gyerekei aludnanak, meg ne hallgassa már hangosan kora delutan a zenét, mert náluk altatas idő van, holott amúgy egyáltalán nem volt hangos a zene.. Tehát már volt nemi feszültség köztük. Szomszédom megmondta, hogy ezentúl ő se lesz kicsit se megértő, ha nem neveli meg a gyerekeit a pár, akkor ő neki igen is este 8-9kor fog eszébejutni zenét hallgatni, porszivozni stb stb.

Kérdezte, hogy én mit gondolok, szerintem jogos volt-e a kiakadasa és bár én lehet nem cselekedtem volna hasonlóan, mert nem vagyok az a vitatkozóa fajta, tök egyetértettem vele, tényleg szörnyű amit az a két ördögfioka le nem művel. Ti hogy látjátok? Mit cselekedtetek volna az anyuka helyében és a szomszédom helyében hogyan kezeltetek volna a dolgot? Egyáltalán hogyan lehet ezt sértődöttseg nélkül elintézni?

2018. szept. 18. 17:40
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Sokszor azt csinálják, hogy már jó előre kinyitja anyuka a bejárati ajtót, még mielőtt indulnának előtte kb 15 perccel, ő pakolaszik, a gyerekek meg addig kiabálva szaladgálnak ki-be a lakásból és fel-alá a folyosóra. Általában viszik a kis motort is és természetesen mindket gyerek már a folyosón felul ra és azzal száguldoznak..
2018. szept. 18. 17:52
 2/31 anonim ***** válasza:
79%

Hát nehéz ügy...

Én családi házban nőttem fel szóval számomra ezek a konfliktusok ismeretlenek voltak, amíg panelba nem költöztünk a párommal.

Én nagyon rosszul élem meg, pedig igazán nem vagyunk hangos lakók. De kétszer már így is járt nálunk a szomszéd. Alig várom, hogy kész legyen a házunk, mert én nem akarok ilyen helyen élni, ahol rám szólnak azért mert hétköznap délután 5kor porszívózni merek.

Hamarosan megszületik az első babánk, és pár hónapot még a panelban kell lennünk. Előre félek mi lesz ha sírni fog és mondjuk hasfájós lesz...

Amúgy nálatok anyuka nem várhatja el, hogy délután csendben legyen a szomszéd. De társasházban nem szép dolog azért este 8kor porszívózni.

Szerintem itt már mindenki hibázott.

2018. szept. 18. 17:58
 3/31 anonim ***** válasza:
62%

Egy ilyen kiüvöltöm magam és rácsapom az ajtot stilus soha nem hoz eredményt.

Én konkrét időpontokat mondanék. Pl reggel engem fel 8-kor es este 21-kor zavar a zsivaly mert akkor kelek/fekszem lehet e ezekben az idopontokban tekintettel lenni a lakokra. Napkozben dolgozom hetvegen kibirom. Vagy a nagy kérdés: miben segithetek hogy megoldjuk.

Oda vissza kommunikácio vezet csak eredmenyre ami mentes a provokáciotol.

Anyuka helyében:

Nekem pont jol jön a szomszéd, multkor barátságosan "lecseszte"a hiszti miatt (bekopogott és gyereknyelven beszélgetett vele)a kicsi egyből megkukult, azota ezzel hamar le tudom állitani a kisebbet, játszom azt, hogy hallod? Kopogtak. Lehet jön a szomszéd és egyből változtat :)

De nálunk ez nem jellemző.

2018. szept. 18. 18:12
 4/31 anonim ***** válasza:
31%
Ja persze a zenehallgatás és a porszivozás tuti nem volt hangos. Csak a kölykök. Mindketten bunkók és szarnak másra magukon kívül, ez a véleményem.
2018. szept. 18. 19:18
 5/31 anonim ***** válasza:
28%

Anya vagyok egy 3 es egy 5 évessel, egy fiú egy lány. Sajnálom az anyukát, hasonlóak a napjaim. Kőkeményen dolgozom minden áldott nap és este úgy ájulok el.

Jah, amúgy magasról szrok a szingli királylányszomszédok gyereknevelési tanácsaira. Ők azok, akik egy hörcsögöt se tartottak még soha ,de pontosan tudják, nekem mit kellene tennem.

2018. szept. 18. 19:24
 6/31 anonim ***** válasza:
79%

Pfff utolsó, te vagy az igazi panelproli ősbunkó iskolapéldája.

Azért elmondom neked, rajtad kívül igen sok anyukának vannak kicsi gyerekei, dolgoznak is, mégis tudnak kulturált módon élni közösségben. Költözz barlangba.

A szomszédnak meg igaza volt. Persze szólhatott volna szépen is, de az a tahókról pont lepereg...

2018. szept. 18. 20:19
 7/31 anonim ***** válasza:
36%

Egy panelban sokmindent el kell tűrni, le kell nyelni.Aki nem bírja költözzön el.

Mindkét fél hibás mert egyik sincs tekintettel a másikra.Egyiknek sem való a panel.

2018. szept. 18. 21:00
 8/31 A kérdező kommentje:
Nyilván hangos a porszívózás, de takarítani muszáj, vagy talán nem? Egyetlen egyszer fordult elő, hogy este fel8-8kor porszívózott a barátnőm, azt is azért mert sokáig dolgozott és egyszerűen csak akkor volt ra ideje. A zenét sem bömböltette, normál hangerőn hallgatta, a kedves anyukának azzal volt baja, hogy “altatás időben” merte hallgatni, tudom mert én is ott voltam, amikor atkopogtatott. De igazából szerintem a mindennapos gyerekvisítózas, motorozas, kiabálás a folyosón meg a falon való dörömböles este nem áll arányban azzal, hogy egyszer porszívózott a szomszédom este...
2018. szept. 18. 21:04
 9/31 anonim ***** válasza:
54%

Tökéletesen igaza volt a szomszédodnak, ezt azért már én se tűrném. Minek van az anyja, apja annak a gyereknek?? Nem egyértelmű, hogy nem hagyom a folyosón fel-alá visítozni a gyerekeket meg motorozni?! Meg kéne nevelni a őket, normális ember nem hagyja hogy így viselkedjenek egy társasházban, ahol masok is laknak rajtuk kívül. Egyébként mi van akkor, ha egyszer este porszívózott a kérdező szomszédja? Sokáig dolgozott, akkor ért rá, ha kosz volt, hát ki kellett takarítani, de gondolom a gyerekek anélkül is el tudnának aludni, hogy szándékosan dörömbölnének a falon! De ennek a szupermaminak akkor is az volt a legnagyobb gondja, hogy dehát hogy alszanak így a gyerekei, akik egyébként sem aludtak, hanem ordibaltak és falat csapkodtak.. Meg most komolyan, mit képzel magáról, hogy átmegy hisztizni, hogy DÉLUTÁN zenét mer hallgatni a szomszéd, mert hát altatás idő van. :D Bírom az ilyen nőket, akik azt hiszik azért, mert kipottyantottak 1-2-3 gyereket, máris mindenkinek hozza kell igazodnia.

Egyébként ha már néhányan a porszívózast nehezmenyeztek, nálunk a társashaz házirendjében pl benne van, hogy este 20:30 után nem igazán kéne porszívózni és zajongani.

2018. szept. 18. 21:20
 10/31 anonim ***** válasza:
37%
A házirendben szereplő időben lehet hangos tevékenységet folytatni. Este 8kor már nem. Gondolom, ha nem lett volna hangos a zene akkor nem szóltak volna neki. Úgyhogy szerintem ő is tartsa be a házirendet és utána pattogjon.
2018. szept. 18. 22:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!