Ti mit reagáltatok volna erre a helyzetre?
Társasházban lakunk, hosszú folyósó, mindket oldalon lakások. Van egy szomszédom, akivel pár éve jóban vagyunk. Közvetlen egymás mellett lakunk és az ő lakása mellett és hat nyilvan hozzam is közel, lakik egy házaspár, két eléggé rossz gyerekkel. Szomszédom már rengetegszer panaszkodott és én is neki, hogy milyen rossz az a két gyerek, folyamatosan visítoznak, kiabálnak, folyosón rohangálnak, mint egy fél őrült. A nagyobbik 5-6, a kisebbik kb 3 éves lehet. 1 lány, egy fiú. Mivel barátnőm lakik közvetlen mellette, így ő sokkal több minden athall. Mintha amúgy papírból lennének a falak. És hogy esténként mikor altatnák őket, csapjodjak a falat a gyerekek, neki ment pont ott a hálója, folyton hisztiznek, kiabalnak, dörömbölnek, reggel is mikor mennek oviba-suliba gondolom, eszeveszetten rohannak végig az egesz folyosón stb stb. Tegnap reggel szinten teleüvöltötték a gyerekek a folyosót, amíg az anyjuk zárta az ajtót, ők rohangaltak fel-alá. Barátnőmnek meg betelt a pohár, kidöntött a folyosóra és hát eléggé “lekiabálta” a nő fejét, hogy ha nem tűnt volna fel neki, masok is laknak ebben a rohadt házban és hogy nevelje már meg a kölykeit, mert nevetséges, amit művelnek, az egesz emeletet felverik. Nagyon sokáig egyetlen egy szót se szólt neki szomszédom, próbált türelmes lenni, de mondta h elege lett. Persze még a nőnek állt feljebb, próbált volna magyarázkodni, de barátnőm nem is hagyta szóhoz jutni, jól kiosztotta és racsukta az ajtót. A kiakadasahoz hozzátartozik az is, hogy a kedves anyuka nem egyszer kopogtatott már be a közvetlen szomszédaihoz, közte ugye a barátnőmhöz is, hogy este majdnem 8kor mégis hogy mer porszivozni, mert az ő gyerekei aludnanak, meg ne hallgassa már hangosan kora delutan a zenét, mert náluk altatas idő van, holott amúgy egyáltalán nem volt hangos a zene.. Tehát már volt nemi feszültség köztük. Szomszédom megmondta, hogy ezentúl ő se lesz kicsit se megértő, ha nem neveli meg a gyerekeit a pár, akkor ő neki igen is este 8-9kor fog eszébejutni zenét hallgatni, porszivozni stb stb.
Kérdezte, hogy én mit gondolok, szerintem jogos volt-e a kiakadasa és bár én lehet nem cselekedtem volna hasonlóan, mert nem vagyok az a vitatkozóa fajta, tök egyetértettem vele, tényleg szörnyű amit az a két ördögfioka le nem művel. Ti hogy látjátok? Mit cselekedtetek volna az anyuka helyében és a szomszédom helyében hogyan kezeltetek volna a dolgot? Egyáltalán hogyan lehet ezt sértődöttseg nélkül elintézni?
Hát nehéz ügy...
Én családi házban nőttem fel szóval számomra ezek a konfliktusok ismeretlenek voltak, amíg panelba nem költöztünk a párommal.
Én nagyon rosszul élem meg, pedig igazán nem vagyunk hangos lakók. De kétszer már így is járt nálunk a szomszéd. Alig várom, hogy kész legyen a házunk, mert én nem akarok ilyen helyen élni, ahol rám szólnak azért mert hétköznap délután 5kor porszívózni merek.
Hamarosan megszületik az első babánk, és pár hónapot még a panelban kell lennünk. Előre félek mi lesz ha sírni fog és mondjuk hasfájós lesz...
Amúgy nálatok anyuka nem várhatja el, hogy délután csendben legyen a szomszéd. De társasházban nem szép dolog azért este 8kor porszívózni.
Szerintem itt már mindenki hibázott.
Egy ilyen kiüvöltöm magam és rácsapom az ajtot stilus soha nem hoz eredményt.
Én konkrét időpontokat mondanék. Pl reggel engem fel 8-kor es este 21-kor zavar a zsivaly mert akkor kelek/fekszem lehet e ezekben az idopontokban tekintettel lenni a lakokra. Napkozben dolgozom hetvegen kibirom. Vagy a nagy kérdés: miben segithetek hogy megoldjuk.
Oda vissza kommunikácio vezet csak eredmenyre ami mentes a provokáciotol.
Anyuka helyében:
Nekem pont jol jön a szomszéd, multkor barátságosan "lecseszte"a hiszti miatt (bekopogott és gyereknyelven beszélgetett vele)a kicsi egyből megkukult, azota ezzel hamar le tudom állitani a kisebbet, játszom azt, hogy hallod? Kopogtak. Lehet jön a szomszéd és egyből változtat :)
De nálunk ez nem jellemző.
Anya vagyok egy 3 es egy 5 évessel, egy fiú egy lány. Sajnálom az anyukát, hasonlóak a napjaim. Kőkeményen dolgozom minden áldott nap és este úgy ájulok el.
Jah, amúgy magasról szrok a szingli királylányszomszédok gyereknevelési tanácsaira. Ők azok, akik egy hörcsögöt se tartottak még soha ,de pontosan tudják, nekem mit kellene tennem.
Pfff utolsó, te vagy az igazi panelproli ősbunkó iskolapéldája.
Azért elmondom neked, rajtad kívül igen sok anyukának vannak kicsi gyerekei, dolgoznak is, mégis tudnak kulturált módon élni közösségben. Költözz barlangba.
A szomszédnak meg igaza volt. Persze szólhatott volna szépen is, de az a tahókról pont lepereg...
Egy panelban sokmindent el kell tűrni, le kell nyelni.Aki nem bírja költözzön el.
Mindkét fél hibás mert egyik sincs tekintettel a másikra.Egyiknek sem való a panel.
Tökéletesen igaza volt a szomszédodnak, ezt azért már én se tűrném. Minek van az anyja, apja annak a gyereknek?? Nem egyértelmű, hogy nem hagyom a folyosón fel-alá visítozni a gyerekeket meg motorozni?! Meg kéne nevelni a őket, normális ember nem hagyja hogy így viselkedjenek egy társasházban, ahol masok is laknak rajtuk kívül. Egyébként mi van akkor, ha egyszer este porszívózott a kérdező szomszédja? Sokáig dolgozott, akkor ért rá, ha kosz volt, hát ki kellett takarítani, de gondolom a gyerekek anélkül is el tudnának aludni, hogy szándékosan dörömbölnének a falon! De ennek a szupermaminak akkor is az volt a legnagyobb gondja, hogy dehát hogy alszanak így a gyerekei, akik egyébként sem aludtak, hanem ordibaltak és falat csapkodtak.. Meg most komolyan, mit képzel magáról, hogy átmegy hisztizni, hogy DÉLUTÁN zenét mer hallgatni a szomszéd, mert hát altatás idő van. :D Bírom az ilyen nőket, akik azt hiszik azért, mert kipottyantottak 1-2-3 gyereket, máris mindenkinek hozza kell igazodnia.
Egyébként ha már néhányan a porszívózast nehezmenyeztek, nálunk a társashaz házirendjében pl benne van, hogy este 20:30 után nem igazán kéne porszívózni és zajongani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!