Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szófogadatlan 4 éves - mit...

Szófogadatlan 4 éves - mit tegyek? Van egy 4.5 éves kislányunk - elsőszülött - akit az utóbbi időben egyre nehezebben tudunk kezelni. Gyakorlati tanácsokra lenne szükségünk.

Figyelt kérdés

Sziasztok,

elsősorban gyakorlati tanácsokra lenne szükségünk - olvastuk pl a bábozást, mint remek módszert -.

Első szülött gyerkőc, most várjuk a 3. kisbabánkat, de már előtte is jelentkeztek ezek. Nagyon okos, értelmes gyerek, de ugyanakkor önálló és erős akaratú. Az oviban minden oké, szépen eszik, rendesen viselkedik, elpakol maga után, itthon pedig sokszor mint az ördög. Én mindig azt vallottam, hogy majd én megbeszélem vele, nem verem, stb, de a szép szóra gyakorlatilag nem hallgat, csak azért is csinálja tovább, úgyhogy ez a terv kardjába dőlt. Enni nem hajlandó otthon, az óvodában ő az első aki leül az asztalhoz.

Nem szidjuk, ha nem sikerul valami, biztatjuk, ha sikerei vannak vagy bizonytalan, ugyes kreativ gyerek, de nem hajlando egyuttmukodni velunk.

Tanacstalanok vagyunk, nem szeretnenk neki komolyabb lelki traumat okozni vagy elvaditani magunktol.

Magam reszerol en kovetkezetes vagyok, ha valami nem akkor nem, 100-adszor sem, egyebkent pedig sokmidnent kiprobalhat, nem tiltjuk el semmitol - hacsak nem egyertelmuen veszelyes ra nezve (pl gyufa)

help plz:)

2018. márc. 24. 08:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
39%
Vannak eszközök amiket nem kell kipróbálni! 3 gyerekem van egyikre sem csaptam rá még is szófogadóak. Tudják mit szabad mit nem. Nem csak ez az út van. Z ütés verést ne hasonlítsuk egy ételhez nem egy a kettő.
2018. márc. 27. 18:12
 12/27 anonim ***** válasza:
3 gyerek után mondom lehet gyereket nevelni verés nélkül is. Az ütés a gyengék eszköze akik lusták megbeszélni a gyerekkel a gondot.Illeve a viselkedésének a vallódi okát.
2018. márc. 29. 15:35
 13/27 A kérdező kommentje:

egy het alatt nem tortenek csodak, de ennek fenyeben megprobalunk mashogy hozzaallni es a gyereket is mas szemmel nezzuk.

probalunk keresni vele olyan kozos minosegi idot, amikor csak vele tudunk foglalkozni.

2018. márc. 30. 01:24
 14/27 anonim ***** válasza:
42%
engem vágtok pofon és szerintem az összes idősebb generációt(értem ezt 30 fölött) és mégis normálisak lettünk, nem volt tragédia és megtanultuk mit szabad. Ez a nem érünk hozzá csak bíztatás és szép szó, mert egyenlő szinten van velünk hülyeség. Éreztetni kell vele ki a főnök, ha kell büntivel. Óvónéni is ezt teszi és lám nála működik, mert az óvónéninek van elvárása és a gyerek nem hülye.
2018. ápr. 4. 15:47
 15/27 A kérdező kommentje:

most komolyan?

Melyik reszet nem lehet annak megerteni, hogy nem veressel akarom a gyerekemet nevelni?

egy kicsit olvass mar utana annak, hogy ha vered a gyereket azzal csak felelmet okozol benne es felelembol cselekszik nem azert mert egyutt akar mukodni veled

amugy 2018at irunk, ha egy ovono felpofoz egy gyereket annak meg aznap adjak a munkakonyvet a kezebe. mar reg nem divat ez az iskolaban ovodaban.

2018. ápr. 5. 00:32
 16/27 anonim ***** válasza:

nem pofont értettem bünti alatt,de az együtt működés manapság a szülőknél inkább megalázkodás. Óvónéni sem pofont ad csak erélyesebben rászól vagy következménye lesz a rosszaságnak (pl sarokba állítás vagy bocsánatot kell kérnie).

amúgy miért a "nem viselkedsz jól akkor nincs süti" pl nem félelem? akkor fél attól, hogy nem kap sütit. Ennyi erővel zárd buborékba ott nem lesz baja.

Érdekes az én generációm és a tied normálisan felnőtt...

2018. ápr. 5. 09:54
 17/27 anonim ***** válasza:
vagy mit gondolsz az oviban miért jó a gyerek? mert ott vannak szabályok, keretek, ami kell a gyereknek. Otthon valószínüleg érzi, hogy azt tehet amit akar KÖVETKEZMÉNYEK nélkül.
2018. ápr. 5. 09:58
 18/27 anonim ***** válasza:
ha nincs benne félelem, hogy a tettének lesz következménye(pl sarokba állítás vagy nincs mese, ha..)akkor miért is engedelmeskedne? Ne nevezzük félelemnek, nevezzük inkább gátlásnak, egy visszatartó erőnek ami megfékezi abban, hogy azt tegyen amit akar. Ez szabályokat képez egy keretekkel teli világot, ami utat mutat neki. A szabadon eresztelek mert jó szülő vagyok, csak bizonytalanná teszi, nem mutatnak neki irányt ezért rosszalkodik hogy valaki véééégre utat mutasson neki.
2018. ápr. 5. 10:38
 19/27 anonim ***** válasza:
Mit tud "kiállni egymásért" egy kétéves meg egy négyéves? Egyébként nem a verés-nemverés a fő szál, nem jót kaptál el. Az a 4.5 éves háttérben volt a pici miatt és most erzi hogy ismét abban lesz. Ezzel kezdj valamit. Nagyon gyakori a sok kis korkülönbsegű gyerekekkel teli családnál hogy a legnagyobb háttérben erzi magát és fel akarja hívni a figyelmet. Hisz még egy 2 gyerekes családnál is, filmek és reklámok állandó témája, a való életben természetesen szintén. Az anyukák ezt általában lerendezik annyival hogy "ohh hát iiiimádják egymást", de az imádat meg a nagyobbikban a rossz érzések nem zárják ki egymást! Nyisd ki a szemed és vedd észre. Van vele külön időd? Programotok ami csak az övé?
2018. ápr. 5. 10:52
 20/27 anonim ***** válasza:
Szerintem a pici lánynak a viselkeésének az okát kellene megoldani. Ez pedig több fiyelmet szeretne. 4 éves és már a második tesója jön. Féltékeny és ezt a részt kellene oldani. Szerintem erre a büntetés nem jó. Én hiszek abban, hogy a gyökerénél kell megoldani a problémát és az adott hisztinél.
2018. ápr. 5. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!