Szófogadatlan 4 éves - mit tegyek? Van egy 4.5 éves kislányunk - elsőszülött - akit az utóbbi időben egyre nehezebben tudunk kezelni. Gyakorlati tanácsokra lenne szükségünk.
Sziasztok,
elsősorban gyakorlati tanácsokra lenne szükségünk - olvastuk pl a bábozást, mint remek módszert -.
Első szülött gyerkőc, most várjuk a 3. kisbabánkat, de már előtte is jelentkeztek ezek. Nagyon okos, értelmes gyerek, de ugyanakkor önálló és erős akaratú. Az oviban minden oké, szépen eszik, rendesen viselkedik, elpakol maga után, itthon pedig sokszor mint az ördög. Én mindig azt vallottam, hogy majd én megbeszélem vele, nem verem, stb, de a szép szóra gyakorlatilag nem hallgat, csak azért is csinálja tovább, úgyhogy ez a terv kardjába dőlt. Enni nem hajlandó otthon, az óvodában ő az első aki leül az asztalhoz.
Nem szidjuk, ha nem sikerul valami, biztatjuk, ha sikerei vannak vagy bizonytalan, ugyes kreativ gyerek, de nem hajlando egyuttmukodni velunk.
Tanacstalanok vagyunk, nem szeretnenk neki komolyabb lelki traumat okozni vagy elvaditani magunktol.
Magam reszerol en kovetkezetes vagyok, ha valami nem akkor nem, 100-adszor sem, egyebkent pedig sokmidnent kiprobalhat, nem tiltjuk el semmitol - hacsak nem egyertelmuen veszelyes ra nezve (pl gyufa)
help plz:)
egy het alatt nem tortenek csodak, de ennek fenyeben megprobalunk mashogy hozzaallni es a gyereket is mas szemmel nezzuk.
probalunk keresni vele olyan kozos minosegi idot, amikor csak vele tudunk foglalkozni.
most komolyan?
Melyik reszet nem lehet annak megerteni, hogy nem veressel akarom a gyerekemet nevelni?
egy kicsit olvass mar utana annak, hogy ha vered a gyereket azzal csak felelmet okozol benne es felelembol cselekszik nem azert mert egyutt akar mukodni veled
amugy 2018at irunk, ha egy ovono felpofoz egy gyereket annak meg aznap adjak a munkakonyvet a kezebe. mar reg nem divat ez az iskolaban ovodaban.
nem pofont értettem bünti alatt,de az együtt működés manapság a szülőknél inkább megalázkodás. Óvónéni sem pofont ad csak erélyesebben rászól vagy következménye lesz a rosszaságnak (pl sarokba állítás vagy bocsánatot kell kérnie).
amúgy miért a "nem viselkedsz jól akkor nincs süti" pl nem félelem? akkor fél attól, hogy nem kap sütit. Ennyi erővel zárd buborékba ott nem lesz baja.
Érdekes az én generációm és a tied normálisan felnőtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!