Miért szófogadatlan a 4 éves kisfiam? Az apukája csak megemeli hangját, már csinál mindent amit kell, én a tüdőmet kiköpöm akkor is visszafelesel és annál rosszabb dolgokat csinál! Tanácsot szeretnék ki mit csinál ilyen helyzetben!?
Figyelt kérdés
2014. okt. 3. 23:51
1/5 anonim válasza:
A férjedre azért hallgat, mert fél tőle. Tőled nem. Ez a ti hibátok, hogy ezt neveltétek belé, hogy csak a tekintélyelvűséget tudja felfogni.
2/5 anonim válasza:
A gyerekekkel nem kiabálni kell, hanem határozottnak kell lenni. Amikor valamiért rászólsz és nem csinálja azt, amit kérsz, akkor annak legyen következménye. Legyél mindig következetes!
3/5 Medvi válasza:
Én ilyen helyzetben megkérdezem a 6 éves kislányomtól, megfelelően határozott mérges hangon, hogy szeretne-e kapni egy jó nagy pofont. Mindig azt válaszolja, hogy nem és befejezi a buta viselkedést (nagyon szeret idétlenkedni). Eddig még sosem kellett megpofoznom. Természetesen ezt csak ritkán kell alkalmazni, minél gyakrabban szólnak rá egy gyerekre, annál kevésbé fogja érdekelni, úgyhogy csak akkor fegyelmezd, amikor tényleg szükséges.
4/5 anonim válasza:
Lehet, hogy következetlen vagy és tudja, bárhogy fenyegeted, bármit mondasz, annak nincs következménye.
Ne fenyegesd azzal, hogy elfenekeled, ha úgysem csinálod meg, mert nem vagy olyan... Inkább mondd azt, hogy nincs fagyi ebéd után, nem kaphat meg valamit, egy játékát büntetésből elveszed egy időre, de azt tedd is meg.
5/5 anonim válasza:
Tudom a verés nem meg oldás de ha más nem hat egy szimpla seggre pacsitól megváltozik a viselkedése (talán)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!