Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szófogadatlan 4 éves - mit...

Szófogadatlan 4 éves - mit tegyek? Van egy 4.5 éves kislányunk - elsőszülött - akit az utóbbi időben egyre nehezebben tudunk kezelni. Gyakorlati tanácsokra lenne szükségünk.

Figyelt kérdés

Sziasztok,

elsősorban gyakorlati tanácsokra lenne szükségünk - olvastuk pl a bábozást, mint remek módszert -.

Első szülött gyerkőc, most várjuk a 3. kisbabánkat, de már előtte is jelentkeztek ezek. Nagyon okos, értelmes gyerek, de ugyanakkor önálló és erős akaratú. Az oviban minden oké, szépen eszik, rendesen viselkedik, elpakol maga után, itthon pedig sokszor mint az ördög. Én mindig azt vallottam, hogy majd én megbeszélem vele, nem verem, stb, de a szép szóra gyakorlatilag nem hallgat, csak azért is csinálja tovább, úgyhogy ez a terv kardjába dőlt. Enni nem hajlandó otthon, az óvodában ő az első aki leül az asztalhoz.

Nem szidjuk, ha nem sikerul valami, biztatjuk, ha sikerei vannak vagy bizonytalan, ugyes kreativ gyerek, de nem hajlando egyuttmukodni velunk.

Tanacstalanok vagyunk, nem szeretnenk neki komolyabb lelki traumat okozni vagy elvaditani magunktol.

Magam reszerol en kovetkezetes vagyok, ha valami nem akkor nem, 100-adszor sem, egyebkent pedig sokmidnent kiprobalhat, nem tiltjuk el semmitol - hacsak nem egyertelmuen veszelyes ra nezve (pl gyufa)

help plz:)

2018. márc. 24. 08:14
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem figyelemhiányos. Több figyelemre vágyik tőletek/tőled. És már a második kistesó jön, még kevesebb fog rá jutni. Az oviban azért viselkedik rendesen, mert ott egyforma figyelmet kap mindenki. Otthon meg valószínű, hogy kevésnek érzi. Vannak ilyen gyerekek, nekem is ilyen a kisebbik.

Gyakorlati tanácsom: rengeteg figyelem, amikor csak vele foglalkoztok, az van, amit ő akar (pl ha játszira akar menni, akkor oda mentek, ő döntsön). Az otthoni teendőkbe az ő szintjén bevonás, és pozitív megerősítés. De ezek ne a kistesóval legyenek kapcsolatosak. Egyébként vele milyen a viszonya?

2018. márc. 24. 08:41
 2/27 anonim ***** válasza:
67%

Figyelemhiányos

Példánk

Amikor elmentünk a balcsira, uj környezet, rokonokkal egy házban ami szintén uj volt neki, az elején kezelhetetlen lett, es hisztis, visszatert a babakori szeparácio is, hajokat sem lehetett tőle nèzni, tiltott láncolt területekre rohant, azt hittem megőszülök, de amikor egyik nap vidámparkban voltunk, onnanstol mintha kicserélték volna, egy hang nyivákolás hiszti rendetlenség nem volt, kenyérre lehetett kenni.

Ugyanez hétvégéken. Ha megyünk valahova pl játszoház, madarat lehet vele fogatni másnap is. Ha birnám orákig a mondokázást jatekot vele az is elég lenne, de én alapvetően mosok főzök stb hétvégente, kevés neki a vele valo foglalkozás

2018. márc. 24. 08:56
 3/27 anonim ***** válasza:
77%

4 éves, és már a második kistesója van úton. Még jó, hogy fel akarja hívni a figyelmedet, azért van az hogy otthon így viselkedik.

Ilyenkor azt csinálja az ember, hogy tart olyan napot, programot, ami csak vele van, csak neki szól, babszinház, gyöngyfűzés, stb. De nyilván ezt a "kicsi mellett pici meg amellett egy még picibb" családban nem könnyű. Ha tudod, azért próbáld meg! A sok kiskorülönbseges tesók esetében a legnagyobb nagyon gyakran viselkedik így, hiszen nem kapta meg elég hosszú ideig az anyai figyelmet, amire szüksege volt, mert folyton jön az újabb baba. Ezt ellensúlyoznod kell a kis lelkében hogy helyrehozd az űrt.

2018. márc. 24. 09:54
 4/27 anonim ***** válasza:
25%

Szabályok kellenének, nevelni, fegyelmezni. Én imádom a gyerekem, nagyon sok mindent megengedek neki, de ha valamire azt mondom hogy nem, akkor az nem. Ha meg megkérem valamire, akkor nincs apelláta. Ha időnként rá lett volna csapva a kezére, fenekére, erélyesen rászólva, akkor nem itt tartanátok.

Le lehet pontozni nyugodtan...... (Megjegyzem NEM verem a gyerekem, boldog kiegyensúlyozott gyerek.)

2018. márc. 24. 14:27
 5/27 anonim ***** válasza:
37%
5–ös. Te nem veted a gyereked, de a kérdezőnek vernie kellene..... Gratulálok, nagyszerű ötlet! És ez a gyereknevelés.
2018. márc. 24. 22:19
 6/27 anonim ***** válasza:
36%
6-os a ráüt a fenekére és a verés között azért van különbség, nem gondolod?!?
2018. márc. 24. 22:24
 7/27 anonim ***** válasza:
2%
7-es, nem, nem gondolom így. Megüti.
2018. márc. 24. 23:10
 8/27 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Nem, nem probaltam meg 5x raverni a fenekere h latszodjon az ujjam nyoma es nem is szeretnek ilyet tenni.

Nagyon maximum akkor kap (hangsulyozom) _enyhe_ fenekre csapast ha valami olyat csinal ami magara vagy masra (jellemzoen a tesojara) veszelyes (pl bottal hadonaszik es meguti vagy elloki vagy a tobbszori figyelmeztetesunk ellenere is kirohan az utra - ezek csak peldak)

A testverek kozotti viszonyt jonak mondanam. Altalaban kiallnak egymas mellett, ragaszkodnak egymashoz, minimalis irigyseget veszunk eszre a nagy reszerol, kezelheto merteku.

Ez az "uj helyen megorul" szituacio nagyon hajaz a mi esetunkre.

Megprobalok ebbol kiindulni!

2018. márc. 25. 08:21
 9/27 anonim ***** válasza:

Veréssel megfélelmíteni lehet a gyereket nevelni nem.

Kérdező szerintem ez neked szól. 2 okból is. Oviban sok a szabály így valamilyen szinte az összes gyerek másként viselkdik otthon mint közösségbe. A másik terhes vagy érzi a válozást. Tudja, hogy lesz csak azt nem milyen. Hiába van már egy testvére ez megint más helyzetet áll elő. Mennyi idős a tesó? Milyen neműek?

2018. márc. 26. 22:24
 10/27 A kérdező kommentje:

mindketto kislany, a kisebbik 2.5 eves.

igy van ahogy irtad: veressel max megfelemliteni lehet - gyereket is, allatot is -, nevelni nem. igy ezt a szalat engedjuk is el gyorsan:)

2018. márc. 27. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!