Tényleg akkora bűn, ha a szófogadatlan gyerekemet indokolt esetben fenéken csapom, megtekerem a fülét, vagy kicsit nyakon ütöm? Hangsùlyozom, nem durván csak hogy észhez térjen.
Figyelt kérdés
2013. okt. 12. 21:22
1/27 anonim válasza:
a fenékre csapás szerintem nem, de a fülét sosem csavargatnám (valahogy ez eszembe sem jutna) de nyakon se vágnám.
2/27 anonim válasza:
Szerintem nem bűn, de majd a mostani "hagyjunkmindentagyerekrehogynesérüljönapicilelkecskéje" anyucikák jól lepontoznak.
3/27 10inchhero válasza:
hát én nemrég "nőttem fel", és szerintem azért neveléshez 1-1 pofon kellhet. Nem voltam rossz gyerek -sőt..-, de 1-2-szer én is kaptam és megtette a hatását. Nem is értem, miért sorolják már-már a családon belüli erőszakba... (meg is látszik a 14-16 éves korosztályon, hogy nincsenek nevelve)
4/27 anonim válasza:
Nem bűn, csak ebből a gyerek azt tanulja, hogy a konfliktusait erőszakkal oldja meg, tehát innentől nem kérheted számon rajta azt, ha mondjuk nyakon vágja majd az osztálytársát, ha olyasvalamit tesz, ami neki nem tetszik. Az erőszak erőszakot szül, ennyi.
5/27 A kérdező kommentje:
Engem szüleim jobban "kézben" tartottak, sokkal szigorúbban neveltek és becsületes ember lettem. A fiammal sokszor nem lehet bírni es sokan csodálják a türelmem. 12 év alatt kb 5 ször csaptam rá (nem durván!)de már támad, fenyeget az apja....
2013. okt. 12. 21:36
6/27 anonim válasza:
Az utolsónál a pont. Az erőszak erőszakot szül.
7/27 anonim válasza:
1-1 ilyen esetet en sem itelek el, csak en gyerekkent ilyenkor inkabb csak anyam tehetetlenseget lattam, ertettem, nem a buntetest. Szoval, nagy hatast, a dolog lenyeget tekintve nem tett ram. En inkabb a hideg vizes arcmosast javasolnam, az nem annyira eroszakos, es kicsit kibillenti ot a hiszteriabol. Egyebkent meg kozold vele, hogy majd akkor beszelgettek, ha megnyugodott, addig hadd verje magat a foldhoz, idovel megunja, ha latja, hogy nem vezet celra.
8/27 anonim válasza:
Na látod, pontosan erről van szó. Téged is "jobban kézben tartottak", ezért te is így neveled a gyerekedet. Nem lenn egyszerű szép szóval hatni rá. Esetleg leülni és megbeszélni vele a viselkedését. Vagy megvonni tőle dolgokat. Kismillió módszer van a nyakon csapáson meg a fenékre ütésen kívül.
9/27 anonim válasza:
Nem bűn. Az pedig csak mese, hogy ettől a gyerek agresszív lesz. Régen nem csak a fenekére csaptak a gyereknek, de jól el is verték, mégsem lettek az emberek agresszívak, verekedősek.
Még azok közül sem mind, akiket okkal-ok nélkül állandóan vertek.
Csak ma mindent rá kell hagyni a gyerekre.
10/27 anonim válasza:
Kis millió módszer? Ha csak beszélsz a gyereknek, akkor azt nem veszi komolyan. Ha pedig megtiltasz neki valamit, akkor a legtöbb esetben a szülőre haragszik, de továbbra is csinálja,amit akar.
Ezért van annyi viselkedni nem tudó, neveletlen gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!