Mit tegyek, hova forduljak, ha az egyik gyerekemet nem tudom úgy szeretni, ahogy kellene?
Ő nem a testvére őt máshogy kell nevelni mint az elsőt.
Legyél következetes és határozott. Ne tűrj neki mindet el mert azt minden kisgyerek kihasználja.
Szia!
Gyakorló anyukaként írom, h az én korábban szófogadó, aranyos kisfiam 2 éves kora után igazi akarnok lett. mivel kisgyerek, ezért"természetéből" adódóan biztos vagyok benne hogy bármennyire is dühít néha (és élvezi) nem abbóla tipikus gonoszságból csinálja, csak a határait feszegeti. Próbálj lelazulni hozzá. Az enyém azt is játssza sokszor, (ma is ) h nem hajlandó aludni, semmilyen zsarolásra. Jó, hát akkor nem "dugom be" az ágyba, minek idegesítsem magam, hogy hisztizik??:))
Szerintem nem ártana elbeszélgetned egy pszichológussal.
Nem akarlak bántani de ez amit irsz nem hangzik túl jól.Lehet már kicsit kikészit téged az anyaság,meg a felelősség,monotonság.Én is voltam ehhez hasonló helyzetben nekem doki segitett.
Szerintem jó anya vagy, akkor lennél rossz ha magadnak - nem még nekünk - sem vallanád be. A szüleinket sem szeretjük egyformán nem? miért pont a gyereket szeretnénk egyformán... A könnyebb gyereket amúgy is egyszerűbb szeretni. Én sem voltam - vagyok - könnyű eset és a gyerekem sem az. Próbálok vele elfogadó lenni, és a 2 éves szinten kérdezgetni, hogy mit miért csinál, mit szeretne helyette. Persze van amiből nem engedek, ilyenkor hiszti amit ráhagyok, majd abbahagyja, de nem engedek. Csak szeretem, megölelem akkor is ha tol, és nem sértődök meg rá, kicsit olyan ez, hogy akkor is öleld, ha ő utál, kamaszkorban még rosszabb is lehet...
Próbáld megdícsérni, ha jól szépen viselkedik, de hagyj neki időt helyet a dühöngésre is, vidd sokat szabadba ahol piszkos lehet és rosszalkodhat. Szerintem nem akar tönkretenni, én a saját gyerekemről az gondolom, hogy fejlettebb az inteligenciája mit a társainak, mert ő már a határokat feszegeti. Míg a jó gyerek mindent feltétel nélkül elfogad, amit mondanak neki és úgy tesz, addig a "rossz" örökösen ellentmond. Pedig csak tapasztalni akar és nem hajol be más akaratának egyből. Nála meg kell találni mi az amit szeret, ami sikerélményt ad, és abban hagyni kiteljesedni, mert meglepő teljesítményekre lehet képes a makacsságával és a sikerélményekkel együtt.
Szóval, csak szeretet és türelem, mi sem vagyunk egyformák, milyen unalmas is lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!