Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyák! Ti éreztétek már úgy,...

Anyák! Ti éreztétek már úgy, hogy tehetetlenek vagytok? Mármint ha a gyereketek megállíthatatlanul rosszalkodik és sehogy sem tudtok hatni rá?

Figyelt kérdés
Van valami sztoritok ezzel kapcsolatbsn?
2017. márc. 5. 15:16
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim válasza:
63%

Hogy éreztem -e? Ezt a jelenetet mintha csak rólam mintázták volna :D

https://www.youtube.com/watch?v=ErgwcNqaCDU

2018. febr. 10. 18:16
 32/61 anonim ***** válasza:
51%

Igen, kábé minden nap:D csak viccelek, de vannak tényleg percek, mikor úgy érzem, hogy kész....itt megállt a tudomány. A múltkor a 3 évesem levágott az utcán egy olyan hisztit, hogy azt hittem, nem hagyja abba az életbe se...és a nagykönyvben megírt "maradj nyugodt, ne add föl" nem vált be.

Vannak helyzetek szerintem, mikor egyszerűen nem válnak be a szupernany tanácsai...nagyrészt beválnak, de előfordul, hogy minden ok nélkül nem érsz célt. Ezt el kell fogadni.

Van olyan, hogy minden különösebb ok nélkül viselkedik úgy a gyerek, ahogy viselkedik. Pl én emlékszem, hogy apum arra tanított, hogy köszönjek annak, akinek ő köszön. Hát én feszt nem köszöntem. És a mai napig nem tudom, hogy miért nem...nem féltem vagy ilyesmi.

Néhányszor előfordult már, hogy egyik-másik gyerekemre rájött a hiszti, és az életbe ki nem derült, hogy mi a fenéért:D Általában ilyenkor van az, hogy nem válnak be a bevált módszerek, mivel nincs miért hisztiznie, így nem tudom azt az igényét kielégíteni, amiért sír. Ekkor szokott az lenni, hogy tehetetlen vagyok. Ha ilyenkor apuka közelbe van, akkor átadom a terepet neki...néha elég a szülőváltás és megoldódott a probléma...belegondolva, lehet ilyenkor velem van bajuk:D

2018. febr. 10. 19:51
 33/61 anonim ***** válasza:
36%
Nekem csak most kezdődik, és elnézve a kommenteket előre félek! Nagyon akaratos, direktbe megy a rosszalkodás. Van h rám is csap, inkább véletlenül és ami abszurd h kiröhög amikor mondom neki h anyának fáj...rászólok de még nem hatja meg annyira. 16 hónapos
2018. febr. 18. 16:39
 34/61 anonim ***** válasza:
76%
29-es válaszoló vagyok. Itt volt nálunk 2 napot anyukám. Reménykedtem, hogy majd a nagyi ráncba szedi a gyerekeket, és talán lesz pár óra nyugi. Reméltem, hogy majd Anya megmutatja, hogy kell ezt csinálni. Az lett a vége, hogy anyukám tegnap este ült a padlón a nappali közepén, és kijelentette, hogy nem bír velük és nem is érti, hogy bírom én ezt. Azt gondolom, nem nagyon tehetünk mást, mint felállítjuk a határokat, és azokhoz az elmebaj határán is ragaszkodunk. És várjuk, hogy felnőjenek. Állítólag csak az első 20 év nehéz.
2018. febr. 18. 17:07
 35/61 anonim ***** válasza:
54%

Újabban az olyan napjai tesznek be amikor a gyengébb pillanatokra játszik.

Autoutra kirohanás amikor pl csak a vállán a kezem és nem a kezét fogom mertgyengéden irányitom hogy pl a járdán menjen és ne az utszéli sárban.

Ritkák az ilyen napjai ugyan de olyan szinten életveszélyes hogy komolyan gondolkodom bilincsen és porázon olyankor már az idegrobbanás határán.

A bosszantobb viszont az hogy mivel ugye kisgyerek tanitani kell, a kilendülés miatt idegesen magyaráztam hogy nem kéne az életét kockáztatnia, autout nem játék, elvettem a futobicajt, amiert bevágta a hisztit a kezénél fogtam huztam igy a földre leülős hisztizős gyereket, azert semadtam vissza a bicajt, MUSZÁJ megtanulnia hogy anyával kelünk át uttesten, stb, erre egy kutyát porázon sétáltatos fiatal lányka ugy nézett rám mint egy gyerekkinzora. Nem tudom ő mit tenne, ha a kutyája vetné ki magát a forgalomba. Egyszerűen rángatná a porázzal és engem néz le aki kisgyereket, egy embert tanit akitnyilván nem porázzal rángatunk.

Igazábol ilyenkor nem is a gyerek borit ki jobbanhanem a környezet hogy még engem birál miközben pont a gyerek védelmében járok el. Es egy gyerek nem erzi annak a sulyát ha autóelütésről papolok, es veszélyről, de annak már érzi, hogy elveszem a bicajt vagy akarata ellenére fogom a kezét (most lép bele ebbe a korszakba is, hogy ne fogd a kezem)

2018. márc. 24. 09:14
 36/61 anonim ***** válasza:
71%
Már nem vagyok érintett, de 3 éves korában azt hittem ez a gyerek még 30 évesen is kavicsot fog enni. Ez volt a kedvenc szórakozása a játszótéren,ezért hát jó sokáig elkerültük a játszóteret, ez sokkal több szervezést programot és időt igényelt, de hát ez egészség szempontjából sem volt egy veszélytelen tevékenység. Semmivel nem tudtam hatni rá. Jelentem kinőtte, most 30. éves, kitartás anyukák, és sok-sok türelmet.
2018. máj. 6. 15:37
 37/61 anonim ***** válasza:
30%

A pofonról nem hallottatok még?

Néha elég hatásos!

2018. júl. 4. 11:21
 38/61 anonim ***** válasza:
57%
#37 hallottam a pofonról. Ki is próbáltam. L.Ó.F.A.S.Z.T NEM ÉRT. 5 perc bőgés, aztán ugyanúgy csinálták tovább a hülyeséget.
2018. júl. 4. 11:45
 39/61 anonim ***** válasza:
93%

Szeretnék biztatni mindenkit: egyszer elmúlik!

Én se hittem el.

Nyáron volt négyéves a fiam, az előtte lévő fél év maga volt a pokol. Előtte is volt dacoskodas, persze, de az a pár hónap a totális összeomlás volt. Nyár elejétől a szülinapjáig már naponta sírtam, marokszám szedtem a magnéziumot, és legszívesebben felessel öblítettem volna le. Pedig nem is voltam magamra hagyva, a gyerek apja (nem élünk együtt), az ő párja, az én párom, a párom gyerekei, a nagyszülők is próbáltak segíteni, mindenkit kiborított. Ebben benne volt kétszer egy hét nyaralás is, ami a tömény idegzsába volt.

Hogy mit csinált. Szándékosan és akarattal amit nem szabad, mert veszélyes vagy nem neki való. Ordítva, sikítva verte magát a földhöz. Köpködött. Csúnyán beszélt másokkal (hülye vagy, utállak, stb). Tönkre tette a játékait aztán azért üvöltött.

És nem a nevelés hiánya miatt.

Tényleg baromira kétségbe voltam esve. Rengeteget beszéltem vele én is, meg a fent említett hozzátartozók is, h ő már nagyfiú lesz, középsős stb. Sz*rt se ért. Elárulom, a pofon se.

Aztán a negyedik szülinapja után valami megváltozott. Nyilván egy idegrendszeri érés, ugrás történt, mert egyik napról a másikra ágytiszta lett (szobatisztaság nappalra már korábban megvolt). Hirtelen nagyot nőtt magasságra. Tisztább, összeszedettebb lett a beszéde, összerendezettebb a mozgása. Szeptemberre már egy teljesen másik kisgyerek kezdte meg az ovit. Napi szinten mondom neki, hogy mennyire büszke vagyok rá és boldog, h így megváltozott, h ilyen okos nagyfiam van.

Szóval van remény, csak túl kell élni :)

2018. szept. 23. 18:27
 40/61 anonim ***** válasza:
84%
Én bevallom, hogy többször is. Pedig csak egy majdnem 2 éves fiam van. Nem mentség...de hozzátartozik, hogy nincsen semmi segítségem. Egymagam vagyok vele...így születése óta nem töltöttünk külön egyetlen napot sem. Nagyon szeretem a fiamat, de bevallom, hogy néha jól esne egy óra ,,szabadság,,. Sajnos van, hogy úgy kiborulok, hogy alig várom az estét, hogy kisírjam magam.
2018. dec. 11. 18:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!