Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyák! Ti éreztétek már úgy,...

Anyák! Ti éreztétek már úgy, hogy tehetetlenek vagytok? Mármint ha a gyereketek megállíthatatlanul rosszalkodik és sehogy sem tudtok hatni rá?

Figyelt kérdés
Van valami sztoritok ezzel kapcsolatbsn?
2017. márc. 5. 15:16
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
83%

Egy ismerősöm történetét osztanám meg veletek (nem szeretném megítélni, hogy helyes e vagy sem, szimplán elmesélem):

3 éves kisgyerek, ezerszer el lett mondva, hogy ne öntse ki a pohár tartalmát. Szánt szándékkal mindig fogta és kiborította, ráöntötte vmire. Aztán az utolsó alkalomnál konrkétan ráöntötte a gyümölcslevet az apja telefonjára. Apja megkérdezte, hogy hogy esne neki, ha a kedvenc játékát tönkretenné, mert ő most tönkretette apa telefonját, ami nagyon fontos neki. A gyerek meg csak nézett, hogy de nem fogja tönkretenni. Mire apa fogta és leöntötte a távirányítós autóját. És megígérte neki, hogy ha még egyszer kiborít vmit, akkor azt vmi számára kedves tárgy fogja bánni. Azóta a gyerek nem csinálja.

2017. okt. 29. 14:01
 22/61 anonim ***** válasza:
21%
Én most kezdem érezni. 1 éves és meg sem áll, pakol, gezentorkodik, ha egyik helyről elküldöm megy a másik "tiltott helyre". Fogalmam nincs mi lesz még és h oldom meg. Most rászólok, elviszem onnan, később gondolom ugyanez, v ahogy alakul. Érdekes lesz :)
2017. okt. 29. 16:03
 23/61 anonim ***** válasza:
79%

A feleségem is sokszor volt síkideg a fiam akaratossága miatt. Én magam is rájöttem, hogy a tiltás teljesen felesleges, csakazértis úgy csinálja.

Ezért nem tiltó módban mondom, hogy NE lépjen a sárba, hanem állító módban szólítom fel, hogy most jobbra kerüljük ki a sarat, most balra.

Na ebbe a szép tiszta tócsába meg megengedem, hogy belelépjél, hiszen gumicsizmát adtam rád az eső miatt...

2017. okt. 30. 13:33
 24/61 anonim ***** válasza:
42%
Az elsövel szinte mindig, késöbb kiderült ADHD-s. A kisebbikkel csak idöszakos problémák vannak, de ez a fejlödéshez hozzá tartozik, szerintem csak keresi a határokat hogy mikor meddig mehet el.
2017. nov. 7. 19:39
 25/61 anonim ***** válasza:
53%
Pedagógus vagyok, a legtöbb szülő el van keseredve, hogy teljesen tehetetlen a gyerekével szemben. Persze 8-10 évesen már nagyon nem is tudja megváltani a világot. Korábban kellett volna többet foglalkoznia vele, megnevelnie. Rengetegen alkalmatlanok az szülőségre. Persze sajnálom őket, mert sokat dolgoznak, fáradtak de akkor könyörgöm minek vállalták be még a harmadik gyereket is!?
2017. nov. 7. 22:02
 26/61 anonim ***** válasza:
57%
Amikor az anyossal vagyunk, a gyerekek atmennek örült kezelhetetlenbe mert anyos mindent megenged nekik es alààssa a tekintelyem pl ha rajuk szolok neki all oket sajnalni..megvan oldva, nem megyunk hozzà, es redukalva van hogy hanyszor johet, mert kukonben csak gyereksiras es hiszti lesz mindenbol mint az örültek hàzàban, ezert most a telefont sem vettem fel neki. Probaltam màr szep szoval es kiabalva is megbeszelni hogy a gyerekekre es cselekedeteikre vigyazni kell, nem erti meg, szoval pà.
2017. nov. 17. 18:38
 27/61 anonim ***** válasza:
55%

"1-es akkor mégis mit keresel itt?!Imádom az ilyen anyukákat." => Nyugi, majd megtudja ő is... :D A nagyobbik gyerekem is (az étkezését leszámítva) 3 évesen kisangyal volt. Aztán azóta eltelt pár év. Most 8 éves, és igen, tehetetlen vagyok bizonyos dolgokban és nem tudok hatni rá. Lány. De olyan trehány, rendetlen, ami miatt napi szinten megy vele a cécó, és semmi hatás, hogy kivannak az idegeim. A húga 15 hónapos, nagyon akaratos, üvölt, ha nem a számításai szerint történnek a dolgok, + hiába van rászólva x dolgokért. Megérti, mindent megért. Csak nem túlzottan érdekli.

Szerintem mindenki érzett már így. Aki azt mondja, nem, az kamuzik :D

2017. dec. 19. 22:38
 28/61 anonim ***** válasza:
41%
Szinte folyamatosan...:-) Kisfiam 2,5 éves,dackorszak megvan nálunk is.Ugye,a hisztire sokak szerint a legjobb megoldás a figyelmen kívül hagyás.Nem működik.A figyelmét már nem tudom elterelni,ahhoz már túl okos,ha csak otthagyom (majd lenyugszik)jön utánam ordítva.Ha próbálok témát váltani,túlordít.És a legjobb:ha észreveszi,hogy "Anya méjges",vagy bármi szankció lenne, odabújik,hogy:"Anya szejeti."Na erre mit lépjen az ember? :-)
2017. dec. 19. 23:08
 29/61 anonim ***** válasza:
56%
Igen, sokszor érzem én is a tehetetlenséget. Egyszer azt mondtam a férjemnek, hogy dejól jönne néha, ha itt teremne Mary Poppins és rendet vágna. Megregulázná a zabolátlan kölyköket. Aztán jobban belegondoltunk: Mary Poppins nem a gyerekeket regulázta meg, hanem a szülőket. A gyerekekkel meg mindenből mókát csinált, elfogadta a képzelgéseiket. "A spoon full of sugar and the medicin goes down" vagyis "egy kis cukorral lemegy az orvosság". Megpróbálok én Mary Poppins lenni. Aki nagyon kedves, de roppant határozott. Ha egyszer azt mondom, hogy leülünk reggelizni, akkor leülünk reggelizni. Az öltözés- vetkőzés lehet verseny. A jàtékok elrakàsára beindítom a robotporszívót. Ha nem akarja, hogy megegye a porszívó a játékait, marha gyorsan el kell pakolnia. Igyekszem mindig nyugodt és határozott maradni. (Közben belül majd szétrobbanok). Amikor nagyon kezelhetetlenek, akkor eljött a pihenés ideje. Mondjuk épp tegnap volt egy vicces sztori. (Akkor nem röhögtem) végeztünk abevásárlással. Az áruházban van egy gyerek sarok. Ott szoktak játszani a gyerekek (1 és 3 évesek), amíg mi összepakoljuk a vásárolt holmit és a férjem kiviszi a kocsihoz. A 3 éves épp szobatisztul. Pelus nélkül jött vásárolni. Amint elment a férjem a kocsihoz, a 3 éves bepisilt. Alig tudtam őt elkapni, hogy ruhát cseréljek rajta. Bemászott az alagútba, stb. Végre elkaptam, leszedtem a pisis motyót, rávarázsoltam a pelust. Eddigre a kicsi az áruház folyosóján visítva totyogott rohamléptekkel. Kénytelen voltam ott hagyni a nagyot, és rohantam a kicsi után. Persze a nagy is kijött és egyszál pelenkában rohant az áruházban. A gyerekek nagyon élvezték a fogócskát, én meg hálát adtam, hogy záróra körül jártunk, és épp csak lézengtek az áruházban. 5 percet volt távol a férjem, de én 5 évet öregedtem. :D
2017. dec. 19. 23:24
 30/61 anonim ***** válasza:
59%

Régóta látom fent a kérdést, eddig úgy gondoltam, hogy velünk nem nagyon fordult még elő ilyesmi, de pár hete a fiam beindult. Egesznap megy a hiszti, sikít és ordít ha valami nem tetszik neki, soha semmit nem akar. Ha valamire ra akarom venni akkor maximum a fordított pszichológia működhet mert amit kerek tőle azt ő biztos nem akarja.

Egyáltalán nem fogad szót. Raszolok és annál jobban csinálja....sokszor én is tehetetlennek érzem magam. Nincs a kezemben eszköz. A szép szóra nem hallgat, a kilábalásra sem. A játékot ha elveszem ,sokszor nem érdekli. Megverni nem fogom. Nem maradt semmi csak a magyarázat de meg se hallja. Néha bezárjuk pár másodpercre a szobájába, úgy h közben kintről beszélünk hozza. Ez az egyetlen ami hatásos de ezt tényleg csak akkor amikor már nagyon feszegeti a határait. Hat ez van. Életkori sajátosság. Nem hiszem, h elrontottuk, ahogy a pedagógus írta fentebb valahol. Ez ilyen, a dackorszak fontos, egy lépcsője a fejlődésnek. Gyakorolja az akaratát, azt is be kell gyakorolni :D csak éljük túl :D

2018. febr. 1. 20:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!