Kisfiam 3.5 éves. Olyan problémánk van, hogy ha sok ember van körülötte felpörög, rosszalkodik, nyugtalan, rohangál ide-oda. Kell Őt pszihológushoz vagy egyéb kezelésre tanácsadásra vinni?
Valami túlságosan ingerli az idegrendszert ilyenkor. Pl lehet, h egész egyszerűen túlterheli a zajszint. Nem kell egyből pszichés gondra gyanakodni, ha egyéb viselkedésprobléma nincs.
A fiam túlhallásos, neki volt ilyen időszaka, igaz, bölcsiben.
Úgyhogy én a helyetekben kiterjesztett hallásvizsgálattal indítanék.
Bocsánat, kissé OFF leszek, az 1. válaszolótól kérdeznék:
Mit csinálnak a „túlhallással”, ha kimutatják?
(4. vagyok)
Köszi a választ, ez nagyon érdekes. És ha ezt tudja az ember, mit tehet? Úgy értem, a tanárok ezt respektálják? Vagy kis létszámú iskolába kell vinni a gyereket, ahol kisebb a nyüzsi?
Nektek használt a hallásébresztés?
1.: Én már 37 éves vagyok, de nekem is túlhallásom van. Baromi idegesítő sokszor. Csak egy példa, én is hallom az áram surrogását, az esti elalvásomat nagyon meg tudja nehezíteni. De hallok még sokminden mást is, de úgy általában örökké hallok valamit. Nem könnyű kizárni őket, meg már meg is szoktam, de zavaró.
Kérdező: nem veszítesz vele, ha meglátogattok egy gyermekpszichológust, vagy nevelési tanácsadót, kikérdeznek benneteket, elmondjátok az észrevételeiteket, aztán, ha szükséges, további iránymutatást adnak, hogy mit érdemes csinálni. Szokás és a gyerekeknél látványos tud lenni a TSMT torna is, ezt magánúton is megtehetitek. Meglehet, hogy egy idegrendszeri éretlenség van a háttérben, de az is, hogy túlstimuláció éri. Sok gyerek, kis helyen, nem mindenki viseli jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!