Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mennyire vagyunk kötelesek...

Mennyire vagyunk kötelesek elviselni egy szomszédban lévő autista gyerek ordítozását?

Figyelt kérdés
Az apja valószínűleg a gondozási összegért vette ki, mert eddig mást "boldogított". Most a nyugalmas hétköznapjainkat a folyamatos ordítozásával, őrjöngésével zavarja.

2016. szept. 17. 16:49
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
16%
Muszaj elviselned.. es illetlen kiemelni, hogy autista..A tobbi is tud ugy orditani. Max vmennyivel kevesebbet.;)
2016. szept. 17. 22:30
 22/57 anonim ***** válasza:
79%
Nem vagy koteles de szerintem senki sem fog semmit tenni..
2016. szept. 17. 23:03
 23/57 anonim ***** válasza:
35%

Először is dícséretes és tiszteletreméltó, ha valaki magához vesz és felelősséget vállal egy autista gyermekért és tisztességesen próbálja nevelni szaktudás nélkül is "29 ezer forintért", ami kb semmi.

Egyetértek abban, hogy a gyermekek dolga a játék a nevetés és, hogy megtanuljanak a játékok keretein belül szocializálódni is. De elsősorban, hogy jólérezzék magukat és játszanak, élvezzék a gyermekkorukat. Az, ha valakinek nem adatott meg a szép gyermekkor ne legyen mérges vagy irigy arra, akinek igen. Az akit zavar a gyermekek zsivaja az nyugodtan költözzön tanyára, vagy fel a hegyekbe, mert vannak valóban olyan szomszédok felnőtt emberek akik ugyanúgy megcsinálják a kiabálást, mert egyszerűen nem tudnak uralkodni magukon egészséges felnőtt ember létükre nem tudtak rendesen szocializálódni eddig.

Bántja azt a családot eleget a többi szomszéd is valószínűleg, főleg ha van egy két ideggyenge is.

Tudod nekem is van autista kisfiú az ismeretségi körömben és egyáltalán nem ordibál.

Érdekes, hogy szinte mindenki azon gondolkodik kapásból, hogy milyen drasztikus és megsemmisítő megoldás létezik egy család ellen, aki nevel egy beteg gyermeket.

Miért nem jut eszébe senkinek, hogy rákérdezzen miért van ez és háthat tud segíteni? Magadon segítesz és máson is segítesz. Ez már luxus vagy ciki? Mi lenne a baj ezzel?

Ja értem... Fel sem merült senkiben.

Nem azt mondom, hogy menj át és Te foglalkozz vele, mert nincs tapasztalatod neked sem autista gyermekekkel, de ha megkérdezed mi a baj és mikor szokott előfordulni ez és nem csak rájuk csapod az ajtót mint, ahogy sokan vagy talán mindenki teszi, akkor lehet, hogy gyorsabb és humánus megoldás születhet mindenki számára.

Azzal a kérdéssel is jöhettél volna ide, mert van itt valószínűleg több olyan ember is aki tanácsot adhat és nem csak a perelés/kötözés, utáljuk egymást menne.

De meg lehet kérdezni egy olyan orvost is aki ért hozzá, ha tényleg értelmes és humánus megoldást keresel.

Lehet, hogy az a menő dolog ma, hogy utáljuk egymast pereljuk le az autista gyermeket 29e Ft-ért nevelő szülők gatyáját és lehetetlenitsuk el, mert segítenek egy kis Életet, akit a saját szülei valószínűleg eldobtak!

Mindenki igazán felfogta, hogy egy gyermekről beszélgetünk?

Kérdezem én, hogy hány olyan anya vagy apa szólt hozzá, aki hálát mondhat azért, hogy az ő gyermeke egészséges?

És mit javasoltatok?

Ezen el lehet gondolkodni és bele lehet gondolni nyugodtan más helyzetébe, hogy lehet nem annyira könnyű mint neked vagy nekem vagy bárkinek, aki nincs abban a helyzetben.

Hol van az empátia és az, hogy segítenek egymásnak az emberek?

Ez a pár "velős" hozzászólás jól jellemzi azt, hogy miért tartunk itt, mert empátia nulla és az önzőség határtalan. Igazi megoldásra törekvés, ami mindnekinek jó lehet és épít esetleg mást is az kb szintén nulla.

Lehet természetesen támadni és lepontozni, de érdemes mindenkinek magába néznie és újra olvasni a hozzászólásokat.

Én kiállok a véleményem mellett.

2016. szept. 18. 05:08
 24/57 anonim ***** válasza:
24%

24-es hozzászóló vagyok.

A legfontosabb még, amire legutolsó utáni esetben szeretnék gondolni, de felvetődhet sajnos ez is, hogy bántalmazzák a beteg gyermeket. Ha olyan a súlyossága a betegségének ő nem tudja mondani senkinek, de ő is érez, ahogy mindenki más.

Inkább becsukjuk az ajtót minthogy segítsünk bármi is történik vagy történhet.

Lehet, hogy csak én gondolom így és ez eléggé elszomorít, de egy gyermek kiabálása esetén én már csak ezért is átmennék megkérdezni, hogy mi történik, hogy tudjam nem e őt bántják. Mert a kiabálás valamiért van és nem lehet arra fogni, hogy mert autista.

Nyugtassatok meg, hogy még van más is aki egyetért és nem veszett ki teljesen az épp értékes emberi gondolkodás, odafigyelés és viselkedés.

2016. szept. 18. 05:26
 25/57 A kérdező kommentje:
Ez egy csendes környék volt. Miért mi koltozzunk el, mikor mi voltunk itt előbb? Miért mi menekuljunk, mikor nem mi vagyunk a rendbontók? Miért nem a nagycsaládos költözik tanyára? Újra leirom, mert kitörölték: mindig a "tolerànsak" koltoztetik maguktól a legmesszebre a bajkeverőket. (Politikusok)
2016. szept. 18. 06:27
 26/57 anonim ***** válasza:
26%

Ne is haragudj "kedves" kérdező, de te mit nézel? Tv-t vagy olvasod a hozzászólásokat?

A csendes környéken és a költözésen kattogsz még mindig...

Elolvastad és felfogtad, belegondoltál és átgondoltad azt, amit leírtam a 24-es és 25-ös bejegyzésben?

2016. szept. 18. 06:41
 27/57 anonim ***** válasza:
22%

Most komolyan ez a legnagyobb bajod?

Te tényleg ennyire érzéketlen vagy vagy túl érzékeny ahhoz, hogy felfogd azt, hogy ha egy gyerek kiabál annak oka van.

"Annyira megedződtek a hangszálai..."

Ugyan mitől kiabál az a gyerek? Az e kérdés és nem az, hogy hány dB-el kiabál!

2016. szept. 18. 06:50
 28/57 A kérdező kommentje:
...írod ezt a rózsadombról.
2016. szept. 18. 07:06
 29/57 anonim ***** válasza:
25%

Miért ez a lehető "legjobb" kifogás keresése azonnal minden "embernek"? :))) Tényleg vicc...

Ezennel szeretnélek tájékoztatni, hogy képzeld a Rózsadombon kívül is léteznek még, bár elszigetelten kisebb csoportokba verődve normális értékrenddel és érzésekkel bíró valódi emberek, akik segítenek másokon és másoknak.

Majd, ha időd engedi próbáld ki azt amit leírtam és hidd el, hogy te is jobban fogod érezni magad tőle és meglepő módon mindenkinek jobb lesz. Energiaszinted nulla gondolom már mert ilyenekre pazarolod az energiád.

Tudtad, ha segítesz másoknak magadnak is segítesz? Nem?

Akkor próbáld ki és meglátod.

De ezt mindenkinek ajánlom, aki "Rózsadomb szindrómával" és hasonló kifogásokkal küszködik, mert ehhez nem pénz kell, hanem csak jószándék, jóakarat, na meg egy jószív sem árt.

2016. szept. 18. 07:17
 30/57 anonim ***** válasza:
48%

Cserèlnèk!

2kocsma kozt lakom. Egyik tele kis pitsâkkal es pávákkal masikban mulatòs szòl

2016. szept. 18. 08:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!