Ha egy gyereket nem lehet csöndre oktatni, akkor egy kutyát se? Mit vannak sokan oda, ha ugat a szomszédban a kutya?
Azt mondják, milyen szemét ember már az, aki azért feljelenti a szomszédját, emrt kiabálnak a gyerekei! És hogy egy gyereket nem lehet így csöndre utasítani!
De ha ez igaz, akkor a kutyát se lehet csöndre kényszeríteni?
Sokan kivannak akadva, hogy ugat a szomszéd kutya sokat! De a kutyát se lehet csöndre parancsolni nem?
A környékünkön van egy lakás, ahol napközbe állandóan ugat a kutya (gondolom maga van, ki szeretne menni, vagy csak nincs egyedülléthez szokva), de úgy, hogy ha a ház előtt elsétálok akkor is hallom (10 emeletes panel...).
Szóval ilyen esetben meg tudom érteni, hogy zavarja a szomszédokat, a kutyát lehet és KELL is tanítani/megszoktatni bizonyos dolgokra.
Én is ki lennék akadva, ha itt csaholna folyton egy kutya, és azt kéne hallgatnom szakadatlan.
Volt ilyen szomszédom, és kínszenvedés volt.
Olyan is volt, ahol a gyerek üvöltött folyton, marhára zavaró volt.
Olyan kutya nincs szerintem, aki magától azért ugatna fél napot, mert azt szereti a legjobban. Az ilyen esetek felelőtlen gazdikról tanúskodnak, akik lusták kivinni/lefárasztani a kutyáikat, és sz*rt nem foglalkoznak velük, csak úgy tartják őket a lakásban.
Az a gond, hogy ha valaki ilyen szinten hanyag,azt tényleg nem fogja érdekelni ha az egész lakóközösséget zavarja.
Amúgy, az ordító gyerekes szomszéd is olyan volt, hogy bennt volt a gyerek egész nap!!! a lakásban ordított, az anyjuk meg néha ordított hogy hallgass már.
Hát, ha nekem a gyerekkoromat egy szobában kellett volna eltöltenem, szerintem én is ordítottam volna.
Nem csendre kell kényszeríteni a gyereket, vagy mást, hanem olyan lehetőségekhez juttatni az életben, hogy ne legyen folyton nyűgös/hisztis... tehát, kivinni a szabadba, sétálni, kirándulni stb. Ez mégcsak pénzbe sem kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!