Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mennyire vagyunk kötelesek...

Mennyire vagyunk kötelesek elviselni egy szomszédban lévő autista gyerek ordítozását?

Figyelt kérdés
Az apja valószínűleg a gondozási összegért vette ki, mert eddig mást "boldogított". Most a nyugalmas hétköznapjainkat a folyamatos ordítozásával, őrjöngésével zavarja.

2016. szept. 17. 16:49
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
51%

9: Nem hiszem, hogy álszent vagyok, egyszerűen csak tudomásul kell venni a helyzetet. Aki autista gyereket nevel, és VÁLLALJA, hogy felneveli, azt nem büntetném azzal, hogy még bíróságra is rángassam.

Volt olyan szomszédom, aki "teljesen normális", épp csak hetente háromszor ordított a családtagokkal. Ha ő nem, akkor a szenilis anyja kiabált a teraszon segítségért, mert őt éhen akarják halasztani. (sic.)

Nekem a fiam hiperaktív, a lányom meg simán csak hisztis. Most kertesházban lakunk, és a szomszéd nénit aranyba kéne foglalni. :) Őt egyáltalán nem zavarja, mikor a medencében vonyítanak egész nyáron, vagy sikítozva hógolyóznak, vagy fogócskáznak. Szerinte egy gyerek addig egészséges és boldog, amíg nem kell csendben lennie. (És a kutyát se akarja agyoncsapni, mert este ugat.) A hallása egyébként kitűnő.

Én igyekszem róla példát venni, és nem kiakadni, mikor a másik szomszédban a fiatalok tavasztól őszig, csütörtöktől vasárnapig buliznak a haverokkal, és néha elszalad velük a ló. :D

Aki nem képes ezt elviselni, annak tudom javasolni Kecskemét környékén a tanyavilágot. 20 perces távolságban nincs senki.

2016. szept. 17. 17:20
 12/57 anonim ***** válasza:
55%
Én meg a normális viselkedés tanítását,másokra tekintettel lenni ,"a gyerek azért gyerek,hogy hangoskodjon" jellegű aranyköpéseket,a szokásos "anya lettem,nekem ne szólj be" viselkedés elfelejtését javasolnám neked.
2016. szept. 17. 17:26
 13/57 anonim ***** válasza:
46%
Nem válaszoltál kérdező. Szerinted mennyi pénzt kap az apa?
2016. szept. 17. 18:03
 14/57 A kérdező kommentje:
29.000 ft. Nem elég?
2016. szept. 17. 18:19
 15/57 anonim ***** válasza:
63%
Tudod Te mennyit ér 29.000 ft?
2016. szept. 17. 18:23
 16/57 anonim ***** válasza:
82%
A fiút védőkhöz szól a kérdésem: Melyikőtök cserélne lakást a kérdezővel?
2016. szept. 17. 18:28
 17/57 anonim ***** válasza:
68%

Én szívesen cserélek vele lakást, mondom a címet!

Itt nincs gyerek, egyik oldalon nyudíjas néni (birkatürelmű), a másik oldalon a fiatalság.

Most épp ordít a rap, mintha koncerten lennék, a tévét se hallom, pedig csukva vannak az ablakok. Remélem, éjfél körül megint kezdődik a "megcsaltál, te büdös kur.va" kezdetű előadás, vagy az udvaron párosodnak. Azt se csendben csinálják.

Lehet jönni, cserélni!

2016. szept. 17. 18:36
 18/57 anonim ***** válasza:
48%

Mindegy, hogy ki tartja ezt igazságosnak, és ki nem.

Ők ott laknak, az az otthonuk, gondolom nekik sincs 4-5 kis vidéki villájuk, hogy oda költözhessenek, ahová jól esik.

Sőt, bármilyen hihetetlen, még ők sem dönthettek, hogy legyen-e a gyerek autista, csak hogy direkt jól megszívassák a szomszédot!

Ezzel az erővel fel lehet jelenteni bárkit, aki alattomban, a szomszédság beleegyezése nélkül mer szülni, és a gyerek ordítása felveri az addig nyugalmas hétköznapokat.

Nem is értem, mit remél a kérdező?! Hogy rákényszeríthetőek, hogy költözzenek el? Ad rá pénzt is? Gondolom pompás anyagi körülmények közt élnek, ha megéri 29 ezerért ezt elviselni.

Vagy gondolja, hogy a kedvükért elveszik a szülőtől a gyereket, és mehet egy intézetbe?!

Álljon már le a nászmenet!

Persze, idegesítő, elhiszem, de ez van.

Kis példa: egy pár nyugdíjas tiltakozott, mikor elkezdték építeni az új ovit, mert az ő nyugalmas kis életük tönkreteszi majd az állandó gyerekzsivaj a szomszédban. Tudnak úgy ordítani, hogy a falu másik végén is hallani.

A polgármester meg közölte, hogy akkor el lehet költözni!

Az ovi megépült, a gyerekek kiabálnak az udvaron, az öregek meg panaszkodnak. Ez az élet rendje.

2016. szept. 17. 20:00
 19/57 anonim ***** válasza:
64%

.....Remélem, éjfél körül megint kezdődik a "megcsaltál, te büdös kur.va" kezdetű előadás..... XD XD

Sajnos az en szomszédom is ezt csinálja

Kérdező En inkább azt hallgatnám mint a folytonos verést es anyâzâst.

2016. szept. 17. 21:04
 20/57 anonim ***** válasza:
84%
Birtokvèdelemet kell kérni. Nem vagy köteles elviselni
2016. szept. 17. 22:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!