Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Értelmi sérült gyerek artikulá...

Értelmi sérült gyerek artikulálatlanul üvölt a szomszédban. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Új szomszédunk (fölöttünk lakik), gyereke szinte egésznap, de időnként éjszaka is artikulálatlanul üvölt. Elviselhetetlen. Tehetünk-e valamit, ha igen, akkor mit?
2013. aug. 22. 12:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
63%
Elhiszem, hogy idegesítő, de mégis mit szeretnél tenni? Kilakoltatni a családot?
2013. aug. 22. 12:38
 2/21 anonim ***** válasza:
46%
Mivel gondolom a mellette levő gondozó mindent megtesz, hogy a gyermek jól legyen, ennél többet ő nem tehet. Akkor sem, ha odamész és reklamálsz a zaj miatt. A száját nem foghatja be erőszakkal. A ti lehetőségetek az elfogadás, támogatás vagy költözés.
2013. aug. 22. 12:38
 3/21 anonim ***** válasza:
47%
elköltözhettek. mást nem. elhiszem, hogy zavaró, de a saját lakásukban azt csinálnak amit akarnak, ráadásul szegények nem is tehetnek róla. szóval nem, nem lehet semmit sem tenni, elég kényelmetlen helyzet mindenkinek, próbálj megértőbb lenni
2013. aug. 22. 12:39
 4/21 anonim ***** válasza:
34%
Költözzetek el, szerintem a szomszédaitoknak elég lehet a bajuk anélkül is, hogy ti bármit tennétek.
2013. aug. 22. 12:43
 5/21 anonim ***** válasza:
40%

Türelemmel.

Egy jó hangszigetelés sem árt a közös falra, ha tényleg nagyon zavaró.

szegényeknek elég bajuk lehet így is, hogy még nem tetted szóvá...

2013. aug. 22. 12:55
 6/21 anonim ***** válasza:
40%
Most oszinten vegig gondolva, mit tudnal tenni? Feljelentened az ertelmi serult gyereket, illetve a szuleit? Van eleg bajuk nelkuled is, orulj, hogy nem a sajat lakasodban kell hallgatnod, ha erted mire gondolok... Elhiszem, hogy zavaro, de errol ok nem tehetnek, te pedig a koltozesen kivul nem tehetsz semmit.
2013. aug. 22. 12:58
 7/21 anonim ***** válasza:
14%

Tudom, hogy meredeken hangzik, de érdemes lenne összeismerkedni velük. Ha picit ismered őket, a gondjukat, akkor talán könnyebb elviselni, mintha vadidegenek lennének. Idegent kevésbé sajnál az ember és kevésbé tud megértő lenni.

Persze így is nehéz lehet nektek hallgatni. :(

2013. aug. 22. 13:09
 8/21 anonim ***** válasza:
43%
gondolom, le lehet szigetelni a plafont
2013. aug. 22. 13:34
 9/21 anonim ***** válasza:
24%
Nekem is a szigetelés jutott eszembe. Télen talán jobb lesz, csukva vannak az ablakok. Amúgy pedig örüljetek, hogy nem ti vagytok az ő helyükben. Tudom, hogy kellemetlen, de el nem kergethetitek őket. Az értelmi sérült gyereknek meg aztán eleve lehetetlen megmagyarázni, hogy nem kiabálunk. Néha még az egészségesnél is kihívás az ilyen.
2013. aug. 22. 13:55
 10/21 anonim ***** válasza:
52%

Küldd rájuk a gyermekvédelmit meg a gyámügyet! Attól biztosan nem lesz sérült a kicsi!

Nekem autista lányom van, és mikor ideköltöztünk ő állandóan hangosan sírt, nem lehetett megnyugtatni. Drága szomszéd ránk küldte a fent említett két szervet.... utána már az ablakot is kinyitottam, hogy tuti, hogy hallják!

Amikor bemutatkoztunk nekik, direkt elmondtuk, hogy ez várható...mégis voltak ilyen kedvesek.

Bezzeg a másik szomszéd...ő inkább áthozta a hasonló korú gyermekét játszani, hátha segít valamit.

És ez nem lakás, hanem egymástól távol eső kertesházak!

Szóval csak annyit akartam mondani, hogy inkább hagyd őket békén, meg van a maguk baja...

2013. aug. 22. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!