Ti hogyan állítanátok össze egy listát nagybevásárláshoz, ha csak 17 ezer ft-otok van rá? Miket és mennyit vennétek? 3 gyerek+2 felnőttre.
Sziasztok!
Kicsit számolgattunk, és hiteltörlesztés, rezsibefizetés, és az óvodai, iskolai lista megvétele után kb. 17 ezer ft-unk marad arra, hogy bevásároljunk főznivalót. A nagylány az iskolában ebédel, a kisebb az óvodában, a legkisebb van csak itthon, tehát csak rá meg magamra és a páromra kellene főzni hétköznap. Viszont hétvégén itthon vannak, tehát rájuk is. A vacsi általában vagy hideg kaja, vagy sült kolbász, virsli, ilyesmi.
A kérdésem, hogy Ti miket vennétek ennyi pénzből, mennyit, és mit főznétek?
Ebben a pénzben a tejtermékek, illetve az illatszerek, háztartási szerek nincsenek benne. Ez csak a főznivaló.
mármint ez minden hónapban, vagy csak most, augusztus végén?
ha csak most akkor tésztás, krumplis, rizses kajákat csinálnék, csikeeaprólék husi gyanánt hétvégén (pl. húsleves, májas rizottó, sült csirkeszárny borsófőzelékkel...)
ha minden hónapban ennyi a kosztra való akkor visszamennék dolgozni, ennyiből nem hiszem, hogy 5 emberre ki lehetne hozni, az napi 500.- körül van, kizártnak tartom... csak 1kg kenyér és 30dkg felvágott meg pár paradicsom drágább 500Ft-nál
De még nincs ovi és suli? Úgy gondolom ez nem csak erre a hónapra vonatkozik ugye?
Ez nagyon-nagyon kevés egy hónapra! Eddig, hogy jöttetek ki, mit vettetek miket főztél?
Krumplis tészta, rizses hús, tejfölös csirkemell-tésztával, palacsinta..ilyesmik
17 ezerből kb 2 hétig se lennénk el főzés terén. Az semmi.
Állandó jelleggel krumplis tésztát és ezeket nem lehet enni.
szerintem meg felejtsd el a húst,ha ennyit kell beosztani...legalábbis ritkán,havi 1x max.
Bab,lencse,zöldborsó főzelék pirított hagymával.Olcsók,laktatóak.
Paraj tésztával rizzsel(fagyasztott paraj 120 ft amiből sokat ki lehet hozni egy kis rántással és tejjel)
Krumpli minden változata...
E mellett csinálhatsz olyat,hogy csak levest főzöl,én szoktam krémlevest mindenféle zöldségből(répát-krumplit,fehér répát összefőzök,bele egy kis fűszer vagy leves kocka,összeturmixolom,pici tejszín és kész,pirított kenyér kockával nagyon fini!)és ez után mondjuk pogit,vagy grízes tésztát.
De a hagymás deszka is finom.Vörös hagymát kell olajon dinsztelni és mikor már jó üveges, átlátszó kiveszed és kenyérre teszed.Nagyon finom ez is!
Ja és ami fontos,porciózzál!Ne pakold ki az ételt az asztal közepére, hanem mindenkinek kend meg előre a kenyeret,szedd ki az ételt,ezen nagyon sokat lehet spórolni!
De nem tudtok lecsippenteni máshonnan??Pl net?tv?nekünk csak a 4(mostmár7) alapcsatornánk van és tök jó!
Vagy én pl nem veszek drága mosószert hanem mosószappannal,mosószódával mosok,és ecettel öblítek.Olcsó és még környezetbarát is!
Sőt szappannal fürödni is olcsóbb,gazdaságosabb és egészségesebb mint tusfürdővel.
Ne érts félre,nem akarom beosztani a pénzeteket,ezek csak tippek!
ki kérdezte, h. te mire hány gyereket vállalnál?
egész hónapra kell ennyit beosztani? csak egy hónapig vagy minden hónapban?
6-os,az fel sem merült benned,hogy nem ilyen helyzetbe vállalták a gyerekeket,hanem így alakult???
mind1...
ami még eszembe jutott:köles kása.nagyon finom zeller gumóval,répával,akármilyen zöldséggel és mivel nagyon sok vizet vesz fel, gyakorlatilag 30-40 dkg kölesből akár 2 napi kaját is ki lehet hozni!Nálunk a köles kilója 600-700 ft között van,szóval 200-300 ft-ból már nagyon sok kijön!Ehhez csak egy kis zöldség kell, elé mondjuk egy leves,vagy utána palacsinta.
Sziasztok!
Köszönöm a tippeket!
Az igazság az, hogy ez nem mostanra van, hanem szeptemberre. Be kell feküdnöm a kórházba másfél hétre, és erre az időszakra szeretnék bevásárolni! De nagyon jók, amiket írtatok, a spórolási tippeket külön köszönöm mindenkinek!
És ráadásul egyszerű ételek is, a párom is meg tudja főzni, nem kell nekem előre, és nem is bonyolult becsomagolni, hogy behozza nekem.
Köszönöm!
A havi kajapénzünk ennél sokkal több, 100 ezer ft felett van, és ez csak kajára. De megveszem az összes tisztálkodószert, mosóport, meg ilyesmiket, és így jött ki erre a másfél hétre a 17 ezer ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!