Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Értelmi sérült gyerek artikulá...

Értelmi sérült gyerek artikulálatlanul üvölt a szomszédban. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Új szomszédunk (fölöttünk lakik), gyereke szinte egésznap, de időnként éjszaka is artikulálatlanul üvölt. Elviselhetetlen. Tehetünk-e valamit, ha igen, akkor mit?
2013. aug. 22. 12:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%

Nem lehet, hogy azért üvölt folyton, mert még idegen neki a hely? (Írtad, hogy új szomszédok, azért kérdem.) Nem biztos, hogy értelmi sérült kicsi fel tudja fogni, hogy miért van új környezetben. Hátha idővel jobb lesz.

Egyébként szerintem is a szigetelés lehet a megoldás.

2013. aug. 22. 14:33
 12/21 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell ilyen támadónak lenni a kérdezóvel! Akármennyire megértő az ember, egy idő után a fáradtság és a kialvatlanság kihozza az ember rosszabbik énjét.

Ha falszomszédok, akor ráadásul teljes hangerőt megkapja a kérdező. Bármennyire empatikus vagyok, én is kiakadnék.

A megértés egy ideig működik, de azert mindenki szeretne aludni, pihenni stb. Persze, hogy nem tehet róla az a család, de attól még zavarhat másokat. Ha tartós a dolog, akkor tényleg hangszigetelés vagy költözés.

Érdekes, hogy mindenki milyen megértő a szomszéddal, de a kérdező helyzetébe senki nem gondolt bele.

2013. aug. 22. 16:24
 13/21 anonim ***** válasza:
19%

Utolso, igen borzaszto nehez lehet a falon at ezt hallgatni, de a gyermek gondozoja pont ugy hallgatja, fal nelkul. Mi ebbe gondoltunk bele. Pont nem hianyzik neki egy feljelentes. Ami a kerdezot illeti, nem is irt ilyet, tehat eszemben sincs tamadni ot, de egy ilyen kerdesnel senkiben nem merul fel mas, mint a: szigeteles, koltozes, feljelentes. (esetleg szolni a szomszednak, de azzal csak feszultseget kelt, valtozas nem lesz)

Egyebkent kolis voltam, tudom milyen nem aludni, amikor a masik horkol, bulizik stb. Ejszaka segit a fuldugo, nappal, ha koncentralnom kellett a tanulasra, a munkas fulvedo. Vicces, de roppant hatasos.

2013. aug. 22. 16:40
 14/21 A kérdező kommentje:
Úristen! A feljelentés eszembe sem jutott. Tisztában vagyok vele, hogy a családnak milyen nehéz a helyzete, de kövezzetek meg, szomszédként megélni sem egyszerű. Élünk 15 éve egy lakásban, ahol jól érezzük magunkat, átalakítjuk, felújítjuk kedvünk szerint, és akkor... Már a másfél éves kislányom is megijed a hangoktól, állandóan belém csimpaszkodik, szalad hozzám, mikor hallja. A 7 éves nagyfiamon is látom a döbbenetet és a félelmet, mikor elkezdődik . Nehéz helyzet, ezért is kértem a véleményeket.
2013. aug. 22. 17:04
 15/21 anonim ***** válasza:
9%
1. vagyok. Én tényleg megértem, hogy nehéz lehet, sajnállak is érte benneteket. De mégis mire gondoltál, amikor megkérdezted, hogy tehettek-e valamit? Tényleg feljelentés szaga volt a kérdésnek, de ha nem erre gondoltál, akkor én elnézést kérek.
2013. aug. 22. 17:12
 16/21 anonim ***** válasza:
14%

Kedves kerdezo! A masfel eves meg pici, nem csoda, ha fel, de a szigetelesen kivul nincs mas megoldas. Illetve meg a koltozes, de az meg hosszu evekbe tellhet. A 7 evesednek viszont magyarazd el, hogy mi baja a kisfiunak/kislanynak, miert kiabal igy. Igy o is olyan empatikus lesz majd kesobb, mint TE. :) (becsulom, hogy nem akarod jelenteni oket, sajnos lattam mar ilyet, es ott nagyon eldurvult a helyzet)

Raadasul, ha tenyleg ujak, lehet, hogy javulni fog a helyzet, csak meg uj a hely a beteg gyereknek.

2013. aug. 22. 17:15
 17/21 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nagyon könnyű mondani, hogy szigeteld le a plafont.:) És akkor? Nyáron nem nyitsz ablakot? És olyan szigetelés meg sajnos nem létezik, amin egy nem hallatszik át az üvöltés.

Az sajnos nyilvánvaló, hogy szerencsétlen szülők ez ellen sokat nem tehetnek, bár kérdés, hogy miért üvölt a gyerek, mert attól, hogy értelmi sérült, ez még nem törvényszerű. Ráadásul léteznek erre terápiák és gyógyszerek is, ha minden kötél szakad...esetleg jelezd a védőnőnek, ha nem akar a család kommunikálni veled. Szerintem is érdemes lenne kapcsolatba lépni a családdal, hátha megtudsz valamit. Mennyi idős a gyerek? Csak nyáron van otthon egész nap? Mert ha intézményben van szeptembertől 8-tól 4-ig mondjuk, már jobb a helyzet.

2013. aug. 22. 18:57
 18/21 anonim ***** válasza:
74%
És az is lehet, hogy csak ideiglenesen laknak ott, biztos ők is tovább költöznének esetleg családi házba, nem tudom. Biztos a többi lakót is zavarja, talán beszélj valakivel, hátha többet tud nálad a helyzetről.
2013. aug. 22. 19:04
 19/21 anonim ***** válasza:
95%
Van valami változás?
2014. febr. 9. 19:01
 20/21 A kérdező kommentje:
Igen. A szomszédos házban találtunk kiadó lakást. Itt várjuk ki,hogy elkeljen az a lakás amiben ők laknak szintén albérletben. Elég szűkös,de a cuccok nagy részét ott hagytuk,naponta átjárunk.
2014. febr. 9. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!