Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek mi lehet a problém...

Szerintetek mi lehet a probléma ha egy 2,5 éves kislány még nem beszél?

Figyelt kérdés

Sziasztok

2,5 éves a lányom és még nem beszél.

Nem értem az okát hisz mindent megért,utasítást végrehajt,utánoz,állathangokat azokat utánozza és halandzsázik is.

Okos értelmes kislány ezért nem értem az okot.

Szerintetek mi lehet a baj?

Tudom nem vagytok orvosok de hátha van sorstársam.

2015. nov. 3. 19:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:
48%

Két és fél éves gyermekről NEM diagnosztizálnak enyhe fokú autizmust, mert azon tünetegyüttes tünetei egy része ÉLETKORI SAJÁTOSSÁG!

Ha mégis diagnosztizálnának nála enyhe fokú autizmust, az súlyos szakmai hiba volna és a szülők megtévesztése volna!

Márpedig ha ilyen megtörténik, erkölcstelen anyagi haszonszerzés áll mögötte, akkor is, ha államilag támogatott a vizsgáló intézmény!

! Két éves korban csak súlyos autizmust, Kanner-szindrómát lehet diagnosztizálni. Az meg feltűnő, már 2 és fél éves korban is.

A kérdező gyereke biztosan NEM Kanner-es, a leírása alapján.

Nem hagyom, hogy felesleges aggódásnak tegyétek ki a kérdező anyukát, csak mert anyagi hasznot reméltek. Az állami intézmények a statisztikára kapják a pénzt, hogy elviszik hozzá akár feleslegesen is a gyerket.

A gyermeknek pontosan attól lehet baja, ha a szülője feleslegesen stresszel!

Nem hagyom, hogy gyerek életeket és szülőket tegyetek tönkre, szakmailag

nem hozzáértő válaszaitokkal.

A kedves kérdező gyerekének semmi baja nincs, a leírása alapján.

Ha volna baja, avval kapcsolatosan NEM írt semmmi tényezőt a kedves kérdező.

Amit írt, az alapján semmi probléma a gyermekével.

Ne sokkoljátok a szerencsétlen kérdezőt marhaságokal, légyszíves!

2015. nov. 16. 18:14
 72/77 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!Köszönöm szépen a megnyugtató szavaidat!

Viszont azt írta hogy mert nem beszél mondatokban...

Sajnos egyeltalán nem beszél nem hogy mondatokban.

Jó persze 1-2szót mond illetve a sok halandzsa plusz állathangokat utánoz.

Viszont nagyon sok gyermeket igen is diagnosztizálnak már 1,5 2 éves korban is ,sok ilyet tudok.

Még olyat is aki enyhe autista.

Nagyon rossz ilyet kimondani de igaza van annak a hozzászólónak hogy érzem hogy baj van illetve van a családban auti így nagy az esély rá sajnos 😞

Viszont az dühít hogy miért mondták anyuméknak annó mikor öcsémet diagnosztizálták hogy mi ne aggódjunk szüljünk csak nyugodtan gyereket mert az autizmus nem örökölhető??

Miért mondták ha ez hazugság??

Sajnos 23évesen mikor vártam a kislányom nem gondoltam arra hogy utána nézzek és megbizonyosodjak.

Azthittem olyan nincs hogy öcsém autista hogy a lányom is az legyen!Nem hittem hogy ilyen szemét az élet,már bocsánat de dühös vagyok.

Mielőtt azt gondoltam volna hogy baj van a lányommal minden este imádkoztam ,Sosem hagytam ki egy imádkozást sem,mindig hittem istenben.

Viszont mióta sejtem hogy baj van azóta egyszer sem tudok imádkozni,nemtudok hinni istenben.

Nemtudok olyanban hinni aki ezt teszi az életemmel.

Tudom senkit nem érdekel de olyan jó kiírni magamból

Sosem voltam boldog!Mindig azért imádkoztam hogy ő egészséges és boldog legyen,csak ezt az egyet kértem semmi mást.

Annyi pofont kaptam az élettől hogy ezt nemtudom elviselni hogy miért kapja ezt az én pici lányom.

Lehet azt gondoljátok felfújom és lehet boldog auti ként is!Lehet igazatok van de előttem csak öcsém példája van.

Aki szinte olyan mint egy élő halott.

Sosem volt boldog.

Rettenetesen érzem magam ha belegondolok hogy milesz ha ilyen lesz a lányom.

Abba belehalnék.

Neharagudjatok hogy ezt leírtam 😢

2015. nov. 16. 21:58
 73/77 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, előre teljesen fölöslegesen lovallod bele magad a témába. Ez a gyereknek sem jó, mert érzi az anyja szorongását. Kértél már időpontot vizsgálatra? Önmarcangolás helyett...

Autizmust fel is lehet állítani 1,5 éves kortól, valóban a súlyos esetek szembetűnőbbek. De bizony az enyhe autizmusnak is vannak jelei, amit a szakember célzottan figyel. Miképpen osztja meg az élményeit, figyeli-e a mutatás irányát, ha mutat valamit, rád néz-e, megosztja-e veled az élményét? Követi-e a tekintetedet? Ezek az ún, triádikus interakciók, melyek már egészen csecsemőkortól figyelhetők. 10 hónapos babánál már működnek. Ezek a legellső jelei az autizmusnak, ha nem működnek megfelelően. Ha a gyanú felmerül (nálunk 2 éves kor alatt nem mondják ki az autizmust, csak a gyanút), akkor neki kell állni a speciális fejlesztésnek. Az agy még sokkal rugalmasabb, fejleszthetőbb, mint évekkel később. Mivel nekem a fiam érintett, ezért a lányomnál már preventív jelleggel elkezdtem otthon a kommunikációs-szociális gyakorlatokat egészen pici kora óta.

Mivel kiderült, hogy ő normatipikus, ezért nem csinálom már, viszont a sok foglalkozás hatására gyönyörűen kommunikál az átlaghoz képest is. Kára nem származott belőle, csak haszna. Elhiszem, hogy aggódsz, hiszen van érintettség a családban. Viszont ez inkább apai ágon öröklődik. Teljesen fölösleges tényleg rögtön "farkast kiáltani", ez csak tönkreteszi az életetket. Sajnálom, ha félreérthető voltam és ebből arra következtettél, hogy a gyermeked autista. Nem ez volt a célom, csak azt, hogy vidd el vizsgálatra a biztonság kedvéért. Mondhattam volna beszédpercepciós zavart is...

2015. nov. 17. 09:00
 74/77 anonim ***** válasza:
0%

"Vekerdy Tamás szerint a gyereknek hároméves koráig 'joga van hallgatni', késői fejlődésű gyerekeknél ez bőven belefér"

[link]

Vekerdy Tamás gyermekpszichológus díjai:

Kiváló Munkáért díj (1985)

Oktatásügy kiváló dolgozója (1987)

Nemzetközi Lego-díj (1993)

Kiss Árpád-díj (1996)

Budapestért-díj (2000)

Pro Scholis Urbis díj (2006)

Hazám-díj (2014)[2]

[link]

2015. nov. 17. 13:28
 75/77 anonim ***** válasza:
a mienk is majdnem haromevesen kezdett beszelni, de valoszinu kozrejatszik benne hogy harom nyelvet kell hasznalnia (velem magyarul, anyjaval oroszul, ovodaban/egyebhelyen franciaul)
2015. nov. 17. 14:00
 76/77 anonim ***** válasza:
60%

"Mivel kiderült, hogy ő normatipikus, ezért nem csinálom már, viszont a sok foglalkozás hatására gyönyörűen kommunikál az átlaghoz képest is. Kára nem származott belőle, csak haszna."

Hát ennyi értelme volt... Szomorú.

Kutatások kimutatták, hogy HOSSZÚ TÁVON KÁR keletkezett ezekben a gyermekekben. Tehát később, 8-10 évesen bukik ki, neurotizáltság, vagy más módon, a kára ennek a felesleges korai fejlesztésnek.

Van egy élettani határ, ameddig BŐVEN elég, akár az utolsó pillanatban megjelennie az adott képességnek, mivel van képesség, ami adott gyermekeben HIRTELEN jelenik meg, tipikusan ilyen a beszédfejlődés (a gyermekek nem kis hányadánál), mivel érteni már a magzat is sok mindent ért a szavakból! (Passzív szókincs.)

Rengeteg megfigyelés során kiderült, h a kisgyermekek eltérő sorrendben fejlődnek az egyes képességeiket tekintve, és ezt a LEGTÖBB pszichológus alátámasztja.

Ez az oka annak, amit szintén számos megfigyelés által megállapítottak kutatók, hogy amely kisgyermek -az ő természetes érési sorrendjének megfelelően- picivel később kezdett el beszélni, mint az átlag, tehát 36 hónaposan, az pontosan ugyan olyan szépen kommunikált 3 és fél évesen, tehát 42 hósan, mint aki már másfél évesen egész mondatokban beszélt.

Mint -TÖBBEK KÖZÖTT- Vekerdy és munkatársai több évtizedes kutatásaik által kimutatták, a felesleges, indokolatlan, korai fejlesztgetések miatt

HOSSZÚ TÁVON KÁR keletkezik a gyermekben.

A vizsgáló intézmények viszont anyagilag érdekeltek ebben, állami támogatás által, vagy a szülőtől közvetlenül - intézménye válogatja, melyik módon. Ergo: etikátlanul jár el az a vizsgáló intézmény, amelyik szakmailag indokolatlanul folytat vizsgálatot a gyermeken.

A kedves aggódó anyákat meg felesleges stressznek teszik ki, félrediagnosztizálással sok esetben, vagy eleve amiatt, h vizsgálatra küldik gyermekeiket, szakmailag indokolatlanul.

Ennek következtében ezek az etikátlan kivizsgáló intézmények hatására az anya stresszelve lesz, az pedig átragad kisgyyermekére - erről megintcsak léteznek kutatási eremdények.

Magyarán a gyerek egészésges volt, az indokolatlan korai fejlesztés azonban neurotizálja az ilyen gyermekek nem kis hányadát, sajnos.

Tessék megnézni, mit műveltek itt a hozzászólásnál egyes kuruzslók, akik a kivizsgálást erőltetik, javasolják a kérdezőnek: a kedves kérdező anya a napokban kommentelte, hogy már sírógörcsben tört ki, mert már szinte rémeket lát a gyermeke állapotáról.

Miközben egy hete próbálom őt megnyugtatni, és csak most kezdi talán végiggondolni az én hozzászólásaimat is.

Ugyanis a kóklerek visszaéltek sajnos az anyáknak akár alap nélkül való aggódási hajlamával, ezért hatásvadász módon riogatták az anyát.

Majd amikor már egy hete érveltem, h semmni baj a LEÍRÁS alapján a gyerekkel, akkor a mai nap, kétszínű módon átváltott az egyik hozzászóló: felemás stílusba:

"vigye csak az anya a gyereket vizsgáltatni, de.... hát azért nem kell aggódni. :)"

Azt tette evvel az inkompetens hozzászóló, mint aki belerúg másba, majd azt közli, hogy

"ejj, hát nem kellene senkit megrúgni."

Miután megrúgta áldozatát.

Elszomorító, kétszínű hozzáállásra vall...

Bízom abban, h meg tud nyugodni a kedves kérdező anyuka, akivel együt érzek, és ha megnyugodott, végre talán egy hét után tiszta fejjelm,

PRO ÉS KONTRA végig tudja követni az érveket, e kérdésénél, elejétől végig.

2015. nov. 17. 15:33
 77/77 A kérdező kommentje:

Légyszives ne veszekedjetek.

Mindenkinek megvan a maga véleménye.

Mindenkinek a véleményét számításba vettem és köszönöm

2015. nov. 17. 18:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!