Szerintetek mi lehet a probléma ha egy 2,5 éves kislány még nem beszél?
Sziasztok
2,5 éves a lányom és még nem beszél.
Nem értem az okát hisz mindent megért,utasítást végrehajt,utánoz,állathangokat azokat utánozza és halandzsázik is.
Okos értelmes kislány ezért nem értem az okot.
Szerintetek mi lehet a baj?
Tudom nem vagytok orvosok de hátha van sorstársam.
"Nem is tudom ,abból hogy van a családban,másabb mint a többi gyerek illetve hogy nem beszél!örömében ritkán repked,akaratos és alig eszik meg valamit!"
Ez még önmagában egyáltalán nem autizmus! De választ fogsz kapni a kérdéseidre hamarosan, ha elmész.
Nem értem teljesen a reakcióidat, kicsit nekem kuszának tűnnek... Kérdezed a kérdésben, hogy mi lehet a probléma a nem beszélés mögött? Leírjuk, de ez nem testzik. Majd igazából jelzed, hogy olyan válaszadókra vagy kíváncsi, akinek a gyerekeinél semmi gond nem volt.
Természetesen van ilyen is, ahol semmi gond nincsen. Ezt is leírtuk. A vizsgálatot azért javasoltam többször nyomatékosan, hogy ezt el lehessen dönteni. És te is megnyugodhass. Elviszed, ezzel most megteszed, amit tenni érdemes. Reméljük, hogy nem találnak eltérést. Mert erre is van esély ugye.
Köszönöm reméljük nem lesz gond.
Igen tudom kusza volt amiket irtam bocsánat csak már én is összevagyok zavarodva 😞
Előrebocsátom, hogy nem olvastam a sok hozzászólást, csak láttam, hogy inkább egymással vitáznak a válaszolók.
Nekem 2 fiam van, a nagyobbik 3,5 a kicsi 2,25. A nagyobbikam már csecsemőnek is érezhetően furcsa volt, abszolút időben beszélt, szeretett másokkal, gyerekekkel is lenni, és rugalmatlanság se látszott rajta, de furi volt. 2,5 volt, amikor elkezdett iszonyatosan hisztis lenni, kezelhetetlenül, és addigra látszott, hogy ha beszélni kell másokkal, akkor az felnőttekkel gond nélkül megy, de gyerekekkel nem, és más is volt a kommunikációja, mint a társainak. Én ekkortól éreztem magam úgy, mint amit leírtál - tudom, milyen megállás nélkül aggódni, nagyító alatt vizsgálni a gyerekemet, tudom, milyen bőgni minden egyedül töltött percben, nem tudtam a munkámra se figyelni.Azt is tudom, milyen tépelődni, hogy elvigyem-e vizsgálatra, és azt is, hogy belül minden alkalommal üvöltöttem, mikor azt mondták, hogy "vidd el, és akkor megnyugszol", hogy de értsék már meg, hogy nem megnyugodni, hanem összeomlani fogok.
Mégis azt mondom, vidd el. Se neki, se neked nem állapot, hogy ezen agyalsz folyamatosan. A kislányod értelmes, tehát ha autista is, nincs nagy gáz. Nekem ezt tartott a legtovább megérteni. Ha azt mondják, hogy igen, akkor összeomlasz, aztán majd megnyugszol. Így nem fogsz megnyugodni. A kislányodnak pedig, ha érintett, fejlesztésre van szüksége, amit akkor kaphat meg, ha viszed. Ilyen korban még nagyon-nagyon jól fejleszthető az idegrendszer.
Felejtsd el a kísérő tüneteket, nagyon félrevezetőek ám. Mindegy, hogy repked-e örömében, az a rossz, ha csak úgy, a nap során jelentős mennyiségben repked. De az én nagyobbik fiam legfeljebb 1-2 kísérő tünetet produkál, a pici legalább 8-at. De: a nagyobbiknak mindhárom autisztikus területe érintett: kommunikáció, szocializáció, rugalmatlan viselkedés. de egyik se nagyon. Minden okés lesz. A picinek meg egyik se érintett, könnyen barátkozó, csacsogó, rugalmas kis cuukorfalat. Szóval a szájba vevés, repkedés, mittudomén, felejtsd el. Ha mindkárom területe érintett a kislányodnak, akkor kísérő tünetek nélkül is megállhat az a diagnózis, ha nem, akkor meg akkor se, ha naphosszat repked.És arra gondolj, hogy ő nem a testvéred, okos, értelmes, kedves kislány, furcsának lehet, hpogy furcsa, de boldog ettől még nagyon nyugodtan lehet, sőt, felnőttként kifejezetten jóó különlegesnek lenni.
Még annyit, hogy ne várd, hogy elviszed, és megmondják a tutit. Mi már 5 szakembernél jártunk, az alábbi véleményekkel: 1. igen, 2. nem, 3. vaalószínűbb, hogy igen, de nem biztos. 4. nem. 5. nem. Szóval erre varrjunk gombot...
Barátnőm kislánya olyasmi, mint amit a tiédről leírsz, nekik azt mondták, hogy erős asperger-gyanú, és ha megfelelő fejlesztést kap, felnőtt korára észre se lehet venni, hogy volt ez a "kis bibi" vele.
"húztam az időt!Miért?Mert Félek a választól,Félek attól hogy azt mondják Sosem lehet teljes az élete és hogy Sosem lesz boldog családja. "
Erre jó a hazug, anyagilag érdekelt (betegségiparra és gyógyszerlobbira épülő) orvostudomány. Marhaságokat elültetni a szerencsétlen aggódó anyák fejébe, hogy rohangássz a gyerkeddel vizsgálatra, holott az ég világon semmi jele bajnak.
Közben meg nem érdekli a kérdezőt, hogy azon töröm magam itt a kérdésénél napok óta, hogy megnyugtassam őt, szakmai okokból. Inkább sokkolod saját magad, csak mert csalók lepontozzák a szakmailag hiteles válaszokat, mely arról szól, hogy
nincs miért aggódnod.
Ugyanis valóban NINCS miért aggódnod, a leírásod alapján.
Megnézted a linket? Ott a válasz. A sok óra sírás helyett 1-2 óra szakmai video nézése, és megtudod, mi az igazság - nincs miért aggódnod. A video tele van ép eszű, józan paraszti ésszel belátható érveléssel. Sok évtizeden át kutató és gyakorló gyermekpszichológustól. Az ő elveire épülnek az állami óvodák többségének helyi nevelési programjai, a rendszerváltás óta.
Tudod min aggódsz, kedves kérdező? Azon, mintha lenne egy 5 éves gyereked, akik "jajajaj még nem beszél kínaiul, csak magyarul!"
Jelenleg viszont van egy 2 és fél éves csemetéd, aki A LEÍRÁSOD ALAPJÁN problémamentes, és még nem beszél mondatokban, viszont esélyesen ő is, mint a legtöbb gyerek, már sok száz szavas PASSZÍV szókinccsel rendelkezik.
Teljesen lényegtelen, hogy kb 35 / 36 hónapos koráig bárki beszél-e, semmi jelentősége, hogy ki lesz az átlaghoz képest picit előbb szobatiszta, vagy kezd el a korához képest picit hamarább járni két lábon, mint a többség, stb, de egyúttal egy picivel később lesz mondatokban beszélő. Más gyerek meg fordítva, vagy részben fordítva. Teljesen mindegy, egyik sorrend se utal bajra - ÖNMAGÁBAN.
Akkor meg a jelen helyzetben egyáltalán nincs miért aggódnod, kedves kérdező.
Azonban hiába beszélek neked, te inkább engeded h sokkoljanak a kuruzsló orvosok. Az egész rendszer, az orvosi egyetemeket a hatalma által manipuláló Rockefellerestől, és mindenestől hazugságokra épül, javarészben.
Idetolnak kamu embereket feleslegesen ugráltatni orvoshoz az ártatlan, aggódó szülőket, megtéveszteni ártatlan, aggódó kérdezőket, csak mert nagy itt a látogatotság... Kicsiben azt teszik, mint nagyban az állami és kereskedelmi média. Borzalom erre hanszálni ezt az amúgy hasznos weboldalt! Az unatkozó tini trollok mellett hemzsegnek az anyagi érdekeltség okán hazudozó és provokáló nagykorú, eszement trollok az oldalon!
És többségében azok pontozgatnak le hasznos válaszokat. Persze nem fogod tudni pontosan kihámozni, melyik lepontozott a korrekt válasz, mert itt-ott szerencsére a valóban marhaságok is le vannak pontozva.
Én viszont gyakorlati és elméleti ember vagyok egyszerre, anyagi érdekeltség nélkül.
Ezért mondom, h nincs miért aggódnod és nem kell elvinned a gyereked vizsgálatra, mert csak 2 és fél éves ő és még nem beszél mondatokban.
(A wikipedia cikket meg csak egy hozzászólónak az autizmussal kapcsolatos írás miatt linkeltem be, hogy látható legyen:
nem csak én gondolkodom úgy a magasan funkcionáló autistákról, ahogyan...
Azonban semmi oka semmiféle hasznos, se hátrányos autizmuson aggódnia a kérdezőnek - ez csak egy visszareagálásom volt.)
Megnézted a linket? Ott a válasz. A sok óra sírás helyett 1-2 óra szakmai video nézése, és megtudod, mi az igazság - nincs miért aggódnod. A video tele van ép eszű, józan paraszti ésszel belátható érveléssel. Sok évtizeden át kutató és gyakorló gyermekpszichológustól. Az ő elveire épülnek az állami óvodák többségének helyi nevelési programjai, a rendszerváltás óta, természetesen Freinet és Montessori kutatásai eredményeivel "felpúpozva", hasznos, harmónikus, szakmailag indoklolt módszertannal és hozzáállással. Egy dolog, hogy pl a valódi Waldorf intézményekben is jellemző a harmonikus, a gyermek lényéből kiinduló, hatékony és TERMÉSZETES, EGÉSZSÉGES hozzáállás.
De mára már a legtöbb MAGYAR állami ovira is jellemző, az alábbi videón látható kiváló gyermekpszichológus több évtizedes szakmai kutatása, és gyakorlati munkájának eredményeképpen.
(NEM az állami óvodák maradék harmadára céloztam! Hanem a valóban gyermekközpontú,
NEM liberális óvodai helyi nevelési programú óvodákra!)
A csecsemőkort és bölcsödéskort is magába foglalják kutatási eredményei és gyakorlati, sok évtizedes munkája.
Kérlek, előző, olvasd már el a kérdező kiírását! Nyoma nincs a leírása alapján autizmusnak!
"[Sajnos] nagyszerű üzletet lehet csinálni a szülők szorongásából. Teljesítményelvű vilgában élünk..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!