Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek mi lehet a problém...

Szerintetek mi lehet a probléma ha egy 2,5 éves kislány még nem beszél?

Figyelt kérdés

Sziasztok

2,5 éves a lányom és még nem beszél.

Nem értem az okát hisz mindent megért,utasítást végrehajt,utánoz,állathangokat azokat utánozza és halandzsázik is.

Okos értelmes kislány ezért nem értem az okot.

Szerintetek mi lehet a baj?

Tudom nem vagytok orvosok de hátha van sorstársam.

2015. nov. 3. 19:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 A kérdező kommentje:

Egyet értek...

Hát erre tényleg felesleges..

2015. nov. 13. 22:29
 52/77 anonim ***** válasza:
60%

"Én még annyit fűznék hozzá, hogy a saját gyermekem bizony érintett az autizmus spektrum zavarban. Nagyon enyhén, de rajta van. Hiába diagnosztizálok rendszeresen több száz gyermeket helyesen, a sajátomra én is vak voltam és elfogult. A saját gyermek teljesen más. Elvittem vizsgálatra, de sokáig tagadtam magamnak is a kiabáló jeleket. "

Egy lényeges vonatkozással nem vagytisztában, kedves hozzászóló.

Az autizmus spektrum zavar enyhe fokán levő személy a magasan funkcionáló, jól kompenzáló autista:

nem beteg, nem fogyatékos!

Hanem MÁS, a töbséghez képest.

Az agyi fejlődése részben más irányban zajlott, épp úgy, hogy az átlagos nők és férfiak java része agyának fejlődésében is mutatkozik eltérés.

Mivel a magasan funkcionáló autisták -más néven Asperger-esek, aspie-k- kisebbségben vannak, ezért érdemes fejleszteni őket a tekintetben, hogy a többségi "nyelvezetet" el tudják sajátítani.

Ha pl egy magyar kisvárosban egy magyarul alig tudó, holland ember él, ő se beteg pusztán amiatt, hogy más nyelvet tud igazán használni! Azoban érdemes magyarul tanulnia.

Az autizmus spektrum zavar súlyosabb fokán lévők azonban betegek, Kanner szindrómások.

Az enyhe fokúakra visszatérve, egy idézet:

"Bizonyos autista gyerekek és felnőttek viszont, akik képesek funkcionális szinten kommunikálni, ellenzik a gyógyításukra irányuló kísérleteket. Véleményük szerint az autizmus nem betegség, és nem fogyatékosság, hanem a létezés egy módja. Ha sikerülne eltörölni, akkor elveszne az emberi agyberendezés sokféleségének egy darabja. Nincs egy "egészséges" ember az autizmus mögött: ez beépült a személyiségükbe, és ha ezt meg akarják változtatni, akkor a személyiségük ellen intéznek támadást. Egyesek közülük odáig mennek, hogy egyes tüneteket mellékterméknek minősítenek, amit kommunikációs nehézségek okoznak, mivel a nem autista emberek nem tudnak velük megfelelően kommunikálni, és nem tudnak velük együttérezni sem."

[link]

2015. nov. 15. 13:11
 53/77 anonim ***** válasza:
50%

Az enyhe fokú, magyasan funkcionáló autisták szinte mindegyike bír magasan átlagon felüli képeségekkel. Ezért számos feltaláló, MÁSKÉPP gondolkodó tudós is magasan funkcionáló autista. Pl Einsteinről is megállapították utólag. Einstein számára is nehézséget jelentettek a többségi szokások, a többségi kommunikációs rutin, a társassági élet.

Ez NEM betegség. Einstein se volt pszichésen beteg.

Nem volt fogyatákos. Sőt...

Ő MÁS volt, mint a többség: magasan funkcionáló autista volt.

(Minden embernek vannak átlagos, vagy attól is gyengébb képességei, így nekik is. Van magasan funkcionáló autista, aki nem csak szoc és kommunikációs téren eltérő a többségtől, de van némi hibája is, pl diszkalkúliás, vagy épp matek zseni, pocsék memóriával...)

2015. nov. 15. 13:18
 54/77 anonim ***** válasza:
58%

Az anyagilag érdekelteknek sajnos sikerült elérniük itt, e kérdéshez való hozzászólásaikkal, hogy a kedves kérdező feleslegesen aggódjon, és feleslegesen elmenjen vizsgálatra a gyermekével.

Csak mert a kérdező szerint ugyan már ne vitázzanak a kérdésről itt szakemberek, az anyagilag érdekelt viszont rádumálta, hogy vigye el gyerekét, tök feleslegesen, és hogy aggódjon a kedves kérdező tök feleslegesen...

A kérdező döntése, milyen fajta emberi játszmákba folyik bele, és hogy végiggondolja-e a szakemberek érveit pro és konktra, vagy csak úgy hisz, a saját kedve, vagy tippelgetése szerint, az egyik szakembernek, a másik szakember ellenében...

Én lelkiismeretesen elmondtam meglátásom, a többi meg, a kérdező dolga: aggódjon feleslegesen, és rohangásszon a gyermekével, ha ezt szeretné.

Ez van. Attól még, hogy a vizsgálat nem fájdalmas, attól még az állam bácsitól kap lóvét az intézmény, a kérdezőt meg alaptalanul riogatják.

Ha később baj lenne a gyerekével, akkor is 100%-ra mondom, hogy jelen állás szerint semmi jele bajnak.

Ha a vizsgálat bajt mutatna JELENLEG, akkor az állami támogatással való visszaélés, a jelen esetben, ráadásul a kedves kuncsaft átverése, felesleges stressz okozás számára, és tévhitben tartása lesz.

Majd ha 36 hósan is ez a helyzet, akkor még EGYÁLTALÁN NEM KÉSŐ vizsgálatra menni, sőt, PONT IDEJÉBEN lenne, raádásul csak onnantól lehet tudni, hogy van-e gond a gyermeke beszédfejlődésében.

A jelen helyzetben épp úgy 50%, hogy baj van-e, mint ahogy feldobok egy érmét, és 50%, hogy írás lesz.

Az anyagilag érdekelt szakemberek épp erre építenek: amikor becsapják az aggódó szülőt, mint itt a Vekerdy ellenzők, meg vizsgálatra buzdítók, az esetek maximum 20%-ában véletlenül beletrafálnak, ami egy szakmailag indokolatlan hozzáállás, miszerint olyankor mondanak "nagy okosan" digagzist, amikor még életkori sajátosság, tehát NEM lehet még tudni, hogy van-e gond, mert semmi jele.

De mivel anyagilag érdekeltek a vzsgálatot végző intézmények, így az esetek átalg 50%-ában utólag azt mondja a vizsgálatot végző intézmény, hogy "baj van a gyerekkel", és ilyenkor nagy bőszen benyögik ezek az itt hozzászóló hazug "szakemberek", hogy "ugye előre megmondtam, hogy vidd vizsgálatra".

Trükk. Ne dőlj be nekik, kérdező. Szakember vagyok, tudod, mit beszélek. Az meg hogy ők valóban logipédusok-e (vagy más szakemberek-e egyáltalán), akik még ide írtak, azt ilyen ejkvés eszemcseréből nem fogjuk megtudni.

De azt igen, hogy akik vizsgálatra és aggódásra buzdítanak téged e kérdésed aalpján, azok vagy rossz, inkompetens szakemberek, ha ők szakemberek egyáltalán, vagy tudatosan hazudtak itt neked, sajnos.

A kedves szülők érdekében fogalmaztam meg gondolataimat.

Arany középút.

2015. nov. 15. 13:47
 55/77 anonim ***** válasza:
48%

Az anyagilag érdekelt szakemberek sajnos arra buzdítják a szülőket, hogy feleslegesen aggódjanak -ráadásul az aggódásuk negatívan hat a gyerekükre-, és hogy ideje korán fejlesszék gyerekeiket adott területeken.

Márpedig türelem - rózsát terem. Ha húzkodod a rózsa szárát, attól nem fog jobban fejlődni, sőt, esélyesen sérülést okozol benne.

A több részes videóból az első rész (a többi rész is a youtube-on) :

https://www.youtube.com/watch?v=NiMO7n1kKRk

2015. nov. 15. 13:51
 56/77 anonim ***** válasza:
48%

Belefutottam egy másik kérdésbe,

melyről a jelen kérdés eszembe jutott:

"Voltunk orvosnál, vittem a kinyomtatott táblázatot is. [...] A csónakfejű gyerekeknek nem szélesedik hátrafelé, hanem lapos. Amikor mindent elmondott, végül halál komoly fejjel közölte, hogy hagyjam abba a problémák generálását, és hazafelé menet együnk meg egy habos sütit. :D :D :D"

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2015. nov. 15. 14:05
 57/77 anonim ***** válasza:
48%-os: Akkor ismét megkérdezem, te milyen szakember vagy? (Mondjuk ez a maratoni eszmefuttatás, meg e korábbi hozzászólásaid, sőt a Wikipédiából kimásolt dolgok sem erre utalnak)
2015. nov. 15. 17:20
 58/77 A kérdező kommentje:

Míg ti vitáztok én őrlődöm és egésznap sírok,tudom ez senkit nem érdekel.

Mindegy mindenféleképpen elviszem szakemberhez de aki nincs ebben a helyzetben fogalma sincs min megyek keresztül és igen Bevallom hogy eddig húztam az időt!Miért?Mert Félek a választól,Félek attól hogy azt mondják Sosem lehet teljes az élete és hogy Sosem lesz boldog családja.

Hogy hogyan fogok egyedül megbírkózni mindezzel ,ugyanis az apjára nem számíthatok.

Egy autistával nőttem fel aki súlyosan érintett benne emellett súlyosan fogyatékos is.

Nem volt kellemes így felnőni de mindenben segítettem anyumékat ahogyan csak tudtam.

Nekem senki nemlesz aki segitene!

Aki nincs benne nem értheti hogy összeomlanak az álmaim ,az hogy a gyermekem boldog legyen ne úgy mint én 😞

De amilyen emberek és gyerekek vannak mostanában a gonozság határtalan.

És igen Bevallom a kérdés arra irányult hátha kapok megnyugtató szavakat de nem inkább mégjobban eltiportatok.

De nem fogok tovább mártírkodni mert nem ez volt a célom.

Elviszem szakemberhez és imádkozom hogy ne legyen igazam !!!!

Ugyanis azt érzem hogy autista!!! 😢😢😢😢

2015. nov. 15. 18:26
 59/77 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy autista?
2015. nov. 15. 21:25
 60/77 anonim ***** válasza:
36%
Miért érzed, hogy bárki is eltiport volna teged? Azért mert vizsgálatot javasoltunk? Én is autistaval élek együt, bizony egyáltalán nincsen vege ettol a világnak! Emellett egyikőnk sem mondta, hogy autista a gyermeked.
2015. nov. 15. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!