Szerintetek mi lehet a probléma ha egy 2,5 éves kislány még nem beszél?
Sziasztok
2,5 éves a lányom és még nem beszél.
Nem értem az okát hisz mindent megért,utasítást végrehajt,utánoz,állathangokat azokat utánozza és halandzsázik is.
Okos értelmes kislány ezért nem értem az okot.
Szerintetek mi lehet a baj?
Tudom nem vagytok orvosok de hátha van sorstársam.
Kedves kérdező! Nem értem, miért írtad ki ezt a kérdést, ha minden válaszban csak a rosszat látod?
Nem tetszik, hogy megkérdeztem, hogy honnan tudod, hogy okos értelmes a kislányod? Hidd el nekem, hogy mindenki annak látja a saját gyerekét, az hogy te nem mondanál ilyet az egy dolog, de honnan tudod, hogy értelmes, meg okos? Amiket leírtál, azokat egy átlag 2,5 éves gyerek is tudja. Voltatok már vele pl. IQ vizsgálaton? A kérdésem erre irányult.
Ha a beszédállapotával kapcsolatban nem is áll szándékodban elvinni semmilyen vizsgálatra, akkor nem értem, hogy miért írtad ki a kérdést.
Az első válaszomban leírtam pár vizsgálatot ami magyarázatot adhat a beszéd kialakulásának elhúzódására, de úgy látom azt észre sem vetted, csak azt hogy érzésed szerint kételkedtem a gyermeked értelmi képességeiben.
Furcsa számomra, mikor valaki tanácsot kér, de elutasít minden segítséget.
Üdv. ( a logopédus)
Ja, és nem állítólag vagyok logopédus, hanem tényleg.
Én még annyit fűznék hozzá, hogy a saját gyermekem bizony érintett az autizmus spektrum zavarban. Nagyon enyhén, de rajta van. Hiába diagnosztizálok rendszeresen több száz gyermeket helyesen, a sajátomra én is vak voltam és elfogult. A saját gyermek teljesen más. Elvittem vizsgálatra, de sokáig tagadtam magamnak is a kiabáló jeleket. Mert nagyon nagyon fájt, hogy ez van. Az ember védekezik, aztán rájön, hogy cselekedni kell, nem védekezni.
Ezzel nem azt mondom, hogy bármi gond van a te gyerekednél, csak azt, hogy ha esetleg van, akkor nem biztos, hogy tisztán fogod látni a helyzetet.
Először is kedves logopédus szerintem pályát tévesztettél mert ilyeneket egy logopédus nem mondana.
Te Szerinted ha egy gyerek mindent ért ,utasítást végrehajt kirakja a fa kirakósokat stb... Akkor az nem értelmes?
Tudod a szó jelentését?
Én nem azt mondtam hogy átlagon felüli,csupán egy átlagos értelmes okos gyerek.
Utolsó.Teljesen igazad van ,és nem is irtam azt hogy nem viszem el kivizsgáltatni,igen benne van a pakliban az autizmus is.Mivel van a családban autista teljesen tisztában vagyok vele milyen egy autista.
"Mivel van a családban autista teljesen tisztában vagyok vele milyen egy autista."
Nem hiszem, hogy tisztában vagy vele, mivel ezzel még sok szakember sincsen tisztában. Az autizmus egy spektrum, aminek két vége van. A súlyos része szembetűnő, ez az , amit az átlag ember ismer valamennyire. A másik vége, az enyhébb esetek diagnosztizálása nagyon nem könnyű feladat. Az én fiamnál kb 2 évet tartott. Emellett minden autista más.
Most sem azt mondom, hogy a gyermeked ebben érintett. Azt viszont mondom, hogy ezt ki kell zárni vizsgálattal. Óriási műhiba nem észrevenni! (rengetegszer történik és nem a szülő hibájából..)
A logopédus kollegára meg nem megharagudni az értelmi kérdésen. Sajnos látunk sok mindent... Ő sem azt mondta, hogy a gyermeked nem okos, vagy gond lenne az értelmével. Arra utalt, hogy ezt a lehetőséget is ki kell zárni. HA van egy tünet, akkor a vizsgálatkor ki kell zárni az összes olyan lehetséges okot, ami a tünetet okozhatja. Ezért is szoktunk ilyen piciknél teamben vizsgálni. Ahol jelen van gyógypedagógus, orvos, pszichológus. (esetleg mozgásteraeuta) Szerencsére sok családot haza is szoktunk küldeni, hogy csak a türelemre van szükség. Viszont van, amikor nem. Írtad, hogy elviszed vizsgálatra. Szülőként ez az most, amit tenned érdemes.
Voltam vele már neurológián és EEG vizsgálaton is.
Ott azt mondták nemhinnék hogy autista lenne.
Nem fogok ezen vitázni.
Mindegyikőtök támad mintha azt mondtam volna hogy nem viszem vizsgálatra.Elviszem mindenképpen!!!!
Miért vagyok nyakas?Mert leírta hogy elvittem vizsgálatra és azt mondták hogy nem hinnék hogy autista?
Irtam azt is hogy mindenképp elviszem vizsgálatra.
Nem értem ezért miért vagyok nyakas,semmi rosszat nem írta.
Egyépként azt meg nemszeretem hogy bármi van mindenki rögtön az autizmust hozza elő.
Ennyi erővel minden gyerek lehetne autista.
És igen lehet nemtudok mindent az autizmusról mert még a szakembereknek is nehéz diagnosztizálni de azért otthon vagyok a témában.
Rengeteget olvastam róla.
És előttem is van egy élő példa aki mellettem nőtt fel!
Viszont azzal is tisztában vagyok mennyi gyereket diagnosztizálnak férre,mert ilyen is van nem is egy.
Megbélyegzik a gyereket holott nem is autista.
Tudok egy ilyen gyerektől aki megkapta áá autizmus diagnózist majd egy év múlva levették róla mert nem is autista.
Aztán utána már hiába mondja hogy nem autista mert mindenki szemében az marad.
De ismétlem amit eddig is irtam hogy igen benne van a pakliban,de nem is értem ezeket a beszólogatásokat mikor nem egyszer nem kétszer leírtam hogy voltunk vizsgálaton és megyünk is!
Szerintem a kérdésem a beszédre irányult és nem arra hogy itt kikiáltsátok autistának.
Én arra voltam kíváncsi hogy vannak e még ilyen gyerekek akik később kezdenek beszélni és nincs különösebb bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!