Van erre megoldás? TV probléma, elvált szülők
Van. Nem kell ehhez elvált szülönek lenni. A gyerekek pikk pakk megszokják egy másik helyen lévö feltételeket is.
Pl ovodában, bölcsiben sem tv-n alszanak el a gyerekek.
aztán a nagymamánál is más a szokás azt is megszokják.
Sokszor hallani hogy bezzeg a babot az oviban megeszi de otthon nem.
Szóval csináld úgy a dolgokat ahogy te akarod. Tv elött elalvás rettentöen rossz még felnöttnek is az idegrendszerére nem hogy egy gyereknek. A villogo képek bele égnek a szembe, az agyba és amikor az agy elkezd kikapcsolni alvás közben ezek a képek kezdenek vissza jönni. nem tud túllépni az agy ezen és nem képes a többi napi dolgot feldolgozni. ezért felnötteknek sem túl jó tv elött elaludni.
Osztom az előző válaszoló véleményét.
Nem tudom, mennyi idős a gyerek, de le lehet szoktatni türelemmel, következetességgel. Ha már tud beszélni, akkor el lehet neki magyarázni, hogy ez így nem jó.
Most látom, hogy nagyobb a gyerkőc :)
Akkor tényleg el lehet neki mondani, hogy miért nem szabad ezt.
De az még jobb, ha ezzel együtt anyával is beszélsz, hogy ezt ne engedje, mert az árt a gyereknek.
Annyiban egyetértek elsővel, hogy van értelme az egyik házban a szabályoknak akkor is, ha a másikban nem tartják be - majd megtanulja, hol mi a rend.
Viszont én tizenpáréves koromban azért aludtam el a tévére, mert féltem egyedül a sötétben. A szobám elég messze volt a szüleimtől, a hűtő a konyhában meg furcsa hangokat adott ki... egyáltalán nem érdekelt, mi megy a tévében, csak nem akartam mindenféle szellemeket és szörnyeket látni az árnyékokban. Általában beállítottam a tévét egy beszélgetős műsorra vagy valami nyugis természetfilmre, plusz hogy fél óra múlva kikapcsoljon. Aztán valahogy elmúlt ez a korszak is, ma már szeretek csöndben és sötétben aludni.
Ha ugyanez a helyzet a gyerekednél én vagy nem tiltanám vagy keresnék valami megértőbb alternatív megoldást (pl. éjszakai fény, vacsorához citromfű tea, több sport napközben).
Őszintén sajnálom, hogy ilyen a helyzetetek :(
Akkor már tényleg csak az marad, hogy nálad meglesznek a szabályok, amihez tartania kell magát. Remélhetőleg attól még szeret téged a gyerek, ha kicsit szigorúbb vagy, mint az anyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!