Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van erre megoldás? TV probléma...

Van erre megoldás? TV probléma, elvált szülők

Figyelt kérdés
A gyerekem csak akkor tud elaludni, ha megy közben a TV. Én szeretném erről leszoktatni, mert este nem mennek neki való műsorok, meg egyébként is. Csak nem tudom, hogy van-e annak értelme, hogy amíg nálam van (én vagyok az apa), addig én tiltom, és aztán haza megy, ott meg ugyanúgy csinálhatja. Más rossz szokással is ugyanez a helyzet. Én megértem, hogy egyedül nehéz gyereket nevelni (gondolok itt az anyjára), de ez nem lehet ok arra, hogy minden rossz szokást ráhagyjunk a gyerekre. Én mindig szigorúbb voltam, de nem tudom, hogy most van-e értelme.

2013. jan. 10. 13:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Van. Nem kell ehhez elvált szülönek lenni. A gyerekek pikk pakk megszokják egy másik helyen lévö feltételeket is.

Pl ovodában, bölcsiben sem tv-n alszanak el a gyerekek.

aztán a nagymamánál is más a szokás azt is megszokják.

Sokszor hallani hogy bezzeg a babot az oviban megeszi de otthon nem.

Szóval csináld úgy a dolgokat ahogy te akarod. Tv elött elalvás rettentöen rossz még felnöttnek is az idegrendszerére nem hogy egy gyereknek. A villogo képek bele égnek a szembe, az agyba és amikor az agy elkezd kikapcsolni alvás közben ezek a képek kezdenek vissza jönni. nem tud túllépni az agy ezen és nem képes a többi napi dolgot feldolgozni. ezért felnötteknek sem túl jó tv elött elaludni.

2013. jan. 10. 13:20
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Osztom az előző válaszoló véleményét.

Nem tudom, mennyi idős a gyerek, de le lehet szoktatni türelemmel, következetességgel. Ha már tud beszélni, akkor el lehet neki magyarázni, hogy ez így nem jó.

2013. jan. 10. 13:23
 3/22 anonim ***** válasza:
16%
Legyen nálad csak 1 hétig a gyerek non stop, csinálj te mindent egyedűl, s majd meglátod mit engedsz, mit nem!!!
2013. jan. 10. 13:25
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Most látom, hogy nagyobb a gyerkőc :)

Akkor tényleg el lehet neki mondani, hogy miért nem szabad ezt.

De az még jobb, ha ezzel együtt anyával is beszélsz, hogy ezt ne engedje, mert az árt a gyereknek.

2013. jan. 10. 13:26
 5/22 A kérdező kommentje:
Általában egy hétig szokott nálam lenni, non-stop, de volt már két hétig is, szal nem értem ezt a hozzászólást... Sőt, én szeretném, ha többet is lenne, pl. nyáron, csak az anyja nem engedi.
2013. jan. 10. 13:36
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban egyetértek elsővel, hogy van értelme az egyik házban a szabályoknak akkor is, ha a másikban nem tartják be - majd megtanulja, hol mi a rend.

Viszont én tizenpáréves koromban azért aludtam el a tévére, mert féltem egyedül a sötétben. A szobám elég messze volt a szüleimtől, a hűtő a konyhában meg furcsa hangokat adott ki... egyáltalán nem érdekelt, mi megy a tévében, csak nem akartam mindenféle szellemeket és szörnyeket látni az árnyékokban. Általában beállítottam a tévét egy beszélgetős műsorra vagy valami nyugis természetfilmre, plusz hogy fél óra múlva kikapcsoljon. Aztán valahogy elmúlt ez a korszak is, ma már szeretek csöndben és sötétben aludni.

Ha ugyanez a helyzet a gyerekednél én vagy nem tiltanám vagy keresnék valami megértőbb alternatív megoldást (pl. éjszakai fény, vacsorához citromfű tea, több sport napközben).

2013. jan. 10. 13:42
 7/22 A kérdező kommentje:
Sajnos az anyjával nem lehet ilyesmiről beszélni, múltkor is azt mondta, h tervezi, h vesz egy saját TV-t a gyereknek, ami sztem csak tovább súlyosbítja a helyzetet. Meg attól félek, hogyha én tiltom neki, akkor majd nem akar hozzám jönni. Most is elég macerás a dolog, mert nagy a távolság, sokat kell utazni, és szegény nehezen bírja.
2013. jan. 10. 13:51
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén sajnálom, hogy ilyen a helyzetetek :(

Akkor már tényleg csak az marad, hogy nálad meglesznek a szabályok, amihez tartania kell magát. Remélhetőleg attól még szeret téged a gyerek, ha kicsit szigorúbb vagy, mint az anyja.

2013. jan. 10. 14:07
 9/22 anonim ***** válasza:
75%
Mi azt szoktuk mondani a gyereknek, aki nem velünk él, hogy a" mi házunk, mi szabályaink". És ez mindere igaz, nem csak a tvzési szokásokra. "Lehet, hogy anyánál, lehet, de itt nem szokás" stb. Eleinte duzzogott, morgott a gyerek, de mára már nagyon megtanulta és a két helyen különböző szabályokat viszonylag jól be is tartja magától is, nem kell állandóan figyelmeztetni.Csak sok kitartás kell hozzá, és ha egyszer nemet mondasz, az 50x is nem legyen.
2013. jan. 10. 17:29
 10/22 A kérdező kommentje:
Utolsó! És nem volt belőle az, hogy akkor nem akart hozzátok jönni? Mert én ettől félek nagyon. De mindenkinek köszönöm a tanácsokat!
2013. jan. 10. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!