Van erre megoldás? TV probléma, elvált szülők
Kedves kérdező! Támogatom az itt megszólalók többségét abban például, hogy legyél következetes! És ne félj ex nejedtől!! Tudom, miféle sakkmeccs ez! Láttam már belülről mások életét, akaratom ellenére, ugyanis elvált szülők a környezetüket is megpróbálják bevonni a játszmába, így pl. engem! És a gyereküket se hagyják ki ebből! Tisztelet a kivételnek. Feltételezhetően te kivétel vagy, de ne haragudj meg érte, mintha egy kicsit... szóval papucs lennél, vagy majdnem papucs. Ne parázz! A kitartásnak lehet hogy ára van (néha beint a gyerek anyja, és kihagyja az egyik szokásos hetet, de vannak törvényes jogaid is, te is hivatkozhatsz erre ex nejed előtt), de hosszú távon megéri! Ha nem hagyod paráztatni magad ex nejedtől, akkor idővel bár morogva magában, de kénytelen lesz engedni neked, és nem keresni az alkalmat (annyiszor), hogy miként köthessen beléd.
A gyerekeddel is legyél csak következetes!
A délutáni alvást ki ne hagyd, mert ponthogy ez is okozhat alvászavart a gyermeknek!
A televízió még napközben is káros a gyermeknek, mert a mozgóképeket nem képes feldolgozni egy óvodás-bölcsődés gyerek tudata! Szabad játéka alatt kijátssza magából az érzéseit, tv nézés alatt meg nem tudja, sőt még rátesz egy lapáttal erre a folyamatra, gyermeki képességre a tévé, mint írtam! Én nem engedek még óvodásnak se tévézni, nappal se, sose, nehogy este. De döntsd el magadban , mérlegeld, és legyél következetes.
Persze egészséges, ha nyitott egy ember, egy szülő saját maga lelki és gondolkodási fejlődésére is, és ezért rájöhet olykor, hogy eddig hibásan gondolt valamit, felülbírálja addigi önmagát, például gyermeknevelésben, és ilyenkor megérti a gyerek, hogy mostantól változtatsz. A gyerek érzi a felnőtt szándékát, persze ettől még csábítással -én jobbat adok neked, én megengedem ezt neked ő meg nem, stb- megtéveszthetőek szegénykék. Hiteles legyél gyereked előtt, érzi!!
Hasznos és boldog gyereknevelést kívánok neked, kedves apuka! :)
Na nálunk pont fordítva van.Míg el nem váltunk a férjemmel is nekem kellett a szigorú de következetes szerepet vállalnom.Azóta mióta elváltunk itthon kialakítottunk a nevelőapukájával egy rendszert és szabályokat amelyeket be kell tartani.Ha elmegy a 4 éves lányom kéthetente a kötelező 7végére na ott elszabadul minden. xfaktort nézett,szinte egész nap mesét,délután nem altatta stb. Hiába mondom mit tegyen és mit ne,falra hánt borsó.A gyerek úgy jön haza mint egy hulla,mert hozzászokott a délutáni alváshoz és nagyon nyűgös,akaratos jó pár napig mire visszaáll a rend.És az apjára hivatkozik,hogy ott ezt lehet,apa ezt megengedi.Bárcsak az apja ilyen lenne mint te kompromisszumkész és gyerek érdekeit néző.Előfordult olyan is,hogy azért panaszkodott hogy nem tudott aludni a gyerektől mert sírt mert fájt a füle.no comment
Van egy ötletem:ha a volt feleséged nem hajlandó semmire ezzel kapcsolatban,mond az a lányodnak elromlott a tv,amíg ott van te se nézd.Aztán ha egyszer sikerül úgy elaludnia,hogy nincs máskor is fog sikerülni.A következő alkalommal lehet hivatkozni arra hogy a múltkor is sikerült.És onnantól meg fel lehet állítani a szabályt hogy nincs tv elalvásnál.Légy határozott és következetes.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!