Szerintetek mi lehet a probléma ha egy 2,5 éves kislány még nem beszél?
Sziasztok
2,5 éves a lányom és még nem beszél.
Nem értem az okát hisz mindent megért,utasítást végrehajt,utánoz,állathangokat azokat utánozza és halandzsázik is.
Okos értelmes kislány ezért nem értem az okot.
Szerintetek mi lehet a baj?
Tudom nem vagytok orvosok de hátha van sorstársam.
Férjed is magyar? Azok a gyerekek szoktak később elkezdeni beszélni, akiket kétnyelvűen nevelnek.
De én is tudok olyan egynyelvű gyerekről aki 3 éves koráig nem szólt semmit, most meg különösen kiemelkedő az iskolai teljesítménye a korosztályában.
Igen ő is magyar.
Én is sokat Hallottam olyat hogy csak 3évesen kezdett beszélni a gyerek oviba menet.
De nagyon aggódom mert már nincs sok idő 3éves korig.
Minden nap azt várom hátha beindul neki,hisz az állat hangokat olyan aranyosan utánozza
10-es én nem pontoztalak le!
Apa azt nem mondja,anyát azt mondja néha.
Illetve mama,enni
Ezeket mondja néha
Egyáltalán semmi bajra nem utal önmagában, hogy 30 hósan ezen a szinten áll a beszédkészsége.
Gond csak akkor van, ha a 36. hónapra nem beszél minimum tőmondatokban a gyermek, 100+szókinccsel.
A gyermekek egy részéről elmondható, hogy hirtelen indul fejlődésnek adott részképesség, nagyon gyors lefolyással, akár 1-2 hónap alatt,
tehát ha 34 / 35 hósan is itt tartana, még akkor sem valószínű, hogy gond van.
Persze némelyik más képességei adott gyermeknek, meg időben elnyújtva érnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!