Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek mi lehet a problém...

Szerintetek mi lehet a probléma ha egy 2,5 éves kislány még nem beszél?

Figyelt kérdés

Sziasztok

2,5 éves a lányom és még nem beszél.

Nem értem az okát hisz mindent megért,utasítást végrehajt,utánoz,állathangokat azokat utánozza és halandzsázik is.

Okos értelmes kislány ezért nem értem az okot.

Szerintetek mi lehet a baj?

Tudom nem vagytok orvosok de hátha van sorstársam.

2015. nov. 3. 19:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
48%

Férjed is magyar? Azok a gyerekek szoktak később elkezdeni beszélni, akiket kétnyelvűen nevelnek.

De én is tudok olyan egynyelvű gyerekről aki 3 éves koráig nem szólt semmit, most meg különösen kiemelkedő az iskolai teljesítménye a korosztályában.

2015. nov. 3. 21:00
 12/77 A kérdező kommentje:

Igen ő is magyar.

Én is sokat Hallottam olyat hogy csak 3évesen kezdett beszélni a gyerek oviba menet.

De nagyon aggódom mert már nincs sok idő 3éves korig.

Minden nap azt várom hátha beindul neki,hisz az állat hangokat olyan aranyosan utánozza

2015. nov. 3. 21:40
 13/77 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Miért lettem lepontozva? A kérdésre válaszoltam!
2015. nov. 4. 07:45
 14/77 anonim ***** válasza:
Semmilyen szó nincs? Anya, apa?
2015. nov. 4. 08:20
 15/77 A kérdező kommentje:

10-es én nem pontoztalak le!

Apa azt nem mondja,anyát azt mondja néha.

Illetve mama,enni

Ezeket mondja néha

2015. nov. 4. 08:32
 16/77 anonim ***** válasza:
63%
Szia, az èn fiam 2,5 èves mùlt, 2 hònapja oviba jàr, o sem beszèl, van pàr szò, azokat is rosszul ejti, de inkàbb halandzsàzik az o kis nyelvèn. Igaz nàlunk 2 nyelven beszèlunk. A gyerekorvossal a napokban beszèltem, adott mèg neki 2 hònap haladèkot, hàtha megindul a beszèd, ha nem utàna nèzunk mi lehet a gond.
2015. nov. 4. 10:48
 17/77 anonim ***** válasza:
Ez az a kérdés, amit interneten nem lehet megválaszolni! Tessék szépen elvinni szakemberhez vizsgálatra. Beszédvizsgálóba, korai fejlesztőbe. Ezer oka lehet a nem beszélésnek, attól, hogy ezeket felsorolom, nem lesztek előrébb. Szakember kell, aki vizsgálja.
2015. nov. 4. 11:19
 18/77 anonim ***** válasza:
32%
Igen, 17-es. Pont ezt írtam én is, le is lettem pontozva. Mondjuk nem értem, miért. (10-es vagyok)
2015. nov. 4. 11:21
 19/77 anonim ***** válasza:
27%
Tudod kedves kollega, nem rúghatunk labdába szakmailag egyes anyukák mellett...:) (előző voltam, egy pszichológus:)
2015. nov. 4. 11:47
 20/77 anonim ***** válasza:
63%

Egyáltalán semmi bajra nem utal önmagában, hogy 30 hósan ezen a szinten áll a beszédkészsége.

Gond csak akkor van, ha a 36. hónapra nem beszél minimum tőmondatokban a gyermek, 100+szókinccsel.

A gyermekek egy részéről elmondható, hogy hirtelen indul fejlődésnek adott részképesség, nagyon gyors lefolyással, akár 1-2 hónap alatt,

tehát ha 34 / 35 hósan is itt tartana, még akkor sem valószínű, hogy gond van.

Persze némelyik más képességei adott gyermeknek, meg időben elnyújtva érnek.

2015. nov. 9. 20:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!