Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 6 éves fiam majdnem megfojtott...

6 éves fiam majdnem megfojtotta testvérét? Milyen büntetést találjak ki?

Figyelt kérdés

Arra lettem figyelmes, hogy a kiscsoportos korú tesója szabályosan fuldokolva veszi a levegőt, azt hittem valamit lenyelt, de aztán mire magához tért a köhögésből mondta hogy szorította a nyakát a tesója. Vörös is a nyaka. Szépen játszottak, aztán valamiben tán nem egyeztek. Akármit is mondtok, lehet rosszul tettem de nagyon elvertem a kezét és a fenekét dühömben,kirángattam a fürdőbe, lezuhanyoztam és vacsora nélkül kell feküdnie. Nem jöhet ki a szobából. Tesója ágyneműjét kihordtam a kisszobába, nem aludhat vele.

Tudom nem szabadott volna indulatból cselekednem, elég birkatürelmű vagyok, nálunk a büntisarok a büntetés. De most azt hittem megkattanok, amikor megtudtam, hogy folytogatta.

Szerintetek mi lenne részemről a helyes ilyen esteben, ami remélem nem következik be többet, és ezek után?

2013. jún. 4. 20:17
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
4%

De ha mégis a költöztetésnél maradsz, ami ajánlott lenne, és nincs kire bíznod a kicsit addig, akkor vidd magatokkal, de nyomatékosítsd, hogy Ő hazamegy veled. Mikor indultok haza a kicsivel, jó hangosan szólalj meg, hogy

"Most a kicsi Mátékát, aki jó fiú volt, elviszem fagyizni. Zolika, aki bántja a testvérét, és veszélye, na ő itt marad, itt fog lakni. Otthon csak jó kisfiúk laknak"

És hiába a háttérben felhangzó ordítás - zokogás, ti a kicsivel elmentek, és lesz szegénynek egy nyugodt fagyizása az agresszív féltékeny bátyja nélkül.

2013. jún. 7. 20:16
 32/43 anonim ***** válasza:
95%

Mondd szereted a nagyobbik fiút? Várt gyerek volt? Hasonlít valakire, aki félelmetes számodra?

Off: az előző válaszolóknak mekkorák a fiai? Tudják, hogy a szeretet megvonása nem tanít, hanem keményít és szerencsétlenné tesz?

Igen, a gyerek veszélyes dolgot művelt, de ne kiáltsuk ki javíthatatlan kis bűnözőnek. A kicsi, akinek nincs ilyen gondja ( kistesó ) az édi jófiú anyuci kedvence, Te meg eredj világgá!??

Szerintetek ilyen megkülönböztetés kihozza a jót a nagyobbikból, vagy csak begyakoroltatja vele, hogy a nagyobb hatalmaskodhat a kisebbel, és korlátlanul büntetheti. Az anyukának adott túlzó tanácsok talán átmenetileg megfélemlíthetik a nagyot, de sunyivá is tehetik. Amíg ő nem érzi a megbocsátást, maga se fog kibékülni a tesójával.

Kedves anyuka, csak egyet tehetsz túllépsz a botlásán.

Szeresd mindkettőjüket, és vigyázz rájuk. Nagy a feszültség egy ilyen után, nem fog másnap reggelre lecsillapodni. Próbálj sok mozgással járó közös programot csinálni: két felnőttel, és apáé legyen most a kicsi, tiéd a nagy, de csak akkor, ha nem fogod felemlegetni neki. Hidd el gyötrődik belül, ne tégy rá még egy lapáttal.

Sok sikert a béküléshez!

2013. jún. 7. 21:33
 33/43 anonim ***** válasza:
24%
Utolsó: a gyilkossági kísérlet nem botlás
2013. jún. 7. 21:41
 34/43 anonim ***** válasza:
8%

Utolsó elolvastad jól? 6 éves fiam= nagycsoportos óvodás

Igen, a sötét középkorban akár ki is végeztek ekkora gyerekeket pl lopásért. Most azért már tudjuk, hogy a gyerek nem kis felnőtt.

2013. jún. 8. 11:25
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem kis felnőtt, de legalább annyi esze legyen, amennyit a korától el lehet várni. EWgy ekkora gyereknek már tudni kell, hogy ez veszélyes, és az anyuka szerint TUDJA is a gyerek. Hát akkor direkt csinálta, ami félelmetes egy ekkora gyerek esetében.
2013. jún. 8. 13:25
 36/43 anonim ***** válasza:
78%

És akkor mit mondanál, ha tényleg megfojtotta volna? Jaj, Istenem, nagycsoportos óvodás (6 évesen mondjuk csak az a gyerek óvodás, aki szalajtós, vagy nem iskolaérett). Tehát akár tetszik neked, akár nem, a gyerek iskoláskorú. Iskoláskorban nem megengedhető már ez a fajta viselkedés.

Tehát mit mondasz, ha megfojtja? Kicsi még, de majd megtanulja? Már rég meg kellett tanulnia, tudja, direkt fojtogatott. Akkor mit véded? Ha egy ekkora gyerek direkt fojtogat, ott már baj van. Ha a te gyerekedet fojtja meg a nagyobb testvére, akkor is 'jaj, én voltam a hülye, hogy megszültem a kicsit is, hogy ne sérüljön a nagy lelke?'

Gondolkozzál már! Annak a 3.5 éves kisfiúnak a bátyja szemében az a bűne, hogy megszületett. Pont. Gyűlöli, veri, meg akarta fojtani.

2013. jún. 8. 13:31
 37/43 anonim ***** válasza:
95%

Az anyuka hatszorosan megbüntette. Nektek ez miért nem elég? Én is a kicsit féltem, de attól, hogy a hetediknek javasolt még keményebb büntetések a nagyot megkeményítik, és még gonoszabb lesz a kicsivel.

Tudod vannak gyerekeim, nem is kicsik , csináltak is pár dolgot, de anyaként egy ilyen esetben nem a nagyot püföltem és fürösztöttem volna, hanem a kicsit néztem volna körbe főleg, hogy mi baja.

Utána már biztos nem lett volna agyam hatféle büntit véghezvinni és feljönni a netre hetediket kerestetni.

De jól van, egyedül vagyok vele, és én vagyok a hülye.

2013. jún. 8. 14:01
 38/43 A kérdező kommentje:

köszönöm. Sajnos nem tudod te sem és az sem pontosan mit tenne adott helyzetben, amíg nem történik meg a dolog. Én nem számoltam, hányféle büntit kapott. Cselekedtem. Majd mikor mindenki a szobában volt idejöttem kérdezni ki mit tenne. Nem igen volt kivel megbeszélnem. Hát bocsátassék meg, hogy nem a nagyot pátyolgattam. És nyilvánvaló az első az volt, hogy átnéztem a "kicsit". De ha én most őt kezdem el szeretgetni, pátyolgani a nagy szeme láttára még inkább gyűlik a gyűlölet. Szerintem itt a büntetésnek volt a helye. Amikor ügyes a dícséretnek van hely. Én így látom. Ha dühből volt, ha nem ..persze abból fakadt a büntetés, nem bántam meg. Ha én ilyet tettem volna lehet apám agyon is ütött volna.

Egyébként azóta egy ágyban alszanak, a nagynak még rossz mozdulata sem volt a kicsi felé. Konkrétan elmondtam neki azóta mégegyszer, hogy ha megfojtod a tesódat, ő meghal és a föld alá kell temetni. Téged elvisznek a gyerekek börtönébe, ahol az egyik volt ovistársa is van (ennek neveztem a kisegítő, benntlakásos ovit) anyáékat meg igazi börtönbe zárják, mert nem tudták neked megtanítani, hogy nem szabad a másikat bántani. És akkor soha nem fogunk találkozni. Neked a Gábor anyukája lesz az anyukád, mert mihozzánk nem kerülhetsz vissza.

Így ezekkel a szavakkal elmondtam neki. Ossza be:) Nem akarom hetekig lelki terrorban tartani, se nem elvinni senkihez. szerintem egész jól megértette. Remélem amikor lesz egy kis indulat benne, akkor tudja kontrollálni. Ha nem akkor újra szakember. Most jól elvannak, jót tett a pár napos különlét nekik. Azóta meg dícsérem szinte óránként, amikor nem veszekednek, szépen játszanak :)

2013. jún. 9. 09:37
 39/43 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy jó vége lett, minden jót Nektek!
2013. jún. 9. 10:44
 40/43 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom elképzelni, hogy minden előzmény nélkül fajul idáig a testvérféltékenység. Sajnos, nagyon sokszor találkoztam olyan esettel, hogy a kicsivel úgy kivételeztek a szülők, hogy észre sem vették.

A nagy meg folyamatosan büntetve volt. De a kedves szülők meg voltak győződve arról, hogy ők remekül nevelik gyermekeiket.

Szerencsés lenne szakemberrel konzultálnotok, aki megkeresné az okokat. Első olvasatra komoly nevelési problémák állhatnak a háttérben.

Arról nem is beszélve, hogy egy 6 éves gyereket épp hogy gyilkosnak nem kiáltotok ki..ez nonszensz.

2013. jún. 9. 21:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!