Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kislányom olyan szinten...

3 éves kislányom olyan szinten megharapja 14 hónapos testvérét, hogy napokig meglátszik a nyoma?

Figyelt kérdés

Minden áldott nap megharapja legalább 1x.Más gyerekekkel nem agresszív, csak a testvérével.Most a harapás a legnagyobb problémám, a pocakja most is tiszta lila és ott a fogak nyoma,de emelett gyakran rugdossa, megüti, mindent elvesz tőle.

Próbálok beszélgetni erről vele, (ő nem sok hajlandóságot mutat), mesenézés és édesség meg van neki tiltva, míg nem látok a viselkedésében javulást.(ami egyelőre nincs)De mit tehetnék még?

2013. ápr. 5. 12:07
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Pofon, sarokba állítás, és ki nem jöhet a sarokból, míg a tesótól bocsánatot nem kér!

Ez durva amit csinál, érezze hogy fájdalmat okozott!

2013. ápr. 5. 12:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg féltékeny. Foglalkoztok vele külön is? Úgy értem, van olyan "program" ahol csak ő van valamelyikőtökkel?
2013. ápr. 5. 12:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Nagyon súlyos következményeinke kellene lennie, nem csak mesenézés és édesség tiltás. Egy óvatlan pillanatban tartós károsodást, sőt rosszabbat is okozhat neki! 3 évesen elég erős egy egy évessel szemben! Lépj fel erősebben és határozottabban!
2013. ápr. 5. 12:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ideges vagy, de az agresszió nem jó, semmilyen gyereknevelés témában, mert akkor max félelmében, h kikap, nem csinálja, de ha nem vagytok ott, dühében, még rosszabb módon is bosszút állhat.

Beszélni, beszélni, beszélni és szeretni!!! Ez a hosszútávú megoldás. :)

Ajándékot venni Neki mintha a kicsi vette volna Neki és nem mindig a kicsivel foglalkozni, nem mindig Őt végeni! Külön idő a nagyra és kifejezni, mennyire fontos, nagy és ügyes! Ha harap, szomorúnak lenni, hogy a Te nagy fiad ilyen tud lenni és a kicsinek most hogy fáj ez. :(

Oka van, hogy ezt csinálja. Lehet figyelem hiánya van...

Szeretettel próbálj és a lelkére hatni, nem fájdalmat okozni. :)

Egy 10 hós anyukája.

2013. ápr. 5. 13:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Külön programokat csak a nagyobbikkal nem szervezek.Pedig szeretnék nagyon, mert lehet, hogy jót tenne neki, de egész nap egyedül vagyok a két gyermekkel, nem tudom senkire bízni addig a picit.Apa dolgozik egész nap, nagyszülőktől pedig távol élünk.Lehet, hogy több odafigyelést igényel a lányom, de ami kis időm van, azt amúgy is ő köti le, mert a pici nem igényel engem, eljátszik egyedül is.(ellentétben a nővérével)

Azt belátom én is, többet kellene foglalkozni vele, de mivel az egész háztartás is csak rám vár, így nem tudom hogyan:(

2013. ápr. 5. 13:58
 6/6 anonim ***** válasza:
93%
Tudom mindenki ugy csinalja ahogy jonak latja de szerintem eppen, hogy a buntetes, pofon es tarsai nem a jo megoldas. 3 evesen siman figyelemfelkeltes. Amennyiben az anya felfigyel a tettre a gyereket nem erdekli a kovetkezmeny. Inkabb a jot kell jutalmazni. Pl ha latod, hogy szepen szoll a kistesohoz, jatszik vele megha csak par pillanatig is akkor dicserni kell. Ha a kicsit megharapja nem a nagyra kell hirtelen figyelmet forditani (rakiabalni, sarokba allitani, pofozni...) hanem a pici fele kell figyelmet forditani akit megbantottak. Felelmelni es elmodani neki, hogy "gyere anya majd megvigasztal", "tudom, hogy faj neked de gyere anya jatszik kicsit veled"..., a nagyot meg figyelmen kivul hagyni. Igy sokkal jobban rajon arra, hogy ha kart okoz a piciben vagy durva vele akkor o lesz kizarva a "korbol" es o lesz az akivel nem foglakoznak egy ideig. Igy ido elott megtanulja, hogy jobban jar, ha kedves es nem verekszik mert akkor kozosen lehet jatszani es sokkal tobbre megy vele. Egy 3 evest meg nem erdekel, hogy fizikai bantalmat okoz valakinek amennyiben hirtelen az anya rafigyel. Es az sem erdekli ha eppen ez a figyeles kiabalas vagy sarokbaallitas. A lenyeg, hogy ra iranyul. Felre ne ertsetek nem vagyok a sarokbaallitas vagy buntetes ellen de testverfeltekenyseg eseteben nem alkalmaznam.
2013. ápr. 5. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!