3 éves kislányom olyan szinten megharapja 14 hónapos testvérét, hogy napokig meglátszik a nyoma?
Minden áldott nap megharapja legalább 1x.Más gyerekekkel nem agresszív, csak a testvérével.Most a harapás a legnagyobb problémám, a pocakja most is tiszta lila és ott a fogak nyoma,de emelett gyakran rugdossa, megüti, mindent elvesz tőle.
Próbálok beszélgetni erről vele, (ő nem sok hajlandóságot mutat), mesenézés és édesség meg van neki tiltva, míg nem látok a viselkedésében javulást.(ami egyelőre nincs)De mit tehetnék még?
Pofon, sarokba állítás, és ki nem jöhet a sarokból, míg a tesótól bocsánatot nem kér!
Ez durva amit csinál, érezze hogy fájdalmat okozott!
Tudom, hogy ideges vagy, de az agresszió nem jó, semmilyen gyereknevelés témában, mert akkor max félelmében, h kikap, nem csinálja, de ha nem vagytok ott, dühében, még rosszabb módon is bosszút állhat.
Beszélni, beszélni, beszélni és szeretni!!! Ez a hosszútávú megoldás. :)
Ajándékot venni Neki mintha a kicsi vette volna Neki és nem mindig a kicsivel foglalkozni, nem mindig Őt végeni! Külön idő a nagyra és kifejezni, mennyire fontos, nagy és ügyes! Ha harap, szomorúnak lenni, hogy a Te nagy fiad ilyen tud lenni és a kicsinek most hogy fáj ez. :(
Oka van, hogy ezt csinálja. Lehet figyelem hiánya van...
Szeretettel próbálj és a lelkére hatni, nem fájdalmat okozni. :)
Egy 10 hós anyukája.
Külön programokat csak a nagyobbikkal nem szervezek.Pedig szeretnék nagyon, mert lehet, hogy jót tenne neki, de egész nap egyedül vagyok a két gyermekkel, nem tudom senkire bízni addig a picit.Apa dolgozik egész nap, nagyszülőktől pedig távol élünk.Lehet, hogy több odafigyelést igényel a lányom, de ami kis időm van, azt amúgy is ő köti le, mert a pici nem igényel engem, eljátszik egyedül is.(ellentétben a nővérével)
Azt belátom én is, többet kellene foglalkozni vele, de mivel az egész háztartás is csak rám vár, így nem tudom hogyan:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!