Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 6 éves fiam majdnem megfojtott...

6 éves fiam majdnem megfojtotta testvérét? Milyen büntetést találjak ki?

Figyelt kérdés

Arra lettem figyelmes, hogy a kiscsoportos korú tesója szabályosan fuldokolva veszi a levegőt, azt hittem valamit lenyelt, de aztán mire magához tért a köhögésből mondta hogy szorította a nyakát a tesója. Vörös is a nyaka. Szépen játszottak, aztán valamiben tán nem egyeztek. Akármit is mondtok, lehet rosszul tettem de nagyon elvertem a kezét és a fenekét dühömben,kirángattam a fürdőbe, lezuhanyoztam és vacsora nélkül kell feküdnie. Nem jöhet ki a szobából. Tesója ágyneműjét kihordtam a kisszobába, nem aludhat vele.

Tudom nem szabadott volna indulatból cselekednem, elég birkatürelmű vagyok, nálunk a büntisarok a büntetés. De most azt hittem megkattanok, amikor megtudtam, hogy folytogatta.

Szerintetek mi lenne részemről a helyes ilyen esteben, ami remélem nem következik be többet, és ezek után?

2013. jún. 4. 20:17
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
87%
Megkérdezted a másik gyereket is, hogy mi történt?
2013. jún. 4. 20:21
 2/43 anonim ***** válasza:
81%

Először is nálam ételmegvonással nem büntetünk.

Másodszor pedig higgadj le, és menj be hozzá, megbeszélni ezt. Mond el neki, hogy ez nem jó, miért nem jó, miért veszélyes. Tisztában van vele, egyáltalán, hogy miért kapott? Tisztában van vajon a tettével és annak következményével?

2013. jún. 4. 20:22
 3/43 A kérdező kommentje:
Anynit mondott, nem akarta, csak valami játékkal nem akart játszani a tesója amivel ő is szerett volna.Véletlen megszorongatta a nyakát de bocsááánat. ennyi
2013. jún. 4. 20:22
 4/43 anonim ***** válasza:
91%
huu
2013. jún. 4. 20:23
 5/43 anonim ***** válasza:
69%

hát megértem, hogy dühös lettél és kétségbeesett. de nem értem, mi a kérdés. hiszen megverted, lezuhanyoztad és bezártad vacsora nélkül a szobába. mit akarsz még tenni vele?

egyébként tartok tőle, hogy ezzel a viselkedéssel rátettél egy lapáttal a dologra, ha féltékenység miatt tette, mert az tutifix, hogy innentől jobban fogja utálni a tesót.

2013. jún. 4. 20:23
 6/43 anonim ***** válasza:
80%

a fiadnak odaírtad a korát a másik gyereknek nem lehet tudni? " kiscsoportos korú tesója " ?..

egyébként meg biztos nem ok nélkül fojtogatta.,bár ez nem mentség.de azért nem kéne evés nélkül lefektetni egy gyereket,azért ő még fejlődésben van..

2013. jún. 4. 20:24
 7/43 anonim ***** válasza:
83%

Lehet hogy csak a leírásból maradt ki, de nekem nagyon hiányzik az amikor már kicsit lehiggadtan leültél vele és megbeszéltétek hogy ez miért is olyan súlyos dolog.

A másik, hogy tőle is meg kellett volna kérdezni hogy mi is történt, hogyan, miért. Persze ezt semmi nem indokolhatja, azért is kell megbeszélni vele.

A vacsora nélkül fekvést nem tartom jó büntetésnek.

2013. jún. 4. 20:24
 8/43 A kérdező kommentje:
Ott van az ujjnyoma a nyakán. Hát mit mondok holnap az óvónőknek? Úgy megijedt itt ül az ölmenben nem mer menni aludni, inkább itt rajzol. Másrszét ezek után hogyan hagyjam egyedül őket, elmegyek wcre nem egyeznek és megfojtja? Képtelen vagyok lehiggadni. 6 éves!!! Persze hogy tudja hogy nem folytogatunk. Nem buta gyerek, és tudja hogy agressziónak büntetés a vége. Volt már rá példa a tesójával szemben. D eilyen még sose:(=
2013. jún. 4. 20:25
 9/43 anonim ***** válasza:
25%
Egyébként ha legközelebb ilyet tesz, akkor olyannal büntesd amit szeret. Nálunk ez a játszótér.
2013. jún. 4. 20:26
 10/43 A kérdező kommentje:

3,5 éves.

zuhanyzás közben megbeszéltük. Elmondta az ő verzióját, ugyanaz amit a tesója mondott. elmondtam miért megy most vacsora nélkül feküdni és miért fognak külön aludni

de én még nem tudtam lehiggadni, ilyet még elképzelni sem tudtam :(

Hogy mit várok? Más mit tett volna a helyemben? Ezt

2013. jún. 4. 20:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!