Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 6 éves fiam majdnem megfojtott...

6 éves fiam majdnem megfojtotta testvérét? Milyen büntetést találjak ki?

Figyelt kérdés

Arra lettem figyelmes, hogy a kiscsoportos korú tesója szabályosan fuldokolva veszi a levegőt, azt hittem valamit lenyelt, de aztán mire magához tért a köhögésből mondta hogy szorította a nyakát a tesója. Vörös is a nyaka. Szépen játszottak, aztán valamiben tán nem egyeztek. Akármit is mondtok, lehet rosszul tettem de nagyon elvertem a kezét és a fenekét dühömben,kirángattam a fürdőbe, lezuhanyoztam és vacsora nélkül kell feküdnie. Nem jöhet ki a szobából. Tesója ágyneműjét kihordtam a kisszobába, nem aludhat vele.

Tudom nem szabadott volna indulatból cselekednem, elég birkatürelmű vagyok, nálunk a büntisarok a büntetés. De most azt hittem megkattanok, amikor megtudtam, hogy folytogatta.

Szerintetek mi lenne részemről a helyes ilyen esteben, ami remélem nem következik be többet, és ezek után?

2013. jún. 4. 20:17
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
meg is fojthatta volna, erős gyerek. Atletikázik.Ha éppen nem hallom meg mert a ház másik szegletében vagyok.
2013. jún. 4. 20:28
 12/43 anonim ***** válasza:
97%
Lehet h lepontoztok, de ez életveszély volt. Előfordulhat még1x. Én szakemberhez vinném, de nemcsak a nagyot hanem a kicsit is. Ha együtt foglalkozik velük akk. könnyebb kideriteni h mi a probléma, ez mélyebb mint egy csinytevés...sajnos.
2013. jún. 4. 20:33
 13/43 anonim ***** válasza:
95%
Ja és nem hagynám őket kettesben amig nemtudom h mi a baj és nem oldodik meg.
2013. jún. 4. 20:34
 14/43 anonim ***** válasza:
95%
a vacsora megvonást leszámítva én is így cseleledtem volna.
2013. jún. 4. 20:43
 15/43 anonim ***** válasza:
81%

én is megértem az indulatodat

gondolom egy vacsora kihagyástól nem fog éhen veszni a nagy

viszont nem lennék a helyedben

de mivel nagyobb és erősebb is a nagy tesó mindenképpen vele beszélgetnék nagyon sokat, akár egy napra ki is venném a suliból és ha tényleg féltékeny a kicsire akkor egy csodás napot szereznék neki, hogy biztosan tudja hogy ő is fontos része a családnak

2013. jún. 4. 21:00
 16/43 A kérdező kommentje:

Na, mostmár egy kicsit jobb. Az az igazság, hogy kijött a fiam, hogy itt felejtette az alvós micimackóját. Nem engedtem neki, hogy elvigye, hisz micimackó nem bánt senkit, denem is fog olyan fiúval aludni, aki bántja a testvérét. És még meséltem neki erről a dologról többet. Sírt, de láttam megértette. Meg azért is sírt mert nem akart egyedül aludni, akarta a tesóját. Itt is mondtam neki, hogy a tesód fél most tőled mert csúnya fájdalmat okoztál neki. Egy kis lelki ráhatás. Ez tudom többet ér. Az, hogy kikapott csak az én dühöm levezetése, semmi más. Abból nem tanul a gyerek. Mindegy, nem lehet visszacsinálni. Viszont ha belegondolok, ha baj történik, akkor nagy baj lesz.

Testvérféltékenység. Ez van. ezt tudom. Pontosan ezért hordom atletikázni, csak őt. Minden szombat reggel csak vele megyek el biciklizni és játszani a parkba. Ez a délelőtt az övé. Mi ezekt már végigzongoráztuk, már régen tanácsot kértem szakpszichológustól,mert éreztem, hogynincsenek rendben a dolgok. Be is tartjuk, mert a legjobbat akarom. De mégis ez történt. Nagyon bánt. Mostmár nyilván nem merem őket egyedül hagyni.

2013. jún. 4. 21:07
 17/43 gabszem ***** válasza:
93%
szerintem jól cselekedtél én is nagyon kibuktam volna. Szerintem ez olyan nagy bűn amit csak ilyen dúrván lehet büntetni. Én egyáltalán nem vagyok híve a gyerek megverésének, megütésének, de egy ilyen súlyos eset után lehet hogy lekevertem volna neki egyet, hogy érezze a tettének a súlyát!!
2013. jún. 4. 21:08
 18/43 A kérdező kommentje:
Én komolyan azt hittem szívinfarktust kapok. Olyan szinten vert a szívem, hogy minden dobbanását éreztem. Nem is tudom elmagyarázni. Tényleg azt hittem ez lesz a szívinfarktus. Ki is mentem nagylevegőket venni, amikor öltözött pizsibe. Annyira igyekszik az ember, a véremet, lelkemet, mindenemet adom értük. Meghallgatom a tanult emberek tanácsát, meg is fogadom, kiteszem a lelkem, erre ezt kapom:(
2013. jún. 4. 21:11
 19/43 anonim ***** válasza:
70%

Figyelj: egy hat évesnek fogalma sincs a lehetséges következményekről! Tudod, a mesében ha agyonütnek is valakit, az feláll és minden megy tovább!

Annyit tudsz tenni, hogy beszélsz arról, hogy ez mennyire veszélyes, hogy komoly sérülése lehet, akár meg is halhat... hidd el, a lelkiismerete elrendezi. De ha bünteted - ahogy más is írta - lehet, hogy csak még komolyabb indulatok támadnak benne a testvére iránt.

Tényleg abból indulj ki, hogy a gyermekednek nagyon nagy valószínűséggel halvány fogalma sem volt arról, hogy mennyire veszélyes, amit csinál!

2013. jún. 4. 22:58
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Annyira átérzem a problémád!!! Nálunk 2 nappal ezelőtt történt hasonló, csak nálunk kisebbek a gyerekek. A kisfiam 1 éves, bent volt a kiságyba, a nagylányom 3 éves ő meg játszott, sétálgatott köztem meg a tesó között. Én sütöttem az utolsó palacsintákat és minden palacsintánál rájuk néztem, mert én sem hagyom soha fél percnél hosszabb időre szemem elől őket... Erre az egyik palacsinta közben, mikor kinéztem, látom, hogy a nagylányom bent van a kiságyban és a kicsi nyakán ül... Azt hittem engem is megüt a guta!!! Én se tudom leírni azt az érzést,de szőrnyű és nem kívánom senkinek!!! Nálunk is szörnyű a testvérféltékenység, de úgy gondoltam idővel jobb lesz... De amint látom nálatok évekkel később is jelen van... :( Bár az én lányom még csak 3 éves, ő tényleg nem érti miért nem szabad ilyeneket csinálni, de a te fiad 6 éves, neki már érteni kellene. :( Én megértelek, hogy dühödben ilyen büntetéshez folyamodtál, hisz nagyon megijedtél! Remélhetőleg nem fog nálatok előfordulni hasonló! Én szorítok, hogy a nagy minél előbb túljusson a féltékenységén vagy legalább tudja kezelni azt!
2013. jún. 4. 23:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!