6 éves fiam majdnem megfojtotta testvérét? Milyen büntetést találjak ki?
Arra lettem figyelmes, hogy a kiscsoportos korú tesója szabályosan fuldokolva veszi a levegőt, azt hittem valamit lenyelt, de aztán mire magához tért a köhögésből mondta hogy szorította a nyakát a tesója. Vörös is a nyaka. Szépen játszottak, aztán valamiben tán nem egyeztek. Akármit is mondtok, lehet rosszul tettem de nagyon elvertem a kezét és a fenekét dühömben,kirángattam a fürdőbe, lezuhanyoztam és vacsora nélkül kell feküdnie. Nem jöhet ki a szobából. Tesója ágyneműjét kihordtam a kisszobába, nem aludhat vele.
Tudom nem szabadott volna indulatból cselekednem, elég birkatürelmű vagyok, nálunk a büntisarok a büntetés. De most azt hittem megkattanok, amikor megtudtam, hogy folytogatta.
Szerintetek mi lenne részemről a helyes ilyen esteben, ami remélem nem következik be többet, és ezek után?
én is megértem az indulatodat
gondolom egy vacsora kihagyástól nem fog éhen veszni a nagy
viszont nem lennék a helyedben
de mivel nagyobb és erősebb is a nagy tesó mindenképpen vele beszélgetnék nagyon sokat, akár egy napra ki is venném a suliból és ha tényleg féltékeny a kicsire akkor egy csodás napot szereznék neki, hogy biztosan tudja hogy ő is fontos része a családnak
Na, mostmár egy kicsit jobb. Az az igazság, hogy kijött a fiam, hogy itt felejtette az alvós micimackóját. Nem engedtem neki, hogy elvigye, hisz micimackó nem bánt senkit, denem is fog olyan fiúval aludni, aki bántja a testvérét. És még meséltem neki erről a dologról többet. Sírt, de láttam megértette. Meg azért is sírt mert nem akart egyedül aludni, akarta a tesóját. Itt is mondtam neki, hogy a tesód fél most tőled mert csúnya fájdalmat okoztál neki. Egy kis lelki ráhatás. Ez tudom többet ér. Az, hogy kikapott csak az én dühöm levezetése, semmi más. Abból nem tanul a gyerek. Mindegy, nem lehet visszacsinálni. Viszont ha belegondolok, ha baj történik, akkor nagy baj lesz.
Testvérféltékenység. Ez van. ezt tudom. Pontosan ezért hordom atletikázni, csak őt. Minden szombat reggel csak vele megyek el biciklizni és játszani a parkba. Ez a délelőtt az övé. Mi ezekt már végigzongoráztuk, már régen tanácsot kértem szakpszichológustól,mert éreztem, hogynincsenek rendben a dolgok. Be is tartjuk, mert a legjobbat akarom. De mégis ez történt. Nagyon bánt. Mostmár nyilván nem merem őket egyedül hagyni.
Figyelj: egy hat évesnek fogalma sincs a lehetséges következményekről! Tudod, a mesében ha agyonütnek is valakit, az feláll és minden megy tovább!
Annyit tudsz tenni, hogy beszélsz arról, hogy ez mennyire veszélyes, hogy komoly sérülése lehet, akár meg is halhat... hidd el, a lelkiismerete elrendezi. De ha bünteted - ahogy más is írta - lehet, hogy csak még komolyabb indulatok támadnak benne a testvére iránt.
Tényleg abból indulj ki, hogy a gyermekednek nagyon nagy valószínűséggel halvány fogalma sem volt arról, hogy mennyire veszélyes, amit csinál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!