Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy lehet így nevelni a...

Hogy lehet így nevelni a gyereket? Minden szülő ilyen? Én sajnálom ezeket a gyerekeket.

Figyelt kérdés

Nekem nincs gyerekem, még csak 21 vagyok, de ahogy elnézem, minél többet látom ezt, annál kevésbé is akarok!

Látok szülőket bevásárlóközpontokban, parkokban, utcán, buszon, mindenhol.

És Én sajnálom a gyerekeket. Szegény gyerekkel úgy beszélnek néha a szülei, ha nem azt csinálja amit akarnak, hogy az eszem megáll. Velem így beszélne valaki, egyből ott hagynám!

A gyerek mondjuk nem akar a kocsiba beszállni, mennek a kocsi felé, és az anyuka húzza a gyereket maga után, és kiabál:"Megint mit csinálsz?! ssze-vissza mész! ELÜT EGY KOCSI! OTT JÖN, TE MEG KIMÉSZ ELÉ!"

A másik amikor valamit akar a gyerek, és nem kapja meg, akkor elkezud sírni, és a szülei: "Most fejezd be a hisztit! Mások is vannak itt, zavarsz másokat!" sír tovább a gyerek az anyja megfogja a vállánál fogja, és "Na most fejezd be!!!" Erre a gyerek megijed és még jobban sír... :S

Most komolyan, minden szülő ilyen? Sajnálom szegény gyerekeket mikor ezt látom.

Anyám azt mondta én is csináltam ilyen jeleneteket, és Ő is mérges volt rám.

Mondtam neki, hogy de bakker szegény gyerekkel nem kéne ilyeneket csinálniuk...

Erre azt mondta, "Haha! Na majd meglátod, hogy ha lefogy a türelmed, akkor te is ezt fogod csinálni, mert 100x szólsz a gyerekre, de folytatja..."

Komolyan ez megy mindenhol?

Ez szörnyű, én inkább nem akarok így gyereket, hogy ordibálnom kell vele... :S

2013. jún. 1. 11:23
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekes anya vagyok.

Amit a kérdező példaként felhozott nem tartom égbemenő bűnnek, inkább kiablni, mint baj történjen!

A viszont, ha az anya mindenért pl. ügyetlenkedésért (kiborul a tea) is ordít az nekem sem fér bele a zsebembe :(

Igen, előfordul, hogy elfogy a türelem, az anyukák is emberek, de hid el nálunk jobban senki nem tudja milyen szar érzés marad utána, még akkor is ha tudod "jogosan" kiabáltál, mert őrült veszélyes dolgot csinált a gyerek.

A hisztit, az "azért is akarom" dolgokat egyszerűen meg sem hallom, tőlem lefeküdhet a földre,majd felkel...

Persze nem boltban, de otthon simán ott hagyom, úgyis jön utánam :)

Nekünk ez bevált hisztire. Bevásárlásnál pedig megelőzni próbálom... Mindig választhatnak valamit ami belefér a pici tenyerükbe. Ez nem kokoz nagy anyagi terhet ugye :) és őket meg leköti, hogy megtalálják azt a pici valamit ami ált-ban egy Pez utántöltő (szölöcukor)

Inprovizáni, taktikázni, néha zsarolni is "kell" hogy "túléljünk" egy napot nagyobb műsor nélkül.

2013. jún. 1. 13:13
 42/68 anonim ***** válasza:
100%

39: Senki nem írta, hogy jó dolog a gyerekkel kiabálni. Nem az. Jobban szeretném mindenki elkerülni. Úgy ahogy nem jó dolog a férjeddel összeveszni vagy egy barátnőddel vitatkozni. De néha elkerülhetetlenek. Úgymond normális dolog, attól hogy nem jó.

Szerintem minden szülő próbál türelmes maradni, csak néha eljön egy pont, mert a gyerek feszíti a határokat. Oké, hogy ez a dolga, de minket meg senki nem készít fel arra, hogy milyen nehéz ez. Amellett persze hogy csodálatos.

2013. jún. 1. 13:14
 43/68 anonim ***** válasza:
100%

Valamikor igenis erélyesen rá kell szólni, ahogy előttem is írták, pl. Ne menj ki az autók elé! stb.

Egyébként megnézem, azt az embert, aki még soha nem emelte fel a hangját semmiért !

Egyébként itt szerintem senki nem arra gondolt, hogy brutális módon üvölt a gyerekével, hanem csak felemeli a hangját és erélyesebb, mert a szép szó már nem használ.

A kedves kérdező pedig nagyon kevés élettapasztalattal rendelkezik és kicsit naiv elképzelései vannak a gyereknevelésről és erre kapta a reakciókat azoktól az anyukáktól, akik a gyereknevelés buktatóit a saját bőrükön tapasztalják, nem csak képzelegnek róla.

36-os voltam.

2013. jún. 1. 13:16
 44/68 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer hagytam egy bevásárló központban hisztizni, mikor már nem használt ész érv. Kicsit arrébb mentem, jött utána 2 percen belül. Szinte majd megöltek a szemükkel az emberek, hogy miért hagytam ezt neki és mi az hogy "otthagytam" egyedül. Mindenbe bele lehet kötni:)
2013. jún. 1. 13:17
 45/68 anonim ***** válasza:

Abban igazat adok a kérdezőnek, hogy biztos vannak olyan családok ahol az ordibálást nem előzi meg nevelés és utána sem beszélik át a gyerekkel. Ordibál, mert ezt hozta otthonról vagy mert úgy érzi nincs más eszköze. Ez valóban rossz a gyereknek és köze nincs a gyeekneveléshez.

DE: 2-5 perc alapján nem lehet látni, hogy ilyen cslaádról van-e szó. Lehet, hogy előtte 100x elmondta, lehet hogy nem. Nem kéne ítélkezni.

2013. jún. 1. 13:17
 46/68 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen "bámuljuk a bolti hisztit és sajnáljuk a gyereket" dolgot én sem értem. Mit kéne tenni?

Ha soha nem viszem magammal, akkor sosem tanulja meg.

Ha megveszek neki mindent, csak magammal és hosszú távon vele cseszek ki.

Mi a megoldás? :-)

2013. jún. 1. 13:19
 47/68 anonim ***** válasza:
65%
Nagyon naiv vagy és buta!
2013. jún. 1. 13:47
 48/68 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok. Ne keverjük már a szezont a fazonnal. Amiket Te a kérdésben leírtál, azokra az esetekre írtam, hogy nem kell sajnálni a gyerekeket. Ha lehülyéznek egy gyereket az egészen más eset, az valóban nem helyes, de itt nem ezekről az esetekről beszélgettünk. Nem akarlak megbántani, de még a korodhoz képest is borzasztóan éretlennek tűnsz.
2013. jún. 1. 15:51
 49/68 anonim ***** válasza:
29%

Meg anyukad sem neked adott igazat.

Nem ertem mi a problemad. Hagyna had usse el az auto? Vegyen meg neki minden sz.rt amiert a gyerek kinyitja a szajat? Es csodalkozunk hogy elkorcsosult a fiatalsag...

Te a 21eveddel,tojashejjal a seggedden mit tennel? Aruld mar el nekunk,olyan kivancsiak vagyunk.

Sokan leirtak mar melyek azok a helyzetek ahol van hogy szukseges erelyesen raszolni a gyerekre,, ettol nem lesz lelki beteg,ellenben ha eluti az auto en tuti az lennek.

Az en korosztalyom meg nevelve volt,mi tudtuk hol a" helyunk",nezd meg hogy is irod veled valaki igy beszelne ott hagynad,Na latod ez a baj.

Nem egy ilyen ismerosunk van ahol anyuka gondolta a gyerek a fonok aztan panaszkodik hogy veri,lekopi a gyerek,6evesen o a hisztikiraly....

Most nehogy azt hidd a nap 24orajaba kiabalok a gyerekkel de igen elofordul,es? Nem azert mert rossz napom van,gondom,hanem mert a szep szo 50.alkalommal sem hasznalt.

2013. jún. 1. 18:51
 50/68 anonim ***** válasza:
Kiabálok, ha balesetveszély veszély van, de sose kiabálok azért, hogy ő hagyja abba a kiabálást. Ha olyat csinál, amit nem szabad, és hiába figyelmeztetem, oda megyek, és megfogom a kezét. Nem ütök, nem ordítozom, de persze nem hagyom, hogy lerámolja a polcokat. Ha nem hagyna fel a próbálkozással, kivinném a boltból, és sötéten ecsetelném neki, hogy ma csak vajaskenyér lesz a vacsora, mert sajnos nem tudtunk vásárolni... Erre egyébként még nem került sor, de szerintem elég lenne egyszer megcsinálni. Ha sír mert valamit nem kap meg, minél jobban idegesít, annál halkabb és monotonabb hangon ismétlem el, hogy ezt most nem, mert ezt vagy azt már választott / most nincs rá pénzünk / ma senkinek sem veszek ilyet, mindegy mi, csak én is higgyek benne. És ha kell, elvonszolom a polctól, és kiszedem a kezéből, amit nem akarok kifizetni.
2013. jún. 1. 22:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!