Hogy lehet így nevelni a gyereket? Minden szülő ilyen? Én sajnálom ezeket a gyerekeket.
Nekem nincs gyerekem, még csak 21 vagyok, de ahogy elnézem, minél többet látom ezt, annál kevésbé is akarok!
Látok szülőket bevásárlóközpontokban, parkokban, utcán, buszon, mindenhol.
És Én sajnálom a gyerekeket. Szegény gyerekkel úgy beszélnek néha a szülei, ha nem azt csinálja amit akarnak, hogy az eszem megáll. Velem így beszélne valaki, egyből ott hagynám!
A gyerek mondjuk nem akar a kocsiba beszállni, mennek a kocsi felé, és az anyuka húzza a gyereket maga után, és kiabál:"Megint mit csinálsz?! ssze-vissza mész! ELÜT EGY KOCSI! OTT JÖN, TE MEG KIMÉSZ ELÉ!"
A másik amikor valamit akar a gyerek, és nem kapja meg, akkor elkezud sírni, és a szülei: "Most fejezd be a hisztit! Mások is vannak itt, zavarsz másokat!" sír tovább a gyerek az anyja megfogja a vállánál fogja, és "Na most fejezd be!!!" Erre a gyerek megijed és még jobban sír... :S
Most komolyan, minden szülő ilyen? Sajnálom szegény gyerekeket mikor ezt látom.
Anyám azt mondta én is csináltam ilyen jeleneteket, és Ő is mérges volt rám.
Mondtam neki, hogy de bakker szegény gyerekkel nem kéne ilyeneket csinálniuk...
Erre azt mondta, "Haha! Na majd meglátod, hogy ha lefogy a türelmed, akkor te is ezt fogod csinálni, mert 100x szólsz a gyerekre, de folytatja..."
Komolyan ez megy mindenhol?
Ez szörnyű, én inkább nem akarok így gyereket, hogy ordibálnom kell vele... :S
Igen Wazze én ilyen galád undorító anya vagyok. Te szent ég!!!
Te mi a fészkes fenét csinálnál, ha pl a bevásárlóközpontból kifelé menet elszalad tőled a gyerek, kifelé a kocsik közé??? Gondolom nem szép szóval magyarázol, mert mire befejezet a kislitániát elcsapja egy autó.
Bolt: a gyerek úgy éri el amit akar, úgy akarja elérni hogy ordít, és igen, az ilyen te féléktől én is megkaptam. Ha háromszor szépen megkéred ne lögdösse le a kekszeket a polcról??, Negyedjére mit csinálnál drágaság? Mikor ott kering már körülötted az eladó is???
Biciklizésnél nem áll meg???? Először szépen mondod neki, úgysem hallja meg. A gyerek kizárólag arra tud figyelni amit éppen csinál, és nem fog meghallani ha suttogod hogy állj meg édesem mert elcsap az autó a kereszteződésnél...
De egyet mondtok bakker: inkább ne legyen gyereked, ne legyen ilyen "szörnyű" élményben részed.
De ha már annyira okos kis 21éves vagy, gondolom a pszichológiai hátterével abszolút nem vagy tisztában. Ajánlok neked egy kis fejlődéslélektant, vagy gyermekpszichológiát.
Tudod ha a gyerek még jobban ordít ha rászólnak azt azért teszi, mert frusztrálja hogy nem fogja megkapni amit akar a hisztije ellenére sem!!!!!
De tudod mit!!! Inkább kapásból egy hármasikereket kívánok neked segítség nélkül, hogy velük kelljen mindent elintézni házimunkától a bevásárlásig......na roppant kíváncsi lennék akkor vajon hogy vélekednél erről a dologról....
A korodhoz képest roppant gyerekes a gondolkodásod.
A véleményed meg hidd el egy-két év után meg fog változni.
Ha dolgozol a munkahelyeden, akkor Te mindig mosolyogsz? Soha, senki nem hoz ki a béketűréseből?
Ha tanulsz ott is minden klappol? Soha nem csaptál oda az asztalhoz könyvet?
Képzeld el, hogy éjjel kb. 5 órát alszol, azt is megszakítva. Reggel nem ülhetsz 5 percet, hogy felébredj, mert inni, enni kell, vagy szpotatni, feneket törölni, pelust cserélni. Közben bepakolni a mosógépet, odadobni a kaját, miközben csimpaszkodnak a gatyádon, hogy menj velük játszani. Teregetni, takarítani, közben etetni, bibit puszilni, postáshoz kirohanni. Ebédeltetni, altatni (mindig valami vagy valaki felébreszti=sírás)
Mire leülnél, már kelhetsz is fel,mert felébredt. Jó esetben kipihent gyerekkel mész bevásárolni, ami azért rossz, mert több energiája van, mint neked. Ha odaadod a bev.listát, hogy segítsen akkor
a, megeszi
b, összegyűri
c, odadja másnak amíg nem figyelsz
Ha fáradt gyekekel mész akkor az ülésből képes hídba lemenni, sír, hisztizik. Egy ideig beszélsz hozzá, figyelemelterelsz, de nem elég 30 percen át. Adsz neki játékot, pogácsát, répát...midegy csak csöndben legyen.
Közben mosolyogsz, mert ugye anyuka vagy :)
Hazamész, kipakolsz, jön a férj, hulla vagy, a hajad égnek áll, a pólódon büfi, rántás, babánpüré.
Ez egy rosszabb nap...
3 kisfiú anyukája vagyok, birkatürelmem van...egy ideig. Én is megrükönyödök néha, ha olyat látok, de amit Te leírtál az szinte mindin kisgyekeres családban előfordul.
És igen, üvöltök vele, hogy jöjjön, mert elüti az autó!
Inkább nézzenek hülyének, mint kórházba járjak látogani!
utolsó vagyok
5-4-1 évesek a fiaim, tehát benne vagyok alecsó közepében :)
Megkérdezhetem, milyen egyéb javaslatod van? Engedje az autó elé futni? Vegyen meg neki mindent amire rámutat?
Az a gond, hogy azt nem látod amikor előtte 100x elmagyarázta rendesen, emberi hangon a szülő. Mert az nem hangos, az nem "jelenet", arra nem figyelsz fel.
Darázsfészekbe nyúltál......
Azonban abban igaza van itt 1-2 mamának, hogy az egész "buliból" látsz pár percet, és abból ítéled meg, hogy valaki rossz, mert ordít a gyerekkel. Én igyekszem nem nagyon kiabálni vele, utcán tuti nem, inkább poénkodok vele, de otthon néha elgurul a gyógyszerem....
Ha van időd, ülj le egy játszótér sarkába, figyeld a babákat, mamákat huzamosabb ideig. Be fogod látni, 1-2 csemete, azért kiborító tud lenni, sőt! Még rá is tesz egy lapáttal, feszegeti a határait. Persze, nem azt mondom, van 1-2 elmebajos mama is, aki már eleve dühösen szól a gyerekre.
Ha valaki ilyet lát 2 lehetőség van
1, Megért és veled érez, mert van gyereke :) tudja, hogy miről van szó
2, Hülyének néz, mert még nincs gyereke, de majd megtudja mi is ez... és akkor majd Ő fogja magát hülyének érezni, hogy ilyeneket gondolt, mint most te, miközben próbálja a kitekeredő csemetét beletuszkolni a bev. kocsiba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!