Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hétfőn kezdek egy tanfolyamot...

Hétfőn kezdek egy tanfolyamot a munkaügyi központon keresztül, gyermekemet pedig nem hajlandóak délután 4-ig az oviba tartani, megtehetik ezt?

Figyelt kérdés

Igazából én már 2hete szóltam az egyik ovónőnek megyek tanfolyam felvételire utána szeretném ha nem ebéd után jönne haza a fiam, de már akkor mondta ezt nem fogják engedni...

Lényeg hogy a fiam hiperaktiv és nem alszik ebéd után, viszont másként nem tudom megoldani a tanulást csak ha ott tartják, nem értem nem képesek a nem alvó gyerket addig valamivel lefoglalni? Van erre bármilyen törvény ami ezt szabályozza egy önkormányzati óvodában? Hétfő reggel beszélek a település polgármesterével mert már röhejes amit a vezető ovónő megenged magának! Azt mondta nekem pénteken anyáknapi ünnepség után mikor mondtam nekik hogy maradni kéne a gyerkőcnek idézem: " az óvoda nem gyermek megörző...." Komolyan ezt megtehetik????? Jogszabályi dolgokat aki ismeri linkelje sajnos nem találtam semmit arról meddig kötelesek az oviba tartani a gyerekem... Ha dolgozni mennék is ugyanezt a hidegzuhanyt kaptam volna tutira :( Köszi a válaszokat!

2013. máj. 5. 23:06
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok de nem kértem több kommentet mivel maguk az illetékesek is tudomást szereztek eme ártatlannak induló kérdésemről egy jóakaróm jóvoltából.... A lényeg hogy a kérdésben felvetett probléma megoldódott!!! Többet nem irok... Köszönöm a segitőszándékú kommenteket, ezt a kérdést evvel lezártnak tekintem!
2013. máj. 7. 10:16
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki vállalja a felelősséget a tetteiért.

Azért azoknak akik melletted voltak privátban leírhatnád mi történt.

2013. máj. 7. 10:35
 33/37 A kérdező kommentje:

Óóóóóóóó bocsássa meg a világ hogy nem ide rohanok egyből mindent részletesen leirni!!!! Utána meg még azt is a fejemhez vágják amit nem én irtam... Ugyanis volt olyan okos aki azt hitte a sok kommentből többet is én irtam, pl hogy a polgármesternek az ovónő az ágyasa, és én lettem miatta előhúzva holott az nem az én hsz-em!!!! Ha bunkónak tartotok emiatt ám legyen, de nekem bőven elég hogy helytálljak a magánéletemben nem ide jövök első körben! Tegnap volt az első rendes tanitási napom este 21:30-or értem haza!!!! Mivel gyalogoltam a sötét erdő között levő úton, hogy ne éjjel negyed 12-kor érjek haza! Ha ezért szemét vagyok hát legyek... Megpróbálom a gyerekemnek a legjobbat biztositani, aztán még én vagyok leb*szva hogy a gyereknek délutánig kell maradni, legyen nekem lelkiismeret furdalásom, nehogy tudjak a suliba figyelni.... Ahogy délelőttre kell majd mennem már nem fog 4-ig maradni a fiam az oviba, csak hogy boldog legyen mindenki, nem csak magamért tanulok, hanem a családomért hogy jobb körülményeket biztositsak, kijöjjünk végre az adósságokból, és ne azt kelljen hó végén számolgatni hogy most akkor 1 vagy 2kg jön már csak ki a maradék pénzből! Aki volt olyan kedves és kinyomtatta az egész oldalt innen ezt is nyomtassa bátran, de akkor nekem panaszkodjon előbb! Nem a semmiért közdök, hanem azért hogy ne dögöljünk éhen a hó végén!!!!!!! Részemről véglegesen lezártnak tekintem ezt a posztot! Tényleg köszönöm azoknak akik segitő szándékkal irtak, de nem kérek több hátba szúrást van elég problémám ezeken kivül is!

További kellemeset!

2013. máj. 8. 08:06
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a bunkó, aki felismerte a kérdezőt és egyből ment árulkodni. Nem ez az első ilyen kérdés itt. Kedves Kérdező, máskor simán tagadd le,h te írtad, máshol is lehet kistelepülésen anyuka hiperaktív gyerekkel.
2013. máj. 8. 10:07
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Egy ezresben, hogy a #9-es volt. :)
2013. máj. 8. 12:23
 36/37 anonim ***** válasza:
79%
9-es hülyeséget írt, mert a hiperaktív gyerek SNI-s, szóval 3-nak számít, nem tehetik ki, csak máshogy számolják. Ha minden gyereket kitennének, akivel valami gond van, akkor egy idő után nem lenne gyerek. A pedagógus egyik dolga amúgy, hogy képezze saját magát szakmailag (ezért is nem napi 8 órát van bent, h erre maradjon ideje), ha nem ért egy gyerekhez, olvasson utána szakmai lapokban vagy könyvekben, hogy mi a jó módszertan a neveléséhez.
2013. máj. 8. 14:53
 37/37 anonim válasza:
50%

A hiperaktív gyereknek hiába adsz papírt és ceruzát!Nem fog szépen csendben eljátszani!Főleg ha társul mellé a neveletlenség és a felnőttek felé forduló agresszivitás!!!Nálunk is van egy hiperaktív gyerek a csoportban aki simán nekimegy a dadának és az óvónőknek fizikálisan is és arról már nem is beszélek milyen szavakkal illeti őket!Ez már a szülő hibája szerintem!

Próbáld meg megbeszélni a gyerekkel,hogy kell viselkednie az oviban,hogy ne zavarja a társait pihenés közben.

2013. máj. 19. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!