Hétfőn kezdek egy tanfolyamot a munkaügyi központon keresztül, gyermekemet pedig nem hajlandóak délután 4-ig az oviba tartani, megtehetik ezt?
Igazából én már 2hete szóltam az egyik ovónőnek megyek tanfolyam felvételire utána szeretném ha nem ebéd után jönne haza a fiam, de már akkor mondta ezt nem fogják engedni...
Lényeg hogy a fiam hiperaktiv és nem alszik ebéd után, viszont másként nem tudom megoldani a tanulást csak ha ott tartják, nem értem nem képesek a nem alvó gyerket addig valamivel lefoglalni? Van erre bármilyen törvény ami ezt szabályozza egy önkormányzati óvodában? Hétfő reggel beszélek a település polgármesterével mert már röhejes amit a vezető ovónő megenged magának! Azt mondta nekem pénteken anyáknapi ünnepség után mikor mondtam nekik hogy maradni kéne a gyerkőcnek idézem: " az óvoda nem gyermek megörző...." Komolyan ezt megtehetik????? Jogszabályi dolgokat aki ismeri linkelje sajnos nem találtam semmit arról meddig kötelesek az oviba tartani a gyerekem... Ha dolgozni mennék is ugyanezt a hidegzuhanyt kaptam volna tutira :( Köszi a válaszokat!
1993. évi LXXIX. törvény
a közoktatásról
IV. FEJEZET
A KÖZOKTATÁS RENDSZERE
Az egyes közoktatási intézmények
Az óvoda
24-es paragrafus, negyedik bekezdés:
"(4) Az óvodai foglalkozásokat oly módon kell megszervezni, hogy az óvoda a szülők igényei szerint eleget tudjon tenni az óvodai neveléssel, a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatainak. Az e törvényben meghatározott óvodai feladatok ellátásához igénybe vehető heti időkeret ötven óra, melyet indokolt esetben meg kell növelni a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatokhoz szükséges idővel."
Tehát az óvónők időkerete heti 50 óra, az egy nap 10 óra, úgyhogy ne küldjék már haza délben a gyereket, csak mert lusták vele foglalkozni!
De mondok jobbat:
"Alkalmazási feltételek, a munkavégzés egyes szabályai
16. § (1)20 A közoktatási intézmény munkavállalói, illetőleg közalkalmazottai (a továbbiakban: alkalmazott) tekintetében - a munkáltatótól függően - a Munka Törvénykönyvét vagy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt e törvény rendelkezéseivel együtt kell alkalmazni.
(2)-(3)21
(4) A nevelési-oktatási intézményekben és a pedagógiai szakszolgálat intézményeiben a pedagógus munkakörökben dolgozó pedagógus heti teljes munkaideje a kötelező órából, valamint a nevelő-, illetve nevelő és oktató munkával vagy a gyermekekkel, tanulókkal a szakfeladatának megfelelő foglalkozással összefüggő feladatok ellátásához szükséges időből áll. A pedagógus kötelező óráját a gyermekekkel, tanulókkal való közvetlen foglalkozásra, illetőleg a tanórai foglalkozás keretében való nevelésre, oktatásra köteles fordítani."
Az utolsó mondatban ott van, KÖTELESSÉGE a gyermekeddel foglalkozni a munkaideje alatt!
miiiii??? az óvoda nem gyermek megőrző? hanem???
inkompetens idióta pitsa az az óvónó, egy marék hangyát nem bíznék rá. sajnálom a fiadat, h ilyenek "nevelik" amíg te dolgozol...
menj csak a főmuftikhoz, bár gondolom ez is valamelyiknek az ágyasa, ha ilyen alkalmatlan lévén hagyják ilyen felelős pozícióban tespedni. remélem sikerrel jársz.
Az a baj, ha hiperaktív, az Oviból is kitehetik, mivel más a nevelési igénye, küldhetik speckós oviba, mivel nekik nincs arra képesítésük, hogy a gyermekeddel foglalkozzanak!!!
És mint előttem írták, hogy aludjon a maradék 30 gyerek, ha a tiéd nincs csendben, nem ül meg a fenekén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!