Hétfőn kezdek egy tanfolyamot a munkaügyi központon keresztül, gyermekemet pedig nem hajlandóak délután 4-ig az oviba tartani, megtehetik ezt?
Igazából én már 2hete szóltam az egyik ovónőnek megyek tanfolyam felvételire utána szeretném ha nem ebéd után jönne haza a fiam, de már akkor mondta ezt nem fogják engedni...
Lényeg hogy a fiam hiperaktiv és nem alszik ebéd után, viszont másként nem tudom megoldani a tanulást csak ha ott tartják, nem értem nem képesek a nem alvó gyerket addig valamivel lefoglalni? Van erre bármilyen törvény ami ezt szabályozza egy önkormányzati óvodában? Hétfő reggel beszélek a település polgármesterével mert már röhejes amit a vezető ovónő megenged magának! Azt mondta nekem pénteken anyáknapi ünnepség után mikor mondtam nekik hogy maradni kéne a gyerkőcnek idézem: " az óvoda nem gyermek megörző...." Komolyan ezt megtehetik????? Jogszabályi dolgokat aki ismeri linkelje sajnos nem találtam semmit arról meddig kötelesek az oviba tartani a gyerekem... Ha dolgozni mennék is ugyanezt a hidegzuhanyt kaptam volna tutira :( Köszi a válaszokat!
Nem tehetik meg, nyugodtan vidd be a törvényt vagy menj a polgármesterhez.
Amikor alszik a 30 gyerek, akkor a bent lévő 6-8 óvónőből csak van 1, aki tud rajzolni, olvasni, gyúrmázni a nem alvóval. Anyósom is óvónő, ők is ezt csinálják. Szépen beosztják maguk között. A többiek meg PIHENNEK 1-2 órát. Vagy mit gondoltok, mit csinálnak amíg alszanak a gyerekek?
"ha a te kisfiad nem alszik, mászkál, akkor hogy tud pihenni a többi gyerek? Ahogy a te fiadnak joga van az oviban lenni, nekik meg joguk van a zavartalan pihenésre."
"hogy aludjon a maradék 30 gyerek, ha a tiéd nincs csendben, nem ül meg a fenekén..."
Ezt oldják meg az óvónők. Amíg nincs olyan jogszabály, ami szerint a nem alvó gyereket a szülő köteles ebéd után hazahozni, addig az óvónő törvénytelenül kéri ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!