Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ha a lányom abszolu...

Mit tegyek ha a lányom abszolut nem akar délután aludni egyáltalánmég ugy sem ha ki van fáradva a mozgástól?

Figyelt kérdés
A kislányom közel 3 éves.És kitapasztaltam nála hogy kicsi korában sokat aludt 3 órákat is képes volt végig aludni.Most meg még az sem hatja meg a ki van fárasztva ha sokat sétálok vele.Egyszerüen nem akar aludni.Itthon meg szekálnak mert hogy nincs ritmusban az alvása.Én már elkövettem mindent és nem tudom mt tegyek.Mit tennétek a helyemben?
2013. febr. 22. 09:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan így voltam. Az ikreim 2,5 évesen hagyták el a délutáni alvást. Hónapokig kínlódtam velük, de 20 percnél többet egyszerűen nem aludtak. Azt is felváltva...

Engem is sokat nyaggattak vele a rokonok. Mondtam, hogy akkor tessék, lehet próbálkozni. Altassák el őket. Naná, hogy nem tudták.

Mi átálltunk arra, hogy egyáltalán nem aludtak napközben, cserébe este korán lefeküdtek.

Reggel 7-8-ig aludtak, este 8-tól. Átaludták az éjszakát. Nagyon bevált ez nekünk. Nappal nem fáradtak, mert éjszaka sokat és mélyen alszanak, zavartalanul.

2013. febr. 22. 10:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Minden gyerek más. Az én fiam sem akart aludni délután. Csak az ovi miatt lefeküdtünk mese és csendes pihit tartottunk délután.
2013. febr. 22. 13:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is közel 3 éves, két hete hagytuk el végleg a délutáni alvást. Elegem lett a mindennapos veszekedésből, kiborulásból, már kezdett rámenni a kapcsolatunk. Most egy órával hamarabb viszem este aludni, az altatás a korábbi fél-háromnegyed órából (eddig kellett mellette ülni) öt-tíz percre csökkent, legkésőbb este 9-kor már nyugi van, és tudunk a férjemmel is beszélgetni.

Nehezen léptem meg, de megérte. Ha ő ilyen, akkor ez van.

2013. febr. 22. 14:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Így van! Minden gyerek más! Nekem a nagyobbik szépen aludt minden délután itthon is 4-5 éves koráig. A lányom meg az ellentéte, már 2 évesen elhagytuk a délutáni alvást, mert állandó veszekedés, hiszti és cirkusz volt. Ő is kiborult, én is...nem erőltettem tovább az senkinek nem jó. Így este már 7-8 körül alszik és szépen átalussza az éjszakát. Egyedül azt nem tudom az oviban majd mi lesz az alvással....majd szeptembertől kiderül.
2013. márc. 4. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!