Mit tegyek ha a lányom abszolut nem akar délután aludni egyáltalánmég ugy sem ha ki van fáradva a mozgástól?
Én ugyan így voltam. Az ikreim 2,5 évesen hagyták el a délutáni alvást. Hónapokig kínlódtam velük, de 20 percnél többet egyszerűen nem aludtak. Azt is felváltva...
Engem is sokat nyaggattak vele a rokonok. Mondtam, hogy akkor tessék, lehet próbálkozni. Altassák el őket. Naná, hogy nem tudták.
Mi átálltunk arra, hogy egyáltalán nem aludtak napközben, cserébe este korán lefeküdtek.
Reggel 7-8-ig aludtak, este 8-tól. Átaludták az éjszakát. Nagyon bevált ez nekünk. Nappal nem fáradtak, mert éjszaka sokat és mélyen alszanak, zavartalanul.
Az én kisfiam is közel 3 éves, két hete hagytuk el végleg a délutáni alvást. Elegem lett a mindennapos veszekedésből, kiborulásból, már kezdett rámenni a kapcsolatunk. Most egy órával hamarabb viszem este aludni, az altatás a korábbi fél-háromnegyed órából (eddig kellett mellette ülni) öt-tíz percre csökkent, legkésőbb este 9-kor már nyugi van, és tudunk a férjemmel is beszélgetni.
Nehezen léptem meg, de megérte. Ha ő ilyen, akkor ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!