Mit tegyek? 4 éves kisfiam annyira féltékeny a kistestvérére, hogy elviselhetetlen. Folyton üti, nem engedi semmivel játszani, hisztizik. Már pszichológusra gondoltam, mert az őrületbe kerget, ma is egész délután állt a bál.
A kicsit vidd a nyagyihoz addig legyél a nagytesóval,
ne egyszere altasd öket amig alszik a kicsi játsz a másikkal, ha oviba jár pár hónapra esetleg vedd ki vagy csak délig legyen bent.
Ha látod hogy bántaná a kicsit tereld el a figyelmét, segitsen pelenkázni.
Sajnálom :(
Próbálj meg higgadtan, egyformán foglalkozni velük!
Mióta van ez? Mikor ő hároméves volt, a pici pedig újszülött, azt hogy viselte? Azért érdekel, mert nálunk is pont 3 év van köztük, a nagy imádja a tesót és hordja neki a játékokat, pedig csak 4 hónapos. Lehet, hogy később lesznek gondjaim? :S Szerintem ha kezdettől fogva nem szereti, hogy tesója van, addigra növi ki, mire a pici is beszél, és együtt tudnak játszani, addig csak egy plusz fő akire többet figyelnek (szerinte), mit őrá. Ha az elején még jóban volt vele, hááát...akkor a játékaira lehet pipa, hogy azokat félti, próbáld rávezetni, hogy ő hogyan tud a picicvel játszani, keltse fel ő a baba érdeklődését, nevettesse meg, az ilyen sikerélmények lehet, hogy feledtetnék vele a sérelmeit. Meg vegyél/adj a nagynak olyan játékot mikor csak kettesben játszotok, amivel csak ő tud (legó, kirakó, ceruza, állatfarm, orvosos cucc, gyurma) és magyarázd el ő milyen nagyfiú már, a tesó meg még pici, mi a különbség a játékok között, ő kevesebb dologgal tud még játszani, mert nem elég ügyes még a többihez, ezért ami neki is való, azt ne vegye el tőle...én ilyeneket mondok, szerintem megértik ezt (átérzik!) sajnáltasd vele a babát egy kicsit :)
Én is hirtelen haragú vagyok, Sedatif PC és jóga vált be, meg valami hobbit vagy otthoni munkát találj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!