Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hétfőn kezdek egy tanfolyamot...

Hétfőn kezdek egy tanfolyamot a munkaügyi központon keresztül, gyermekemet pedig nem hajlandóak délután 4-ig az oviba tartani, megtehetik ezt?

Figyelt kérdés

Igazából én már 2hete szóltam az egyik ovónőnek megyek tanfolyam felvételire utána szeretném ha nem ebéd után jönne haza a fiam, de már akkor mondta ezt nem fogják engedni...

Lényeg hogy a fiam hiperaktiv és nem alszik ebéd után, viszont másként nem tudom megoldani a tanulást csak ha ott tartják, nem értem nem képesek a nem alvó gyerket addig valamivel lefoglalni? Van erre bármilyen törvény ami ezt szabályozza egy önkormányzati óvodában? Hétfő reggel beszélek a település polgármesterével mert már röhejes amit a vezető ovónő megenged magának! Azt mondta nekem pénteken anyáknapi ünnepség után mikor mondtam nekik hogy maradni kéne a gyerkőcnek idézem: " az óvoda nem gyermek megörző...." Komolyan ezt megtehetik????? Jogszabályi dolgokat aki ismeri linkelje sajnos nem találtam semmit arról meddig kötelesek az oviba tartani a gyerekem... Ha dolgozni mennék is ugyanezt a hidegzuhanyt kaptam volna tutira :( Köszi a válaszokat!

2013. máj. 5. 23:06
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Engem is érdekel, mi lett a megoldás.
2013. máj. 6. 12:07
 22/37 anonim ***** válasza:
sikerült elintézni?
2013. máj. 6. 13:06
 23/37 anonim ***** válasza:
Tegyék át másik szobába? Hol laktok ti? Nálunk 3 csoport van az oviban, kicsi középső és nagy, ergó minden szoba foglalt. Meg azért kíváncsi lennék, ki menne hamarabb panaszkodni, ha valaki miatt nem tud az ő gyereke aludni, és emiatt otthon hisztis meg nyűgös? Mert az én lányom ilyen ha nem alszik az oviban.
2013. máj. 6. 14:50
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
azoktól kérdezném akik azt írják hogy akkor a másik 30 gyerek ne aludjon? akkor az anyuka maradjon otthon, ne menjen dolgozni se hogy meg tudjanak élni? azért kicsit gondolkozzatok már! szerintem az ovoda dolga hogy ezt megoldja! vagy akkor ha a ti gyereketek egyik nap nem lesz álmos az oviba és nem akar aludni akkor ti sem sérelmeznétek ha délbe telefonálnának a munkahelyetekre hogy menjetek a gyerekért mert ma olyan napja van hogy nem alszik igaz???
2013. máj. 6. 16:00
 25/37 anonim ***** válasza:
77%
Hát ez röhej. A hiperaktív gyerek anyja vállaljon éjszakás műszakot, hogy délben haza tudja hozni a gyereket? Vagy mit képzeltek? Oldják meg az óvónők, ezt tanulták, ez a dolguk, ez a munkájuk, ez a TÖRVÉNY, ezért kapják a fizetésüket!
2013. máj. 6. 16:35
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Ez lenne az integráció lényege, hogy a sajátos nevelési igényűek sajátos nevelési igényét oldják meg úgy, hogy a többi gyerek érdeke se sérüljön. Van, ahol megy.

Autista (aspergeres) gyermekem már rég nem alszik délutánonként. Soha nem mondták, hogy hozzam haza ebéd után! Megoldották!

Eleinte úgy, hogy adtak neki könyveket, játékokat. Eleve neki úgy ágyaznak, hogy ne legyen a többiek közelébe. Ez néha beválik, néha kevésbé. Akkor kitalálták, hogy kapja alvásidőben a fejlesztést, ilyenkor viszi ki a gyógypedagógus, gyógypedagógiai asszisztens, sokszor nem egyedül, hanem más (pl. hiperaktív) csoporttársaival együtt. Amíg a többiek alszanak, addig ő feladatlapozik, tornázik. Ez persze nem tölti ki a teljes alvásidőt, de mire visszamegy, a többiek már mélyen alszanak, és nem zavarja őket a lányom, csendben játszik, vagy ő is ledől picit (amikor már mindenki alszik, akkor nyugi van, ő is könnyebben el tud aludni). Ha nincs külön gyógypedagógus, fejlesztő, akkor egy óvónő is eljátszhat a sajátos nevelési igényű gyerekkel, vagy ha többen vannak, akkor összegyűjtik őket.

Szóval van, ahol ezt meg tudják oldani - mert meg akarják oldani!

2013. máj. 6. 19:05
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Valaki lepontozta a törvényt! :) Elmondhatná, hogy miért, mert így elég nevetséges a dolog.
2013. máj. 6. 19:18
 28/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket a probléma meg van oldva ideiglenesen, nem kérek több kommentet. Nem tudom hol lehet törölni kérdést??? Nem találok olyan menüpontot....
2013. máj. 7. 08:01
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet törölni. Legfeljebb az általad feltett kérdések közül, de az azt jelenti, hogy csak te nem látod. A kérdés továbbra is fent marad az oldalon.
2013. máj. 7. 08:03
 30/37 anonim ***** válasza:
Megosztod velünk, hogy mit sikerült intézni? Szurkoltunk neked, és lehet, hogy más is kerül hasonló helyzetbe. Kérlek, írd le, hogy mit tanácsolt a polgármester...
2013. máj. 7. 10:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!