Megbüntessem vagy ne? Energiaitalt ivott a fiam!
10 éves fiamról kiderült, hogy energiaitalt ivott az iskolában, amit a zsebpénzéből vett a tudtunk nélkül. Az iskolában ezért osztályfőnökit kapott.
Őszerinte egy osztálytársa beszélte rá, mind a ketten vettek egy-egy üveggel, és az iskolában itták meg. Mi soha nem engedtünk neki ilyet, tisztában volt vele, hogy az energiaital nem gyereknek való, mégis. Félek, hogy legközelebb a cigi meg az alkohol jön! Hogyan lehet megóvni őket ezektől? Mint kiderült, cigivel is kínálták már nagyobb haverok, de azt nem próbálta ki. Jaj!!!
Természetesen elbeszélgettem vele, meg beszélgetünk is mindig mindenről, meg jó példát mutatunk, de van az a kor, amikor már a haverok könnyen befolyásolhatják, és "elfelejti", mit tanult a szüleitől.
Nem tudom, hogy most megbüntessem vagy ne, vagy mit találjak ki, hogy érezze ennek a dolognak a súlyát, felelősségét, és elgondolkodjon a történteken. Mert lehet ez az első lépcsőfok a rossz út felé, sajnos a mai fiatalok könnyűszerrel hozzájutnak mindenhez.
Ti mit tennétek a helyemben?
Egy energiaital miatt osztályfőnöki?! Úristen. Inkább magyarázd el neki, hogy neki ez még nem jó, de ne büntessétek.
Az energiaital mégsem az a kategória, mint a cigi, az alkohol vagy a narkó.
Nem értem az osztályfőnököt sem...
Inkább dicsérd meg, hogy a cigit nem fogadta el!
27N
Elmondanám neki, hogy nem neki való, káros lehet, rosszul lehet tőle.
Másik: az iskola házirendje mindenkire vonatkozik. Nem csak a diákokra, a tanárokra, takarítókra, jelen esetben a büfésre is. Így ha abban megtiltják, akkor a büfésre is fog vonatkozni. Másrészt ha jól emlékszem van erre valami rendelet, szabály vagy valami, hogy mit lehet, és mit nem lehet árulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!