Megbüntessem vagy ne? Energiaitalt ivott a fiam!
10 éves fiamról kiderült, hogy energiaitalt ivott az iskolában, amit a zsebpénzéből vett a tudtunk nélkül. Az iskolában ezért osztályfőnökit kapott.
Őszerinte egy osztálytársa beszélte rá, mind a ketten vettek egy-egy üveggel, és az iskolában itták meg. Mi soha nem engedtünk neki ilyet, tisztában volt vele, hogy az energiaital nem gyereknek való, mégis. Félek, hogy legközelebb a cigi meg az alkohol jön! Hogyan lehet megóvni őket ezektől? Mint kiderült, cigivel is kínálták már nagyobb haverok, de azt nem próbálta ki. Jaj!!!
Természetesen elbeszélgettem vele, meg beszélgetünk is mindig mindenről, meg jó példát mutatunk, de van az a kor, amikor már a haverok könnyen befolyásolhatják, és "elfelejti", mit tanult a szüleitől.
Nem tudom, hogy most megbüntessem vagy ne, vagy mit találjak ki, hogy érezze ennek a dolognak a súlyát, felelősségét, és elgondolkodjon a történteken. Mert lehet ez az első lépcsőfok a rossz út felé, sajnos a mai fiatalok könnyűszerrel hozzájutnak mindenhez.
Ti mit tennétek a helyemben?
A büfés egy új vállalkozó, ettől a tanévtől üzemelteti az iskolabüfét. Az előzővel nem volt ilyen gond.Úgy tudom, a tanárok is léptek ez ügyben az igazgató felé, s lehet, hogy megszüntetik a szerződését, mert már többször szóltak neki szóban is.
Köszönöm a többi válszt is, tanulságosak.
Hibásnak nem érzem magam azért, mert zsebpénzt kapott a fiam, mert nem a sulibüfébe kapta, hanem másra. Szokta gyűjteni.
Azóta az apja hozott neki haza egy energiaitalt, hogy bármikor megihatja, de hozzá se nyúlt.
Szerintem azért erős túlzás, amit itt mondanak.
Mi a gond azzal, ha egy gimnazista például kávézik?
Azért gimisek között már eléggé nagyok is vannak. Ha egy tanár ihat kávét, egy diák is ihat.
Normális mennyiségtől az ég világon semmi baja nem lesz. Ezen az elven a teában is van koffein és az otthon nem főző anyukák feszt tömik szerencsétlen gyereküket gyorskajával és tartósítószerrel.
Ha a gyerekek szabadon vehetnének abból az energiaitalból máris nem lenne olyan érdekes. Csak ugye ami tilos, az jó.
A csokival is mi a gond? Senki nem fogja azt enni egész nap, de könyörgöm, gyerekek, miért ne ehetnének csokit???? Aki ezeket kitalálja volt egyáltalán gyerek?
Jézusom, ez komoly? Én is ittam energialöttyöt 10 évesen néha, és most nem cigizek, és nem szeretem az alkoholt. Hagyjátok élni szegényt. Ha nem próbálja ki, honnan tudná mit tiltanak neki?
Nem kell ebből akkora ügyet csinálni.
Mondjuk nem azért, de az a tanár sem ép szerintem aki ilyenért ofőit ad.
Elég büntetés neki hogy ilyen az anyja...
Nem gyereknek való tény.De semmi baja nem lesz ha megkóstolja.
Az a baj hogy ezek szerint ezt nem meri neked elmondani.
Attól sem lenne baja ha egy pohár sörbe bele kortyol,sőt jó eséllyel nem is ízlene neki.
Kár ezt túldimenzionálni.
A kapcsolat lesz a gond nem az hogy mit kóstol meg...
Velem a sörrel megszívták anyuék :D
4 évesen üvöltöttem, hogy nekem sör kell, olyan, amit apa iszik. Addig hisztiztem, hogy apa, mondván úgysem fog ízleni neki, adott egy fél mokkáskanálnyit a habjából.
Attól a perctől kezdve bárhová mentünk, cukrászda, bolt, minden én közöltem, hogy sört kérek, mert az olyan finom volt, anya meg takarta a fejét :DDD
Köszönöm a további válaszokat!
Kedves 36-os, persze névtelenül és látatlanban kritizálni a legkönnyebb!
Nem hiszem, hogy egy aggódó, és gyermekét féltő édesanya büntetés lenne gyermekének! De te biztos nem olvastad végig a válaszokat, csak a kérdést!
Azért írtam ki ezt a kérdést, mert jómagam is meglepődtem, hogy a gyermekem osztályfőnökit kapott ezért a kis csínyért, amire én magamban csak ennyit mondtam volna:ejnye, tudod hogy ez nem egészséges, nem is gyereknek való, máskor inkább vegyél csokit helyette stb.
De az osztályfőnökin ledöbbentem, ez tényleg olyan nagy baj, meg is büntessem ezért a gyereket? Mert elég nagy büntetés neki önmagában az osztályfőnöki, soha nem kapott még ilyet.
Szerintem a kapcsolatunk jó, eddig is mindent elmondott, ezt is elmesélte volna az oszt.f. nélkül is, hiszen a cigis esetet is elmesélte.
Tény, hogy az iskolai helyzet nem túl szerencsés a büfé körül. De a büfés lebukott, állítólag már jövőre nem ő lesz, mindenképpen megválnak tőle.
A többi válaszolónak meg nagyon köszönöm, a sörös történet is nagyon tetszett!!!
kérdező 31/39
akkor val szin hogy valakinek a valakie :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!