Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Megbüntessem vagy ne? Energiai...

Megbüntessem vagy ne? Energiaitalt ivott a fiam!

Figyelt kérdés

10 éves fiamról kiderült, hogy energiaitalt ivott az iskolában, amit a zsebpénzéből vett a tudtunk nélkül. Az iskolában ezért osztályfőnökit kapott.

Őszerinte egy osztálytársa beszélte rá, mind a ketten vettek egy-egy üveggel, és az iskolában itták meg. Mi soha nem engedtünk neki ilyet, tisztában volt vele, hogy az energiaital nem gyereknek való, mégis. Félek, hogy legközelebb a cigi meg az alkohol jön! Hogyan lehet megóvni őket ezektől? Mint kiderült, cigivel is kínálták már nagyobb haverok, de azt nem próbálta ki. Jaj!!!

Természetesen elbeszélgettem vele, meg beszélgetünk is mindig mindenről, meg jó példát mutatunk, de van az a kor, amikor már a haverok könnyen befolyásolhatják, és "elfelejti", mit tanult a szüleitől.

Nem tudom, hogy most megbüntessem vagy ne, vagy mit találjak ki, hogy érezze ennek a dolognak a súlyát, felelősségét, és elgondolkodjon a történteken. Mert lehet ez az első lépcsőfok a rossz út felé, sajnos a mai fiatalok könnyűszerrel hozzájutnak mindenhez.

Ti mit tennétek a helyemben?

2013. márc. 21. 08:21
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%

Velem ezt tették a szüleim és bevált: Anyukám adott egy szál cigit, bár ő nem cigizett de szerzett valahonnan. Ideadta nekem, azt mondta kóstoljam meg, döntsem el, hogy jó vagy nem. De mindenképp vele csináljam, mert ha rosszul leszek ő tud segíteni. Ha tetszik nekem akkor is inkább itthon vele szívjam el. Na, itt ezen a ponton az egész "buliértéke" oda volt, mert ugye ami nem tiltott az már nem is érdekes. Egyszer látott utána cigizni, de nem szólt semmit, csak a szemében a "te tudod de gusztustalan" gondolatot:)

Így voltunk az alkohollal is, elémrakta, hogy igyunk, de együtt, semmi baj nem lesz belőle.

Ezzel elérte, nem dohányoztam és nem voltam részeges.:) Ügyes volt anyukám.

2013. márc. 21. 13:23
 22/49 anonim ***** válasza:
100%

Tehát egy 10 évestől elvárják, hogy tartsa be a szabályokat, de egy felnőtt embertől nem. Jó kis iskola lehet.

Én ebben a helyzetben megszidnám a gyereket (egy kicsit), mert nem tartotta be a házirendet, aztán szépen elbeszélgetnék az osztályfőnökkel, iskolavezetéssel hogy mégis mit képzelnek... ha holnap valaki drogot fog árulni a suli előtt, az is a gyerekek felelőssége lesz?!

2013. márc. 21. 16:08
 23/49 anonim ***** válasza:
100%

Azért kíváncsi lennék, hogy mi történik egy gyerek szervezetével egy nyár alatt, hogy utána megengedett az energiaital...

Egyébként az iskolának joga van megszabni, mi legyen a büfében.

2013. márc. 21. 16:41
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

Talán ha a sulibüfében nem sz.rkat árulnának, tök mindegy, hogy mekkora az a gyerek, chips, csoki, cuki, nyalóka nem való ilyen helyre.

Sztem felesleges megbüntetni, csak jó lenne ha megértené, hogy mi az, ami nem neki való.

2013. márc. 21. 16:45
 25/49 anonim ***** válasza:
100%
Én nem büntetném meg hanem keresnék valamit a neten ahol leírják, hogy milyen káros a szívre, főleg gyermekeknek. Az a baj, hogy ő nem akart "rosszalkodni", hiszen ez egy finom üdítő amiről gyerek fejjel nehéz elhinni, hogy valóban ártalmas. Talán ha fel lenne címkézve, mint a cigaretta akkor talán az visszatartó erő lenne. Valahonnan innen közelíteném meg a dolgot, és ha odakerülök, akkor a cigi és pia témát is az egészség oldaléról. A büntetés nagyon vékony jég, elérheted az ellenkezőjét is.
2013. márc. 21. 23:00
 26/49 anonim ***** válasza:
0%
Semmiképp nem büntetném meg, mert elvileg tilos neki vásárolni, de a pénzt gondolom, tőled kapta. Tehát te sem tartottál be egy szabályt.
2013. márc. 22. 11:38
 27/49 animefan98 válasza:
Ne büntesd meg. Ha megbünteted akkor szerintem többször fog inni mint eddig. Ritkán vegyetek neki egy dobozzal , úgy ,ár talán nem fog a suliban azt vedelni. Amúgy jobb, hogy csak ezt issza mint a sört.
2013. márc. 22. 14:17
 28/49 animefan98 válasza:
Amúgy a kávé is finom.
2013. márc. 22. 14:19
 29/49 anonim ***** válasza:

Nálunk konkrétan a védőnő betiltotta a büfében az energiaitalt, a kávéautomatákban sincs koffein... és ez egy gimnázium...

Nem hiszem el, hogy egy ált. suliban ha a szülők összefognak, ne lehetne elérni, hogy a büfés ne árulhasson energiaitalt. Az iskola is ludas. Ha komolyabban vennék a dolgot, akár ki is dobhatnák a büfést, ha nem tetszik a szabály.

2013. márc. 22. 15:52
 30/49 anonim ***** válasza:
58%
Az előzőről jutott eszembe. Nálunk a kávéautomatákról leszedték a kávék nevét és a kódjaikat is. Azt csak a tanárok tudják. Ezt akkor tették amikor észrevették, hogy néhány diák előszeretettel veszi belőle a kávét.
2013. márc. 22. 15:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!