Ha valaki nem akarja, hogy örökbefogadják. Mit tegyünk, ha egy 8 éves kisfiú a gyermekotthont választja az örökbefogadó család helyett? Erőltessük rá, ami mindenki szerint a javát szolgálja? Vagy ő érzi, neki mi a jó?
Én is gratulálok! :)
Ne legyen semmi lelkiismeret-furdalásod! Biztos vagyok benne, hogy Gergőnek így a jobb, hogy nem fogadta örökbe ez a család.
Gratulálok!
Mivel Gergőt ennyire frusztrálta ez a család, nem lett volna jó helye náluk. Ha mégis a családdal maradt volna akkor azon rágnád magad hogy nem érzi jól magát ott.
Szegény így biztos bizalmatlanabb lesz a jövőben az ilyen családok felé.
Fura az apától ez a "tanuljon önuralmat" szöveg egy 9 éves fiú esetében, inkább az lett volna a feladata, hogy segítse beilleszkedni a családba, ne érezze magát kívülállónak.
Csak még egy kérdés: ha az intézetben valaki pl. rossz jegyet hoz az iskolából, akkor valaki szóban "leszidja" a gyereket, elbeszélget vele hogy jobban kellene tanulni vagy hogy van? Ki ösztönzi őket hogy tanuljanak jobban?
Szia! A 9. és 15. hozzászóló vagyok, nagyon izgultam, mi lesz a sorsa szegény kissrácnak, és nagyon örülök, hogy sikerült a legjobb megoldást találnotok a helyzetre.
Totál megértelek, hogy nem tudták külső szemlélő maradni (bár nem hinném, hogy bárki is tudna ilyen helyzetben, akibe minimális empátia szorult), rémisztő ez az apuka. Nekem az is antipatikus benne, hogy miután Gergő nem őket választotta, ebbe nem bírt belenyugodni, hanem minden áron ki akarta harcolni, hogy „megkapják” a gyereket. Tudod, ez az a típusú ember, aki azt gondolja, mindenkinél mindent jobban tud, egy szemernyi kétség nincs benne soha, hogy ő jól csinál bármit, jól nevel gyereket, nála minden gyereknek boldognak kell lennie – ha bele is döglik. :)
Jaj, szóval én nem bírom az ilyen alakokat, akikben nulla alázat van, és ez az ipse láthatóan nem a gyerek érdekeit nézte, hanem a sajátját, mondhatja bár azt, hogy a gyerek érdeke a családban nevelkedés, és hogy „megtanítsák önfegyelemre” – sajnos ez csak duma, amit bár ő maga elhisz (hiszen neki minden szava szent), még egy sértődöttséget is palástol ezekkell, hogy nem őt választották, aki annyira über mindenben. Jaj, belelovalltam magam, de tényleg ijesztő belegondolni az ilyen alakok létezésébe.
Neked minden jót kívánok, és hogy továbbra is légy ilyen lelkiismeretes a munkádban! No meg, sok locsolót! :)
Köszönöm, jaj, olyan kedvesek vagytok, talán tényleg el se hiszitek már, hogy ennyit tudok rágódni valamin, pont én, akinek az lenne a hivatása, hogy döntéseiben segítsen más embereket...:) De a mai napig néha hevesebben dobog a szívem, ha arra gondolok, hogy hibáztunk, és lett volna egy támogató család a gyerek mögött (támogató, hm, hm) egész életében, így meg mi lesz vele, ha kikerül innen... És talán én spiláztam túl a dolgot, mert nekem személy szerint, (meg a szocmunkásunknak) nem volt szimpatikus az apuka... de tényleg nem volt, pont ahogy a kedves utolsó hozzászóló is írta: ha beledöglik is gyerek, akkor is boldoggnak kell lenni! Különben hátborzongató, hogy hány olyan alak van, aki körül minden rendben van, és olyan dolgok derülnek ki a háttérben hogy hajjjajj! Sose irigykedjetek senkire! Komolyan mondom, valami gikszer minden család, egyén életében van, vagy majdnem. Gondoljatok bele, Priklopil, aki Natascha Kampuscht elrabolta, simán eljárt dolgozni, meg boltba, meg a villamosan rámosolygott emberekre és a pincéjében egy lányt kínozott 18 évig...talán még örökbe is adtak volna neki gyereket, mert a pszichológiai szűrőn is átment volna. Brrrr. Jó, oké, ez az apuka nem Priklopil, de bennem hasonló indulatokat gerjesztett. És mégis, mégis... Hogy hogy megy az intézetben a tanulás? Hát jó esetben a nevelő dolga rávenni a gyereket a tanulásra, ugyanúgy, ahogy egy szülő is teszi otthon a gyerekével. Akivel beszélni kell, beszél, akinek segíteni kell segít, aki fáradt, ahelyett megírja :). De kevés ám a jó nevelő. Láttam én már olyat, aki egész nap képes volt az asztalnál ülni és onnan parancsszavakat lövöldözni, de egy gyerekhez se ment oda, csak egyszer, hogy jól nyakonvágja. Na, onnan el is jött az illető, közös megállapodással, még fegyelmit se kapott, és mit ad Isten, pár év múlva találkoztam vele egy másik gyermekotthon mási íróasztalánál :). Vagyis inkább :(. De itt nálunk most nagyon jó nevelők vannak, és hál Istennek nem cserélődnek évenként, mert az a lehető legrosszabb, amikor egy gyerek elkezdene kötődni valakihez (ami amúgy is nehéz nekik) és akkor az illető kilép, mert férjhez ment , gyerek született, etc. Ez nem az ő hibájuk, de a gyerekeket alaposan megviseli. Na jó, ismét szófosásom van, pedig a kérdés már lezárult, igazából ez volt az első (sztem egyetlen) kérdés, amit leírtam, kíváncsi voltam olyan emberek véleményére, akik nem könyvből tanulták az emberismeretet, hanem a "józan paraszti ész" és hozzáállás vezeti őket (ez a legjobb, szerintem), és köszönöm, mert csupa-csupa fantasztikus választ és segítő kérdést kaptam tőletek, és komolyan, nagyon jó volt itt gondolkodni! Köszönöm és hajrá, hajrá, maradjatok ti is ilyen lelkesek és kedvesek továbbra is!
Áldott szép Húsvétot mindenkinek (és kevés havat, hacsak nem mentek síelni)!
Szia! Az jutott eszembe ma a történet végéről, hogy milyen furcsa érv az, hogy olyan pszicholgust kellett volna „rendelni” az örökbefogadáshoz, aki nem ismeri a gyereket. Nem az volna a lényeg, hogy a gyereknek egy jól passzoló családot válasszunk? És ki tudja az érdekeit nézni valakinek annál jobban, mint aki ismeri őt? Elgondolkodtató.
Kívánok sok locsolót neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!